Teluk california

teluk california

Dina iki kita bakal ngobrol teluk california. Iki minangka segara paling enom sing ana ing planet kita. Asal-usule amarga proses geologi lan gerakan lempengan ing antarane bagean dhasar segara Pasifik lan kerak sing mbentuk bawana Amerika. Iki minangka papan keanekaragaman hayati sing akeh lan akeh sing dilindhungi amarga ana pengaruh tartamtu sing ana amarga manungsa lan kegiyatane.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh ciri, asal usul lan pembentukan Teluk California.

Karakteristik utama

teluk biodiversitas California

Iki minangka segara paling enom ing planet kita. Asale saka gerakan lempeng lempeng Samodra Pasifik lan kerak sing wujud Amerika. Gerakan sing ana ing piring kasebut lagi tipis kerak ngisor segara udakara 12 yuta taun kepungkur. Wayahe teka nalika banyu laut saka Pasifik mlebu ing sisih lor lan pungkasane mbanjiri kabeh cekungan kasebut. Nalika semana, protokol-golfo wis digawe. Baskom iki saya suwe saya suwe saya maju ing sistem kesalahan geologis. Saiki, kabeh kesalahan sistem iki wiwit saka teluk Teluk California nganti sisih lor sing ekstrim. Mula semenanjung Baja California dipisahake saka massa Amerika Utara.

Gerakan kasebut alon banget nanging tetep. Sajrone milyaran taun pungkasane bakal pisah kabeh. Kesalahan San Andrés minangka salah sawijining sing paling misuwur ing saindenging jagad lan minangka salah sawijining sing misahake kabeh bagean kasebut. Sajrone pirang-pirang yuta taun, Teluk California wis suwe saya dijajah dening keanekaragaman hayati gedhe. Flora laut lan fauna sing beda-beda nduweni habitat ing papan iki.

Biodiversitas Teluk California

kewan sing dilindhungi

Saiki, amarga ana perubahan iklim lan owah-owahan ing permukaan segara, keragaman lanskap wis dimodifikasi. Perlu dielingi manawa, wiwit digawe Teluk California, ana perubahan iklim sing nyebabake owah-owahan ing permukaan segara, sawetara pengaruh geologis sing ngasilake pembentukan gunung, teluk lan pulau, lsp. Kabeh pangowahan geologi lan iklim lan kedadeyan kasebut ndadekake Teluk California dadi segara paling sugeh ing planet kita. Iki nduweni macem-macem jinis lanskap sing apik banget sing beda karo warna.

Teluk ndhuwur California nyedhiyakake ing sisih kidul sistem pulau-pulau gedhe. Ing antarane kabeh pulau, sing paling misuwur yaiku Pulo Ángel de la Guardia lan Pulo Tiburon. Macem-macem unggas manuk ing wilayah kasebut lan dilindhungi. Ing sisih lor diwatesi dening Gurun Altar lan cangkeme Kali Colorado. Fungsi Kali Colorado yaiku nyediakake endhepan lan banyu kali sajrone sejarah wiwit Teluk California dibentuk. Anane kali iki wis nyedhiyakake kahanan khusus kanggo kabeh wilayah iki. Amarga iki, pangembangan rantai panganan kompleks lan macem-macem flora lan fauna diidini.

Amarga kabeh kahanan sing wis kasebut lan eksistensi kali iki, spesies endemik wis dikembangake sing saiki wis bahaya kepunahan. Minangka spesies endemik, mung bisa urip lan dheweke nemokake papan iki. Minangka salah sawijining sebab kenapa mbebayani kepunahan. Amarga duwe wilayah distribusi sing luwih cilik, mula dadi spesies sing luwih rentan tumrap tumindak manungsa. Kasus spesies endemik sing bebaya punah yaiku marina vaquita. Iki minangka salah sawijining cetacean paling cilik sing ana lan urip istimewa ing Teluk California. Diperkirakan saiki ana sawetara ewu individu, nanging jumlah kasebut luwih akeh sadurunge pemukiman manungsa.

Pengaruh lingkungan ing Teluk California

kewan cetacean

Kali Colorado wis kurang akeh mlebu ing perairan Teluk California. Sampeyan kudu dipikirake manawa bagean gedhe saka aliran kali iki digunakake kanggo kegiyatan manungsa ing wilayah kasebut. Iki nyebabake habitat akeh spesies wis rusak lan kaslametane akeh spesies bisa ngrusak. Saiki, program nasional wis dileksanakake supaya bisa nyinaoni lan ngreksa bagean akeh spesies kayata marina vaquita, uga cetacean liyane kayata paus biru, paus sperma, paus tandha lan orcas. Tujuan program kasebut yaiku supaya bisa ngatur kegiyatan manungsa kanthi cara supaya habitat alami bisa dijaga kanthi kondhisi sing apik.

Saliyane, uga ana pengaruh lingkungan sing diprodhuksi dening pangembangan industri. Kanggo konservasi biodiversitas Teluk California sing luwih apik, industri khusus kanggo pariwisata ekologis lan petualangan wis dikembangake. Industri kasebut wis berkembang kanthi tanggung jawab ing wilayah sing paling akeh sumber daya alam supaya bisa nyedhaki alam lan ningkatake kesadaran babagan konservasi lingkungan lan keanekaragaman hayati. Sanalika, sawetara tujuan wisata sing luwih tradisional wis bisa nggawe macem-macem layanan supaya bisa nawakake tur sing luwih cekak nanging alternatif, uga wisata ekowisata lan olahraga.

Kabeh mau ditindakake supaya pariwisata konvensional luwih cedhak karo kegiyatan kayata nonton manuk lan iwak paus. Saka gunung nganti olahraga lan kayak bebarengan karo bersepeda ing gunung dadi kegiyatan sing dibutuhake banget.

Rencana konservasi

Tujuan saka rencana konservasi yaiku supaya bisa ngreksa Teluk California supaya bisa entuk lan njaga macem-macem ekosistem sehat sing gegandhengan. Opo maneh, Tujuane yaiku supaya bisa ngasilake barang lan jasa sing migunani kanggo masarakat, menehi panganan ekonomi lokal tanpa mengaruhi lingkungan kanthi negatif.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan Teluk California lan ciri-cirine.

Durung duwe stasiun cuaca?
Yen sampeyan semangat babagan meteorologi, entuk salah sawijining stasiun cuaca sing disaranake lan gunakake penawaran sing kasedhiya:
Stasiun Meteorologi

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.