Suhu lan mangsa panas sing dhuwur saya asring

Kekeringan sing disebabake dening perubahan iklim nggawe garing kali ebro

Planet kita ngalami akeh kedadeyan cuaca ekstrem. Saiki ing mangsa panas, kanthi paningkatan suhu lan penurunan udan, musim kemarau diwiwiti. Kekeringan mbebayani banget tumrap manungsa uga kanggo spesies flora lan fauna.

Banyu sinonim karo urip lan kekeringan sing terus-terusan, kuat lan awet terus ngrusak keseimbangan ekosistem. Kekeringan iki saya parah amarga efek saka perubahan iklim global.

Tambah mangsa garing lan suhu

kekeringan ngrusak ekosistem

Ing taun-taun pungkasan, sejarah paling dhuwur direkam kanggo macem-macem paramèter global amarga kedadeyan cuaca ekstrem. Suhu ekstrem, tingkat udan ekstrem, kecepatan angin ekstrem, lsp. Contone, April kuno iki minangka sing paling monjo sajrone 137 taun. Administrasi Laut Nasional lan Atmosfer Nasional (NOAA) ing Amerika Serikat nuduhake manawa ing wulan April 2016 lan 2017, anomali positif suhu laut samudra global paling gedhe wis didaftar wiwit 1880. Iki nduweni panjelasan lan adhedhasar kenaikan konsentrasi gas omah kaca ing atmosfer. Tanggal 14 Juni 2017, konsentrasi CO2 atmosfer 409,58 bagean saben yuta (ppm) kacathet, langkah sing negesake kontinuitas kenaikan gas omah kaca lan dadi puncak paling dhuwur CO2 atmosfer sing dideteksi ing Bumi suwene 800.000 taun.

Mesthi wae dianggep penting yen pentinge emisi gas omah kaca kanthi tumindak manungsa lan pengaruhe tumrap iklim ora bisa ditolak. Ana panliten sing nyatakake manawa pemanasan global buatan manungsa dinamika atmosfer wis ganti. Iki nyebabake frekuensi lan intensitas kedadeyan cuaca ekstrem uga saya mundhak. Akeh gelombang panas lan banjir ing Hemisphere Lor disebabake dening emisi gas omah kaca sing nyebabake perubahan iklim lan pemanasan global.

Prediksi mbesuk

Emisi gas omah kaca

Supaya bisa prédhiksi kanthi becik apa sing bakal kelakon ing mbesuke, dibutuhake pangukuran lan pengamatan sing bisa dipercaya. Sampeyan kudu ngerti, miturut variabel sing ganti wektu, kepiye planet kita bakal mengaruhi kita kanthi langsung lan ora langsung. Penting banget kanggo ramalan masa depan kanggo nganalisa jaman kepungkur. Thanks kanggo sinau babagan perubahan iklim ing jaman biyen, model bisa digawe kanggo mbantu prédhiksi mbesuk. Mesthi kita bisa ngerti kepiye variabel meteorologi tartamtu bisa owah amarga tambah konsentrasi gas rumah kaca. Kanthi cara iki, kita bisa prédhiksi kepiye tumindak saiki lan apa sing kudu ditindakake supaya ora bisa ngrusak.

Kasedhiya para ilmuwan kanggo nyinaoni sebab-sebab, akibat, lan evolusi iklim sajrone sejarah Bumi lan mbesuk. Politikus, minangka bagean, kudu ngrungokake spesialis lan adhedhasar keputusan ilmiah ing data ilmiah. Nanging saliyane kanggo njupuk bukti-bukti sing dituduhake para ilmuwan, penting kanggo kepentingan kabeh wong, manawa apa sing dikandhakake wis dingerteni kanthi bener. Nanging, kabijakan Amerika sing paling jelas yaiku nglawan perjuangan supaya ora ana perubahan iklim Donald Trump mundur saka Perjanjian Paris.

Upaya kanggo mungkasi perubahan iklim ora cukup

perjanjian paris ora cukup kanggo nyetop perubahan iklim

Sayang banget yen ndeleng pengaruh saka perubahan iklim saben dinane katon jelas lan bencana sing ngilangi ewonan jiwa saben taun nanging upaya kanggo mungkasi pemanasan global durung cukup. Sanajan kabeh negara ing donya netepi Perjanjian Paris nganti milimeter, suhu rata-rata bakal munggah luwih saka 2 derajat sing ditemtokake komunitas ilmiah minangka watesan.

Tantangan sing ditindakake dening perubahan iklim penting lan penting. Solusi kasebut rumit, antara liya, amarga mbutuhake kesepakatan multinasional, tumindak langsung lan jangka panjang, lan tumindak kanthi loma. Ngadhepi masalah gedhene lan penting global, partisipasi kabeh dibutuhake, utamane sing duwe kapasitas luwih akeh lan bisa menehi kontribusi luwih akeh.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.