Suhu ing Antartika bisa munggah 6 derajat ing pungkasan abad iki

Antartika

La Antartika. Benua es, kanthi lanskap putih sing megah, nalika planet iki dadi panas, es bakal ilang. Efek albedo kaya mengkene: Sinar srengenge nyerang salju, sing nalika diserap, bakal ilang soliditas nganti pungkasane dibubarake dening segara.

Amarga iku, cagak minangka wilayah sing paling rentan ngalami perubahan iklim. Ing kasus Antartika, suhu bisa munggah nganti 6 derajat ing pungkasan abad.

Gambar - Tindakan

Gambar - Tindakan ing Akademi Ilmu Nasional

Sawise jaman es pungkasan, 20.000 taun kepungkur, Antartika anget loro nganti telu kaping rata-rata kenaikan suhu globalMiturut panaliten sing diterbitake ing jurnal ilmiah Prosiding Akademi Ilmu Nasional, nganti tekan suhu sing ora biasa: 11 derajat Celcius, nalika perkara normal yaiku sawetara derajat ing ngisor nol. Ing planet liya, mung mundhak udakara 4 derajat Celcius.

Para ilmuwan nggunakake model iklim global sing digunakake kanggo nganalisis iklim Bumi 20.000 taun kepungkur, sing padha karo prakiraan pemanasan global ing mbesukujare Kurt Cuffey, panulis panliten pisanan lan ahli glaologi ing Universitas California, Berkeley.

Lagos-antartida-iklim-perubahan-6

Mula, dheweke bisa prédhiksi amarga ana perubahan iklim saiki Antartika bakal panas tikel kaping pindho tinimbang planet liyane; yaiku, yen suhu rata-rata global mundhak nganti 3 derajat Celcius, sing miturut model paling bisa kedadeyan, Antartika bakal anget udakara 6ºC.

Kanthi tembung liya, yen ora nindakake apa-apa kanggo mungkasi anget global, konsekuensi kanggo Antartika lan jagad bisa dadi tantangan gedhe kanggo kita kabeh sing urip ing planet iki.

Sampeyan bisa maca sinau Kene (Ana ing basa Inggris).


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.