Suhu sing ora normal ing Segara Mediterania

mediterania dadi panas

Pemanasan global lan owah-owahan iklim saya tambah akeh saben taun. Mundhak ing suhu rata-rata global, gelombang panas lan kenaikan suhu segara minangka akibat sing nandhang intensitas lan frekuensi sing saya tambah. Suhu lumahing segara terus nyimpang saka rata-rata ing taun iki. Sawetara bagéan saka Mediterania Kulon wis 5ºC ndhuwur normal lan ramalan isih durung bali menyang normal.

Ing artikel iki, kita bakal nyritakake apa akibat saka suhu dhuwur ing Segara Mediterania lan sebabe saya mundhak akeh.

anget saka segara

suhu Karibia

Gelombang panas sing nyerang Semenanjung ing jaman saiki mung minangka salah sawijining massa udara sing anget banget sing ngliwati wilayah kasebut. Sawetara massa udara iki digawe dening panas banget srengenge lan kurang gerakan angin, dene liyane teka saka subtropis, kayata Sahara. Jumlah hawa anget sing gedhe banget iki wis ngilangi rekor suhu ing macem-macem wilayah ing Semenanjung, lan uga ngrusak rekor anyar ing stasiun permukaan.

Sadurungé udhara sing anget iki mlebu, kita ngalami massa udara anomali liyane, kayata ing wulan Juni, kanthi gelombang panas, lan ing Mei, kanthi arus anget sing kuat. Mediterania, Teluk Biscay lan bagéan saka Samudra Atlantik uga ngalami anomali suhu. Sanajan ora panas kaya conto pungkasan, temperatur iki isih ora biasa kanggo wektu taun lan dadi penting banget. Wilayah Mediterania Kulon suhu saiki 5 derajat luwih dhuwur tinimbang normal kanggo separo kapindho Juli.

Akibat saka suhu dhuwur ing Segara Mediterania

suhu Mediterania dhuwur

Segara Mediterania wis ngalami suhu dhuwur, bebarengan karo anomali liyane. Iki ora bakal owah ing mangsa ngarep, adhedhasar pemahaman kita saiki. Panas bakal tetep ana ing paling sethithik minggu ngarep, miturut prediksi ECMWF. Alesane yaiku bakal ana gerakan udhara sing anget lan asor bakal sithik ing permukaan, mbatesi pendinginan evaporatif. Yen Mediterania duwe suhu sing ekstrem kaya ngono, dudu sing wis kita deleng sadurunge, lan akibat bakal katon ing mangsa cedhak. Sawetara akibat kasebut wis wiwit katon.

Ing tlatah segara cedhak pesisir utawa ing Kapuloan Balearic, suhu bisa banget. Iki bisa mengaruhi pola angin, nambah kelembapan udhara cedhak segara, lan duwe pengaruh sing signifikan marang komunitas pesisir. Uga ora energi sing bisa diprodhuksi dening segara ing suhu sing asring diabaikan. Kanthi permukaan banyu luwih saka 28 derajat Celsius lan lapisan sing kandel, segara bisa dadi tuan rumah sistem convective kuat, nggawe pola badai Komplek.

Kahanan kasebut bisa nyebabake badai sing kuat ing wilayah pesisir. Biasane, suhu iki cenderung diwiwiti kanthi pemanasan segara. Nanging, kasunyatan manawa Segara Mediterania duwe suhu dhuwur ora ateges badai jinis iki bakal kedadeyan. Troposfer kudu nyukupi kabeh kahanan sing dibutuhake supaya fenomena kasebut kedadeyan.

Suhu ora normal kanggo wektu kasebut

Suhu Mediterania

Segara Mediterania nduwèni suhu sing padha karo suhu ing Karibia. Ora kaya biasane nalika dilebokake ing banyu segara, saiki ora menehi kesan apa-apa. Ing sawetara sektor ing Segara Balearic suhu Suhune meh 30 derajat, dene ing pesisir liyane kayata ing Mediterania kidul udakara 28 derajat. Biasane suhu maksimum iki tekan ing sasi Agustus utawa awal September nalika kabeh panas wis akumulasi nalika musim panas. Nanging, anane suhu sing dhuwur, angin sing lemah lan tingkat sinar matahari sing dhuwur ing wulan iki nyebabake kita tekan nilai suhu sing dhuwur.

Kajaba ana sawetara jenis episode kahanan kang ora tetep atmosfer, angin kulon utawa soko liyane kuat sing bisa nimbulaké banyu kanggo gawe anyar lan diganti dening banyu adhem saka ngisor, Suhu iki isih cukup kamar kanggo munggah. Kita wis ngerteni akibat langsung saka suhu dhuwur ing Segara Mediterania. Sumilire angin luwih ringkih lan uga ora adhem. Iki amarga padha dimuat karo panas lan asor lan Ngartekno nambah koyo isin.

Antarane temperatur dhuwur, efek pulo panas kutha lan segara anget, ing sawetara kutha pesisir meh ora mudhun ing ngisor 20 derajat ing wayah wengi. Iki nyebabake bengi nyedhot kanthi kelembapan sing dhuwur banget lan suhu minimal antarane 23-25 ​​​​derajat. Ora mungkin ngerti yen kabeh iki bakal dadi udan deres nalika musim gugur. Kita wis ngerti manawa segara dhewe ora bisa ngasilake udan deres, amarga kahanan sing cocog dibutuhake.

Udan deres

Kita ngerti manawa segara sing anget bakal ndawakake tanggalan udan deres, sing wis katon ing taun-taun pungkasan kanthi acara cuaca ekstrem ing musim dingin utawa musim semi. Kasunyatan iki wis dadi sing kudu kita adaptasi. Owah-owahan iklim dadi luwih nyata lan efeke luwih kuat. Elinga yen pamrentah nyoba golek cara kanggo adaptasi kanggo owah-owahan tinimbang nyegah. Dikenal manawa meh kasep kanggo mungkasi efek saka owah-owahan iklim. Sanadyan kita mungkasi kabeh emisi karbon dioksida lan gas omah kaca liyane menyang atmosfer saiki, Efek saka owah-owahan iklim bakal terus mengaruhi planet.

Kaya sing sampeyan ngerteni, wektu sing cukup panas nunggu kita sing ora ngerti carane adaptasi lan apa akibate, ora mung ing tingkat lingkungan, nanging uga ing tingkat sosial lan kesehatan. Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan akibat saka suhu dhuwur ing Segara Mediterania.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.