Suhu bisa munggah 2 lan 5 derajat ing pungkasan abad iki

Pangowahan iklim terrestrial

Kesepakatan Paris Paris bakal ora cukup kanggo mungkasi pemanasan global. Iki dimaksudake supaya ora skenario kekeringan, keluwen lan bencana alam, nanging miturut panaliten sing diterbitake ing 'Perubahan Iklim Alam' sing ditindakake peneliti saka Universitas Washington, ana kemungkinan 90 persen yen ing pungkasan abad iki suhu rata-rata planet Bumi bakal saya mundhak antara 2 lan 5 derajat Celcius.

Iki ngluwihi wates kenaikan tingkat loro sing ditemtokake dening Perjanjian Paris. Mula, kita bisa ngomong babagan masa depan sing ora dingerteni, sing kuwatir banget.

Matesi kenaikan suhu nganti rong derajat optimis banget. "Kerusakan saka meteorologi, kekeringan, suhu ekstrem lan kenaikan permukaan laut bakal luwih parah," ujare Dargan Frierson, salah sawijining panliten panliten kasebut. »Asil kita nuduhake manawa kudu nggawe pangowahan sing drastis, yen target mung nambah suhu 1,5 derajat bakal bisa ditindakake.".

Kanggo nggawe ramalan kasebut, peneliti nggawe simulasi komputer lan nggawe pengamatan iklim planet, kayata njupuk kapabilitas samodra kanggo nyerep karbon dioksida (CO2). Luwih, data bekas sing dikumpulake luwih saka 50 taun kanggo nggawe skenario adhedhasar produk domestik bruto (PDB), parameter sing ngitung jumlah CO2 sing dipancarkan kanggo saben dolar sing diproduksi ing kegiatan ekonomi.

Mula, dheweke nyoba prédhiksi apa sing bakal kedadeyan yen ora ditindakake kanggo mungkasi pamanasan global, utawa manawa negara-negara pancen ngupayakake mungkasi pembakaran bahan bakar fosil.

Termometer

Adrian Raftery, panulis panliten pisanan, ujar manawa tujuan Perjanjian Paris iku realistis, nanging ora bisa ditemokake manawa cukup. Populasi ing pungkasan abad iki bakal ana utawa bakal ngluwihi 10 yuta wong, mula, sanajan tuwuh ora bakal ketara amarga umume kedadeyan ing Afrika, Kajaba negara-negara ngupayakake nyuda emisi, iklim bakal beda banget karo kahanan saiki.

Sampeyan bisa maca sinau Kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.