Stratus

 

Stratus

Ing panaliten babagan macem-macem jinis awan, kita wiwiti nggambarake ing kesempatan kasebut Stratus utawa Strata, yaiku salah sawijining rong jinis sing diklasifikasikake minangka awan sing asor. Dheweke diarani lapisan awan umume abu-abu, kanthi dhasar sing padha, mula gerimis, es prisma utawa cinarra bisa tiba. Nalika Srengenge katon liwat lapisan, garis kasebut jelas bisa dibedakake. Awan kasebut terkadang katon ing bentuk fray shrude (fraktus), ing sangisore mega liyane.

 

Stratus biasane ditemokake ing antarane 0 lan 300 m ing sadhuwure lemah lan kasusun saka tetesan banyu cilik sanajan ing suhu sithik banget bisa ngemot partikel es cilik. Iki digawe kanthi efek gabungan pendinginan ing lapisan ngisor atmosfer lan kerusuhan amarga angin. Biasane, kawangun ing lemah, kanggo iradiasi wengi utawa dening adveksi udhara sing rada anget ing papan sing adhem lan liwat segara, adhem biasane digawe dening adveksi.

Stratus mbentuk "segara maya"

Stratus mbentuk "segara maya"

 

Dheweke ngasilake kabut yen rata karo permukaan. Stratus fraktus bentuk minangka mega aksesori (pannus) ing ngisor iki Altostratus, Nimbostratus, Cumolonimbus lan Cluster Precipitating. Nalika ngasilake kabut, biasane digandhengake karo cuaca anticyclonic, nalika katon ing ngisor Altostratus utawa Nimbostratus, mula ana gandhengane karo Front Warm. Dheweke uga katon ambruk ing sangisoré Cumulonimbus, ing badai utawa udan.

 

Dheweke ora kudu bingung karo Altostratus utawa Nimbostratus, iki katon "basah", dene Stratus katon "garing". Presipitasi ing Stratus Lemah banget lan ing Nimbostratus iku moderat, mula kalebu ciri diskriminatif liyane.

 

Yen difoto ngasilake kabut, goleki obyek referensi kayata wit, bangunan utawa dhuwure medan. Dheweke menarik dipoto yen ditampilake ngisor Nimbostratus, suwek udan utawa salju.

 

Rong spesies (nebulosus lan fraktus) lan telung jinis (opacus, translucidus, undulatus) sing diakoni ing Stratus.

 

Sumber - AEMET

Informasi luwih lengkap - The Nimbostratus, The Altostratus


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.