Badai Gerard Y Fien nggawa kita mangsa nyata

Badai

ing squalls Gerard lan Fien Dheweke wis nggawa kita bali menyang kasunyatan. Sawise musim gugur suhu anget, fenomena meteorologi iki ngelingake yen kita lagi ana mangsa. Saka 16 Januari, kabeh Komunitas Otonomi Spanyol efeke dirasakake.

Supaya sampeyan ngerti apa sing kedadeyan, kita bakal nerangake kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan rong badai iki lan apa pengaruhe ing kutha-kutha lan ing lapangan lan dalan. Supaya sampeyan bisa njupuk pancegahan amarga.

Apa sing diarani squall?

Badai

Drawing sing reproduces wacana badai liwat lor Spanyol

Kanthi jeneng iki, kita nyebut fenomena meteorologi sing ndadekke udan, angin lan malah salju. kita bisa ngomong iku ngelawan saka antisiklon. Badai kawangun nalika ana massa udhara karo tekanan atmosfer kurang diubengi dening wong liya sing luwih dhuwur. Bentrokan loro-lorone nyebabake penampilane.

Tekanan atmosfer sekitar 1013 millibar. Nalika ngisor, badai asale. Kita bisa ngomong yen iki tumindak minangka corong gedhe kanggo hawa panas sing sirkulasi ing njero. Banjur munggah menyang lapisan ndhuwur atmosfer. mbentuk awan lan udan.

Ing sisih liya, badai biasane duwe durasi luwih cekak tinimbang antisiklon. Lan kanggo sawetara lan liyane, jeneng biasane diwenehake kanggo mbedakake saka sing kepungkur utawa sing bakal teka. Nanging, yen kita wis nerangake apa fenomena cuaca iki lan carane iku kawangun, kita bakal fokus ing Gerard, Fien lan akibate.

squall Gerard

Squall Philomena

Efek saka badai Filomena ing Madrid

Secara kronologis, badai Gerard lan Fien minangka rong kawitan ing taun 2023. Gerard luwih cendhek, amarga teka ing tanggal 16 lan mung 24 jam sabanjure. wis menehi dalan kanggo Fien. Kita bisa pitutur marang kowe sing pisanan wis bebaya kanggo kaloro. Nanging, Gerard wis ninggalake kita mudhun ing suhu, tingkat salju watara Dhuwuré 600 utawa 700 meter lan akumulasi nganti 30 sentimeter ing Pyrenees.

Nanging, sanajan uga nggawa salju menyang Pagunungan Cantabrian, aspek sing paling relevan saka badai pisanan iki yaiku udan. Kanggo menehi idea, contone, ing Cantabria sawetara wis tiba 80 liter saben kothak meter.

Kajaba iku, ing pesisir lor Spanyol, ombak wis tekan ing dhuwur wolung meter Lan suhu wis mudhun banget. A bagean apik saka dheweke fault dumunung karo angin kenceng. Ing Galicia, streaks saka nganti 160 kilometer per jam. Nanging, Gerard wis kena pengaruh kidul Semenanjung Iberia kurang, soko sing diganti karo tekane badai Fien.

Squall Fien kene

kali kebanjiran

Kali kebanjiran badai

Yen langkah Gerard wis kuat, Fien bakal luwih, sing uga a kadhemen squal lan bakal njupuk sawetara dina kanggo lunga. Wiwit Selasa, ana penurunan suhu kanthi mlebu Kadhemen kutub. Ing siji, iki bakal nimbulaké salju tiba ing dhuwur banget. Iku wis nindakake mung Dhuwur 500 meter lan bakal terus mudhun. Sampeyan bisa uga nindakake ing permukaan segara.

Nyatane, dheweke wis diwenehi bebaya salju ing kabeh Strip lor Spanyol, Khusus ing Galicia, Asturias, León lan Huesca. Nanging uga ing liyane saka Castile lan Leon, saka sisih lor saka Catalonia, saka Madrid lan provinsi saka Castilla la Mancha. Nanging, ora mung jinis udan iki bakal nyebabake masalah.

Padha uga bakal terus lan malah intensify ing angin kenceng lan udan. Kajaba iku, squall Fien bakal duwe virulensi khusus ing segara. Khusus ing Cantabrian ombak luwih saka sangang meter lan angin luwih saka 100 kilometer per jam samesthine. Nanging, sing terakhir uga bakal mengaruhi provinsi pedalaman kayata Burgos utawa Soria, kanthi kacepetan luwih saka 90 kilometer. Padha malah bakal diwenehi ing Zona Levantine kanthi virulensi sing padha.

Angin bakal wiwit ilang kekuatan wiwit Rebo. Nanging iki ora ateges kahanan cuaca saya apik. Beda karo, hawa polar liyane bakal mlebu y salju bakal intensif. Mangkono uga, kaya sing wis dakkandhakake, komunitas ing sisih kidul Semenanjung, sing kurang kena pengaruh ing dina Senin lan Selasa, uga bakal nandhang badai ing kabeh intensitas. Mung wilayah sing, miturut ahli, bakal nandhang sangsara kurang saka iku Extremadura y Kepulauan Canary.

Ing istilah Balearics, kabar uga bakal dadi orange wiwit Rebo. Bakal ana ombak luwih saka enem meter, sanajan sawetara sing luwih gedhe bisa katon, utamane ing sisih kulon Mallorca lan Menorca. Nanging, ing kasus apa wae, kaya sing wis dakkandhakake, kahanan bakal worsen ana ing saindhenging negara. Lan cuaca ala bakal tahan, paling ora, nganti Sabtu ngarep, nalika Fien rampung nyebrang Semenanjung Iberia.

Akibat pisanan saka badai Gerard lan Fien

Badai ing Navarra

Badai ing dhuwur Navarre

Sanajan badai Gerard lan Fien sing paling awon durung teka, efek kasebut wis dirasakake. Contone ing Folgoso do Courel (Lugo) wis diklumpukake luwih saka 120 liter saben meter persegi saka udan lan ing mangsa saka O Xistral Dheweke wis ndhaptar angin kanthi kacepetan 169 kilometer per jam. Kajaba iku, banjir wis kacathet ing kutha-kutha kayata Laredo ing Cantabria utawa Bermeo ing negara Basque.

Ing pungkasan, kahanan wis luwih tragis, awit wis ana patine wong. Iku bab wong sing, ketoke, ana ing cadangan Urdaibai. Kekuwatane banyu nyeret dheweke menyang segara. Amarga iku prau Palang Merah sing nemokake mayit ing pelabuhan Bermeo.

Nanging kahanan ing wilayah kasebut ora ana sing istiméwa. Saindhenging Semenanjung Iberia dumadi penutupan dalan amarga udan utawa salju, uga masalah serius sing disebabake dening angin.

Ing kesimpulan, squalls Gerard lan Fien wis kedaden ing Spanyol. Padha banget kuwat, ndhuwur kabeh, amarga confluence karo Anticyclone Atlantik dumunung ing sisih kulon Azores. Lan padha mengaruhi kabeh negara. Mulane, kita menehi saran supaya sampeyan kudu ngati-ati. Yen sampeyan ora perlu lelungan, ninggalake mobil ing garasi lan, mesthi, adoh saka pesisir.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.