Satelit Sentinel-6

studi owah-owahan iklim

Satelit pengamatan Bumi paling canggih ing donya diluncurake saka Pangkalan Angkatan Udara Vandenberg ing California. Woh saka kemitraan sajarah antarane Amerika Serikat lan Eropa, satelit Sentinel-6 Michael Freilich bakal ngluncurake misi limang lan setengah taun kanggo ngumpulake data akurat babagan permukaan laut lan kepiye segara mundhak amarga owah-owahan iklim. Misi kasebut uga bakal ngumpulake data suhu lan kelembapan atmosfer sing akurat, sing bakal mbantu ngoptimalake ramalan cuaca lan model iklim.

Ing artikel iki kita bakal nerangake kabeh sing perlu kanggo ngerti babagan satelit Sentinel-6, ciri lan wigati.

Karakteristik utama

kulawarga satelit

Satelit kasebut dijenengi sawise Dr. Michael Freilich, mantan direktur Divisi Ilmu Bumi NASA, advokat kesel kanggo kemajuan ing pangukuran satelit segara. Sentinel-6 Michael Freilich mbangun warisan misi Sentinel-3 Copernicus Badan Antariksa Eropa (ESA) lan warisan satelit pengamatan tingkat laut TOPEX/Poseidon lan Jason-1, 2 lan 3 Diluncurake ing 2016, Jason-3 terus nyedhiyakake data seri wektu saka pengamatan TOPEX/Poseidon 1992.

Sajrone 30 taun kepungkur, data saka satelit kasebut wis dadi standar sing ketat kanggo nyinaoni permukaan laut saka antariksa. Sentinel-6 adhine Michael Freilich, Sentinel-6B, dijadwalake bakal diluncurake ing 2025 lan terus pangukuran paling ora limang taun.

"Catatan observasi terus-terusan iki penting kanggo ngenali munggahe permukaan laut lan ngerteni faktor sing tanggung jawab," ujare Karen Saint-Germain, direktur Divisi Ilmu Bumi NASA. "Liwat Sentinel-6 Michael Freilich, kita mesthekake yen pangukuran kasebut maju kanthi jumlah lan presisi. Misi iki ngurmati ilmuwan lan pimpinan sing misuwur lan bakal nerusake warisan Mike kanggo ngembangake riset laut.

Carane Sentinel-6 Mbantu

satelit sentinel-6

Dadi, kepiye Sentinel-6 Michael Freilich bakal mbantu nambah pemahaman babagan segara lan iklim? Mangkene limang perkara sing kudu sampeyan ngerti:

Sentinel-6 bakal menehi informasi marang para ilmuwan

Satelit kasebut bakal menehi informasi kanggo mbantu para ilmuwan ngerti kepiye owah-owahan iklim ngganti garis pantai bumi lan sepira cepet kedadeyan kasebut. Samudra lan atmosfer bumi ora bisa dipisahake. Samudra nyerep luwih saka 90 persen panas bumi kanthi nambahake gas omah kaca, nyebabake banyu segara saya gedhe. Ing wayahe, expansion iki akun kanggo bab katelu saka munggah segara, dene banyu saka gletser sing leleh lan lapisan es dadi sisa.

Tingkat mundhake segara wis saya cepet ing rong dekade pungkasan, lan para ilmuwan ngira yen bakal luwih cepet ing taun-taun sing bakal teka. Mundhak segara bakal ngowahi garis pantai lan nambah banjir pasang lan badai. Kanggo luwih ngerti carane munggah segara bakal mengaruhi manungsa, ilmuwan mbutuhake cathetan iklim long-term, lan Sentinel-6 Michael Freilich bakal bantuan kanggo nyedhiyani cathetan sing.

"Sentinel-6 Michael Freilich minangka tonggak sejarah ing pangukuran permukaan laut," ujare Josh Willis, ilmuwan proyek ing Laboratorium Jet Propulsion NASA ing California Kidul, sing ngatur kontribusi NASA kanggo misi kasebut. "Iki sepisanan kita sukses ngembangake pirang-pirang satelit sajrone dasawarsa lengkap, ngerteni manawa owah-owahan iklim lan kenaikan permukaan laut minangka tren permanen."

Dheweke bakal weruh perkara sing ora bisa ditindakake dening misi permukaan laut sadurunge

Wiwit taun 2001, ing ngawasi permukaan laut, seri satelit Jason wis bisa ngawasi fitur-fitur segara gedhe kaya Arus Teluk lan prastawa cuaca kaya El Niño lan La Niña sing dawane ewonan mil.

Nanging, cathetan owah-owahan cilik ing segara cedhak wilayah pesisir sing bisa mengaruhi pandhu arah kapal lan fishing komersial isih ngluwihi kabisan.

Sentinel-6 Michael Freilich bakal ngumpulake pangukuran kanthi resolusi sing luwih dhuwur. Kajaba iku, bakal kalebu teknologi anyar kanggo instrumen Advanced Microwave Radiometer (AMR-C), sing, bebarengan karo altimeter radar misi Poseidon IV, bakal ngidini peneliti nyinaoni fitur segara sing luwih cilik lan luwih kompleks, utamane ing pesisir.

Sentinel-6 mbangun kemitraan sing sukses antarane AS lan Eropa

Sentinel-6 Michael Freilich minangka upaya gabungan pertama NASA lan ESA ing misi satelit ilmu Bumi lan partisipasi internasional pisanan ing Copernicus, program pengamatan Bumi Uni Eropa. Nerusake tradhisi dawa kolaborasi antarane NASA, National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) lan mitra Eropa, kalebu ESA, Organisasi Eropa kanggo Pengembangan Satelit Meteorologi (EUMETSAT) lan Pusat Riset Angkasa Prancis (CNES).

Kolaborasi internasional nyedhiyakake kawruh lan sumber daya ilmiah sing luwih gedhe tinimbang sing bisa diwenehake kanthi individu. Para ilmuwan wis nerbitake ewonan makalah akademik nggunakake data permukaan laut sing diklumpukake dening seri misi satelit AS lan Eropa sing diwiwiti kanthi diluncurake TOPEX/Poseidon ing taun 1992.

Bakal nambah pemahaman babagan owah-owahan iklim

sentinel-6

Kanthi ngembangake rekor global data suhu atmosfer, misi kasebut bakal mbantu para ilmuwan nambah pemahaman babagan owah-owahan iklim bumi. Owah-owahan iklim mengaruhi ora mung segara lan lumahing bumi, nanging uga iku uga mengaruhi atmosfer ing kabeh tingkat, saka troposfer kanggo stratosfer. Instrumen sains ing Sentinel-6 Michael Freilich nggunakake teknik sing diarani okultasi radio kanggo ngukur sifat fisik atmosfer bumi.

Global Navigation Satellite Radio Concealment System (GNSS-RO) minangka piranti sing nglacak sinyal radio saka satelit navigasi liyane sing ngubengi Bumi. Saka perspektif Sentinel-6 Michael Freilich, nalika satelit tiba ing sangisore cakrawala (utawa munggah), sinyal radio kasebut ngliwati atmosfer. Kanthi mengkono, sinyal slows mudhun, owah-owahan frekuensi, lan kurva path. Ilmuwan bisa nggunakake efek iki, disebut refraction, kanggo ngukur owah-owahan cilik ing Kapadhetan, suhu, lan Kelembapan ing atmosfer.

Nalika peneliti nambahake informasi kasebut menyang data sing ana saka instrumen sing padha sing saiki digunakake ing ruang angkasa, dheweke bakal luwih ngerti carane owah-owahan iklim bumi liwat wektu.

"Kaya pangukuran jangka panjang tingkat segara, kita butuh pangukuran jangka panjang saka atmosfer sing ganti kanggo luwih ngerti kabeh efek saka owah-owahan iklim," ujare Chi Ao, ilmuwan instrumen GNSS-RO ing Laboratorium Propulsion Udara. Jet. "Radio okultasi minangka cara sing akurat lan tepat."

Apik ramalan cuaca

Sentinel-6 Michael Freilich bakal mbantu nambah prakiraan cuaca kanthi menehi informasi marang ahli meteorologi babagan suhu lan kelembapan atmosfer.

Altimeter radar satelit bakal ngumpulake pangukuran kondisi lumahing segara, kalebu dhuwur gelombang sing signifikan, lan data saka instrumen GNSS-RO bakal nglengkapi pengamatan ing atmosfer. Kombinasi pangukuran kasebut bakal menehi katrangan luwih akeh para ahli meteorologi kanggo nyaring ramalane. Kajaba iku, informasi babagan suhu lan kelembapan atmosfer, uga suhu permukaan segara, bakal mbantu ngoptimalake model formasi lan evolusi angin topan.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan Sentinel-6 lan karakteristike.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)