Kepiye sampeyan menehi kontribusi kanggo ngatasi perubahan iklim?

kontaminasi

Saben dina ana diskusi babagan efek negatif sing diasilake saka perubahan iklim ing saindenging jagad. Ana akeh wong sing, kanthi individu, pengin melu lan menehi sumbangan wedhi kanggo pertempuran lan nyuda.

Sanajan kabeh efek perubahan iklim, bisa uga amarga wilayah sing sampeyanenggoni, kayane adoh saka sampeyan, kita kabeh tanggung jawab kanggo fenomena iki. Apa sampeyan pengin ngerti cara menehi sumbangan wedhi kanggo nglawan perubahan iklim?

Elinga yen kita kalebu masalah

Sanajan ora ngrasakake protagonis sadurunge ana perubahan iklim, amarga pengaruh pribadi ora duwe pengaruh gedhe, kita kudu eling yen ora urip dhewekan ing jagad iki, lan kaya kita, isih ana 7,5 milyar liyane.

Ing level individu, kita ngetokake CO2 lan gas omah kaca liyane ing atmosfer nalika nggunakake kendaraan dhewe utawa transportasi umum. Nalika nggunakake listrik ing omah, kita blanja, lsp. Meh kabeh sing dikonsumsi duwe emisi sing ana gandhengane karo produksi, bungkus, distribusi, lsp. Mula, tumindak saben dinane nyumbang kanggo paningkatan pemanasan global lan mulane pangembangan efek saka perubahan iklim.

Amarga ora bisa nglawan perubahan iklim ing level individu, kita bisa mbantu ngilangi kabiasaan sing ningkatake. Ana akeh tumindak sing mupangate kanggo lingkungan lan mbantu nyegah kenaikan iklim.

Tumindak kanggo mungkasi perubahan iklim

akibat alarmis saka perubahan iklim

Tumindak sing kudu diganti yaiku kanthi individu lan bebarengan. Partisipasi sosial penting kanggo nggawe kabijakan publik sing mbantu nyuda pengaruh lingkungan. Kebijakan kudu utamane ngarahake decarbonisation lan transisi energi, amarga dheweke minangka sumber polusi sing paling nyumbang kanggo perubahan iklim.

Energi sing bisa dianyari minangka masa depan energi. Kita kepeksa kanthi cara liya utawa liya supaya bisa ngembangake lan nggunakake tenaga terbarukan minangka sumber energi utama, cepet utawa mengko. Salah siji amarga efek pangowahan iklim ngrusak banget utawa amarga kekurangan bahan bakar fosil.

Ngidini warga negara kanggo melu ing kabijakan publik bakal ngidini nggawe kabijakan sing luwih rinci, informasi, dingerteni lan luwih adil kanggo kabeh wong, uga nambah kepercayaan marang institusi. Wis kasebut manawa ing level individu ora akeh sing bisa ditindakake, nanging partisipasi sosial nglawan perubahan iklim iku penting banget, amarga masarakat minangka panyebab utama pangowahan model konsumsi, energi lan mobilitas sing nyumbang kanggo ningkatake emisi gas omah kaca saiki. Yen masyarakat mbatesi njaluk pangowahan kanggo mobilitas sing luwih sustainable lan kurang polusi, mula bakal entuk pengurangan emisi sing nyumbang kanggo perubahan iklim.

Kanggo iki, wis ana alat sing diterapake ing kutha kayata Agendas sing kondhang 21, diwiwiti ing KTT Bumi ing Rio de Janeiro ing taun 1992, duwe salah sawijining prinsip dhasar partisipasi warga liwat Forum Warga kanggo netepake rencana aksi lingkungan kotamadya.

Kanggo sukses melu pangembangan kabijakan lingkungan sing luwih berkelanjutan, sampeyan kudu mikir global lan tumindak lokal. Contone, salah sawijining tumindak sing bisa ditindakake kanggo nglawan perubahan iklim yaiku ndaur-ulang sampah sing digawe ing omah kanthi bener. Iki bakal nambah panggunaan maneh bahan lan nyuda bahan baku kanthi nyuda emisi polusi.

Gunakake pesen tartamtu

Ing wektu penyiaran babagan perubahan iklim, iki wis dikuatake wiwit pesen-pesen alarmis sing ngumumake pungkasane jagad dheweke ora efisien kanggo nambah partisipasi warga negara. Amarga alasan iki, luwih bener kanggo negesake solusi sing bisa ditindakake lan bisa uga kanggo masalah lingkungan tartamtu lan nemokake mupangat sing bisa dipikolehi.

Kanggo mbantu masarakat supaya bisa melu nglawan perubahan iklim yaiku nambah obrolan ing saben dina kanggo ngrampungake. Dadi, kita bisa ngerteni babagan dheweke lan nuwuhake minat lan keprigelan amarga pengin ngerti luwih akeh lan tumindak kanthi bener.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.