Salju ijo

salju ijo ing Antartika

Kaya sing kita ngerteni, perubahan iklim minangka fenomena ing saindenging jagad sing ndadekake kita dadi gambar sing kuwatir lan kaget. Lan kasunyatan manawa suhu rata-rata global saya saya saya gedhe, nyebabake kahanan sing luar biasa. Amarga salah sawijining wilayah ing planet iki sing entuk pengaruh sing luwih gedhe amarga kenaikan suhu global yaiku Antartika, mula sampeyan bisa ndeleng fenomena sing ora biasa. Dina iki kita ngomong babagan salah sawijining fénoména sing ngejutkan kabeh komunitas ilmiah. Babagan babagan salju ijo.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani apa tegese salju ijo, apa ciri lan konsekuensine babagan perubahan iklim.

Apa salju sing ijo iku?

Salju ijo

Sing bisa sampeyan pikirake nalika ngrungokake istilah salju ijo, yaiku vegetasi saya tuwuh amarga lebur saka salju Antartika. Saiki, amarga paningkatan suhu global salju putih dadi ijo amarga ganggang mikroskopik saya gedhe. Nalika tuwuh kanthi gedhe, salju kasebut katon ijo lan katon kaya warna ijo sing padhang. Fenomena kasebut bisa uga dideleng saka luar angkasa lan mbantu para ilmuwan nggawe peta.

Kabeh data diklumpukake amarga satelit sing bisa ngamati lan njupuk gambar. Pengamatan sing ditindakake ing pirang-pirang musim panas ing Antartika dikombinasikake karo pengamatan saka satelit kanggo bisa ngramal kabeh wilayah sing bakal dites salju ijo. Kabeh pangukuran kasebut bakal digunakake kanggo ngetung kacepetan ganggang sing bakal terus nyebar ing saindenging bawana amarga ana perubahan iklim.

Kaya sing diarepake, tuwuhing alga mikroskopik iki bakal mengaruhi dinamika iklim ing tataran global.

Salju ijo lan albedo terrestrial

Albedo terrestrial minangka jumlah radiasi surya sing dibayangke saka permukaan maneh menyang angkasa kanthi macem-macem unsur. Ing antarane elemen kasebut, kita nemokake permukaan kanthi warna cahya, awan, gas, lsp. Salju bisa nggambarake nganti 80% kedadeyan radiasi surya. Apa sing wis ditemokake ing salju ijo yaiku data albedo dikurangi dadi 45%. Iki tegese luwih akeh panas sing bisa ditahan ing permukaan tanpa dibayangke maneh ing njaba angkasa.

Bisa dipikirake amarga albedo ing Antartika bakal mudhun, mula bakal dadi kekuwatan suhu rata-rata sing bakal menehi panganan bali. Nanging, macem-macem aspek sing nyebabake evolusi suhu iki uga kudu dipikirake. Contone, tuwuhing alga mikroskopik uga luwih milih penyerapan karbon dioksida kanthi fotosintesis. Iki mbantu nyuda jumlah gas omah kaca, sing banjur Bakal mbantu supaya ora nambah suhu.

Banjur, kudu dianalisis keseimbangan antara jumlah panas sing bisa ditahan Antartika amarga nyuda albedo terrestrial, bebarengan karo kapasitas alga mikroskopik supaya bisa nyedhot karbon dioksida saka atmosfer. Kaya sing wis dingerteni, karbon dioksida minangka gas omah kaca kanthi kemampuan njaga panas. Mula, luwih akeh karbon dioksida ing swasana, panas liyane bakal disimpen lan mulane bakal nambah suhu.

Sinau babagan alga mikroskopik ing Antartika

Terowongan salju ijo

Wis akeh panliten sing wis diterbitake ing jurnal kasebut Nature Komunikasi Dheweke prédhiksi manawa salju ijo bakal terus nyebar ing saindenging bawana Antartika. Amarga perubahan iklim nambah suhu rata-rata global, kita kudu nyebarake alga iki.

Penelitian uga nggambarake manawa Antartika minangka papan sing paling cepet nuduhake perubahan sing disebabake dening perubahan iklim. Anget iki mundhak kanthi cepet ing bagean planet iki. Data panliten nuduhake yen ing wulan Januari, gelombang panas kacathet ing sisih wétan Antartika. Gelombang panas iki nyebabake suhu 7 derajat luwih saka rata-rata. Nalika proses pemanasan terus, jumlah mikroalga uga bakal saya akeh.

Masalahe yaiku salju ora duwe keabadian maneh kaya sadurunge. Kita uga kudu nggatekake munggahnya permukaan segara sing bakal nyebabake total leleh es Antartika. Supaya luwih dingerteni, kudu dielingi manawa bedane utama Antartika lan Kutub Lor yaiku ing Antartika ana bawana ing ngisor es. Iki nyebabake, yen es lebur ing ndhuwur lemah, mundhak dadi permukaan segara. Kosok baline karo Kutub Lor. Tutup kutub ing sisih lor ora duwe bawana. Mangkono, yen es iki lebur ora bakal ngundhakake lumahing segara.

Ganggang sing wis ditliti ing Antartika konsentrasi ing pesisir. Iki amarga wilayah kasebut dadi panas amarga duwe suhu rata-rata luwih saka nol derajat. Penyebaran mikroalga uga dipromosikake dening kewan mamak lan manuk laut. Lan ekskresi kewan iki akeh banget nutrisi kanggo organisme fotosintetik kasebut. Yaiku, uwos sing padha iki dadi pupuk lan nyumbang kanggo tuwuh.

Tenggelam anyar

Wis dingerteni saka panelitian, manawa koloni alga cedhak karo koloni penguin. Dununge ana ing titik-titik sing sawetara ngaso lan ing sacedhake sawetara papan ing peksi manuk.

Apa sing bisa dianggep minangka titik positif kanggo kabeh iki, yaiku bakal ana sink anyar kanggo CO2 ing planet iki. Amarga alga njaga tingkat fotosintesis sing dhuwur, energi dhewe diasilake sajrone proses iki lan gas omah kaca iki diserap. Amarga tuwuhing alga iki, jumlah karbon dioksida luwih akeh bakal diekstrak saka atmosfer lan bisa dianggep minangka titik positif. Tilelep CO2 anyar iki bisa nyedhot nganti 479 ton saben taun. Angka iki bisa uga luwih dhuwur amarga ana jinis alga jeruk lan abang liyane sing durung kalebu ing panliten kasebut.

Aja mikir manawa kabeh iki bakal positif ing umum, wiwit konsekuensi perubahan iklim sing abot banget nganti efek salju ijo iki ora bisa diimbangi.

Kanthi informasi kasebut, dheweke bisa sinau luwih lengkap babagan salju ijo lan pentinge.

Durung duwe stasiun cuaca?
Yen sampeyan semangat babagan meteorologi, entuk salah sawijining stasiun cuaca sing disaranake lan gunakake penawaran sing kasedhiya:
Stasiun Meteorologi

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.