Rak es Larsen C sing hebat ing Antartika arep pecah

Platform Larsen C

Gambar - Survei Antartika Inggris

Yen durung suwe kita wis crita marang kowe retakan eerie digawe ing Platform Larsen C, ing bawana Antartika, wektu iki kita nggawa sampeyan apa sing bakal dadi salah sawijining warta paling anyar babagan rak es raksasa iki.

Titik pungkasane saiki wis luwih cedhak saka saiki: mung 13 kilometer, sawise ditambahi 17km maneh antarane 25-31 Mei, miturut pengamatan saka proyek MIDAS.

Peneliti Adrian Luckman lan Martin O'Leary nunjuk tanggal 31 Mei ing blog saka proyek MIDAS sing pucuk retak wis malih menyang ngarepe es, sing katon nuduhake yen wayahe pecah banget. Yen ngono, gunung es paling gedhe sajrone dekade pungkasan bakal dibentuk.

Salajengipun, diperkirakan bisa duwe wilayah 5.000 kothak persegi. Yen dibandhingake, pulau Mallorca (Kepulauan Balearic, Spanyol), duwe 3.640km2, lan percaya, aku sing manggon ing kana bisa ujar manawa gedhe banget. Dibutuhake siji jam rong puluh menit kanggo lelungan saka pucuk kidul pulau kasebut, ing Mercusuar Ses Salines, menyang pucuk sisih lor (Pollensa), udakara 85km.

Mangkene, Platform Larsen C bisa ilang luwih saka 10% wilayah sing saiki. Nanging saliyane iku, peneliti ora nolak manawa pembentukan gunung es kasebut nyebabake pecahan es kanthi proporsi sing luwih gedhe, kaya kedadeyan ing taun 2002 kanthi disintegrasi praktis saka Platform Larsen B.

Kabeh es kasebut mesthine bakal tekan segara, nyebabake level munggah. Ya mung sithik, nanging planet iki dadi panas, ing pungkasan abad, manungsa sing urip ing planet Bumi bisa uga kepeksa nggawe peta anyar.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.