Radar badai

radar badai

Saiki, berkat teknologi sing dikembangake saben dina, manungsa bisa ngramal cuaca kanthi luwih akurat lan presisi. Salah sawijining piranti teknologi kanggo nindakake prakiraan cuaca yaiku radar badai. Kaya jenenge, bisa mbantu kita prédhiksi awan sing kandel lan ora stabil sing bisa nyebabake badai.

Ing artikel iki kita bakal nerangake kabeh sing perlu kanggo ngerti bab radar badai, apa ciri lan migunani.

Apa radar badai

badai ing radar

Radar badai minangka piranti gedhe sing kasusun saka menara dhuwure 5 nganti 10 meter kanthi kubah bunder sing ditutupi putih. Ana sawetara komponen (antena, switch, pemancar, panrima ...) sing nggawe radar kubah iki dhewe.

Sirkuit operasi radar dhewe ngidini ngira distribusi lan intensitas udan, ing wangun padhet (salju utawa es) utawa ing wangun cair (udan). Iki penting kanggo ngawasi lan ngawasi meteorologi, utamane ing kahanan sing paling angel, kayata badai sing kuat banget utawa udan deres, ing ngendi ana udan sing kuwat lan statis, yaiku, nalika akeh udan nglumpukake ing sak panggonan ing sawijining panggonan. wektu cendhak.

Carane Storm Radar Works

udan

Prinsip operasi radar badai adhedhasar emisi sinar radiasi jinis gelombang mikro. Balok utawa pulsa radiasi kasebut ngliwati udara kanthi bentuk sawetara lobus. Nalika pulsa nemoni alangan, sebagian saka radiasi sing dipancarake kasebar (kasebar) ing kabeh arah lan sebagian dibayangke ing kabeh arah. Bagean radiasi sing dibayangke lan disebarake menyang arah radar minangka sinyal pungkasan sing sampeyan tampa.

Proses kasebut kalebu nindakake pirang-pirang pulsa radiasi, pisanan kanthi posisi antena radar ing sudut elevasi tartamtu. Sawise amba elevasi antena disetel, iku bakal miwiti kanggo muter. Nalika antena muter dhewe, emits pulses saka radiation.

Sawise antena rampung lelungan, prosedur sing padha ditindakake kanggo ngunggahake antena menyang sudut tartamtu, lan liya-liyane, kanggo nggayuh sawetara sudut elevasi tartamtu. Mangkene carane sampeyan entuk data radar polar - sakumpulan data radar sing ana ing lemah lan dhuwur ing langit.

Asil saka kabèh proses Iki diarani scan spasial lan butuh udakara 10 menit kanggo ngrampungake. Karakteristik pulsa radiasi sing dipancarake yaiku kudu energik banget, amarga sebagian besar energi sing dipancarake ilang lan mung sebagian sinyal sing ditampa.

Saben scan spasi ngasilake gambar, sing kudu diproses sadurunge bisa digunakake. Pangolahan gambar iki kalebu macem-macem mbenakake, kalebu mbusak sinyal palsu sing digawe terrain, yaiku mbusak sinyal palsu sing digawe gunung. Saka kabeh proses sing diterangake ing ndhuwur, gambar digawe sing nuduhake lapangan reflektivitas radar. Reflectivity minangka ukuran gedhene kontribusi energi elektromagnetik menyang radar saka saben tetesan.

Sejarah lan aplikasi ing jaman kepungkur

Sadurungé panemuan radar udan, prakiraan cuaca diitung nganggo persamaan matematika, lan ahli meteorologi bisa nggunakake persamaan matematika kanggo prédhiksi cuaca. Ing taun 1940-an, radar digunakake kanggo mirsani mungsuh ing Perang Donya II; radar iki asring dideteksi sinyal dingerteni, kang saiki kita nelpon Yufeng. Sawise perang, para ilmuwan nguwasani piranti kasebut lan ngowahi dadi radar udan lan / utawa udan.

Radar badai minangka revolusi ing meteorologi: pngidini institusi meteorologi gedhe entuk informasi kanggo prakiraan, Lan sampeyan uga bisa ngerti luwih dhisik dinamika awan, uga dalan lan wujude. , Tingkat lan kemungkinan nyebabake udan.

Interpretasi ramalan sing diwenehake dening radar udan rumit, amarga sanajan ana kemajuan ing komunitas meteorologi, radar ora menehi data tartamtu babagan jarak, lan angel ngerti lokasi target meteorologi sing tepat. Iki minangka basa lisan.

Kanggo nggawe prediksi sing paling akurat, ahli meteorologi nyinaoni gerakan maju sing bisa ditindakake. Nalika suryo srengenge tekan mega, frekuensi gelombang elektromagnetik sing dipancarake menyang radar owah-owahan, ngidini kita ngerti karakteristik udan sing bisa kedadeyan.

Yen owah-owahan positif, nyedhaki ngarep lan kemungkinan udan bakal tambah; digunakake, yen owah-owahan negatif, ngarep bakal surut lan kemungkinan udan bakal suda. Nalika kabeh informasi saka radar ditularake menyang gambar komputer, ngarep udan bakal diklasifikasikake miturut intensitas udan, udan es utawa salju ... Seri warna ditugasake saka abang nganti biru miturut intensitas udan. .

Pentinge ing planning pesawat

gambar radar badai

Kaping pisanan, radar cuaca minangka alat pengamatan, dudu alat ramalan, mula nuduhake kahanan udan (sapu) nalika data dikumpulake.

Nanging, kanthi ndeleng carane akeh udan sing berkembang saka wektu, kita bisa "prediksi" prilaku ing mangsa ngarep: apa bakal tetep ing panggonan? Iku bakal mindhah cara kita? Sing luwih penting, apa kita bisa ngrancang penerbangan kanggo ngindhari wilayah sing ana angin gedhe lan udan?

Data sing diklumpukake dening radar ditampilake ing macem-macem format tampilan. Sabanjure, kita bakal njlèntrèhaké loro aspèk paling penting saka planning pesawat lan deleng sawetara isi liyane sing padha uga diekstrak saka pangukuran radar Doppler.

Kaya sing sampeyan ngerteni, radar badai cukup migunani kanggo prakiraan cuaca lan bisa mbantu kita ngrencanakake penerbangan. Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan radar badai lan karakteristike.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.