GAMBAR: Probe ruang angkasa Juno nuduhake keindahan cagak Jupiter

Loro cagak Yupiter

Loro cagak Jupiter sing dijupuk ku probe »Juno».
Gambar - NASA

Kanggo pisanan ing sejarah manungsa, kita bisa mirsani saka ruang tamu omah kita cagak Jupiter, planet gas sing adohe jarak udakara, ora luwih ora kurang, udakara 588 yuta kilometer. Lan kabeh matur nuwun kanggo NASA, lan khusus kanggo probe ruang angkasa "Juno".

Ing gambar sing dijupuk, sampeyan bisa ndeleng wabah siklon wujud oval sing duwe prilaku lan komposisi sing durung katon ing planet liya ing Tata Surya. Ing Kutub Lor badai gedhe, diameteripun 1.400 kilometer, ditemokake.

Mripat Jupiter

Gambar - Craig Spark

Sanajan ora mung badai sing nyengsemake, nanging uga katon awan sing ukurane udakara 7.000 kilometer kanthi jarak ndhuwur liyane ing Kutub Lor. Saiki, ora dingerteni kepiye fenomena sing luar biasa bisa dibentuk; Nanging, kanthi nyinaoni data suhu ing lapisan njero atmosfer, bisa ditemokake jumlah amonia sing akeh banget saka wilayah sing luwih jero nyumbang marang pambentukan.

Panelitian ruang angkasa »Juno» wis dadi wong pertama sing bisa ngamati siraman elektron sing tiba ing swasana, sing nggawe lampu sisih lor sing kuat ing planet gas. Dasawarsa kepungkur, probe NASA Pioneer 11 liwat 43.000 mil ing sadhuwure mega, nanging "Juno" wis tikel kaping sepuluh, ilmuwan ora angel ngukur intensitas medan magnet. Asile wis 7.766 gauss, tikel kaping pindho sing dietung nganti saiki. Kanggo ngerti babagan kedadeyan ing planet gas, kita kudu ngerti yen intensitas medan magnet Bumi yaiku 100 gauss, sing kurang luwih padha karo daya tarik magnet bar sing cenderung 11 derajat gegayutan karo poros rotasi jagad.

Juno, ukuran lapangan basket, yaiku pesawat ruang angkasa sing gunakake mung energi surya dijupuk panel amba. Kamera lan peralatan ilmiah liyane dilindhungi nganggo titanium supaya bisa dilindhungi kanthi apik saka radiasi sing dipancarkan dening Jupiter. Nanging "bunuh diri" dijadwalake: tanggal 20 Februari 2018, nalika dheweke mlebu ing lapisan njaba swasana kanggo ngerteni manawa ana inti sing angel kaya sing wis diyakini suwene. Yen mangkono, lan amarga Jupiter minangka planet pertama sing kawangun, bisa njlentrehake marang para ilmuwan apa jinis bahan sing ana ing Tata Surya wiwitan.

Yen sampeyan pengin ndeleng gambar liyane, klik kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.