Planet Venus

Venus planet

Planet Venus minangka planet nomer loro saka Srengenge ing Bumi Tata surya. Iki bisa dideleng saka Bumi minangka obyek sing paling padhang ing langit, sawise srengenge lan rembulan. Planet iki dikenal kanthi jeneng lintang esuk nalika katon ing sisih wétan nalika sunar srengenge lan lintang sore nalika diselehake ing sisih kulon nalika surup. Ing artikel iki, kita bakal fokus marang kabeh karakteristik Venus lan swasanane supaya sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan planet ing Tata Surya kita.

Apa sampeyan pengin ngerti kabeh babagan Venus? Terus maca 🙂

Ngamati planet Venus

Planet Venus saka Bumi

Ing jaman kuna, lintang sore misuwur kanthi jeneng Hesperus lan lintang esuk minangka Fosfor utawa Lucifer. Iki amarga jarak antarane orbit Venus lan Bumi saka Srengenge. Amarga jarak sing adoh, Venus ora katon luwih saka telung jam sadurunge sunar srengenge utawa telung jam sawise surup. Ahli astronomi awal mikir manawa Venus bisa dadi rong badan sing beda-beda.

Yen dideleng liwat teleskop, planet iki duwe fase kaya Bulan. Nalika Venus ing tahap sing lengkap, bisa dideleng luwih cilik amarga sisih paling adoh saka Srengenge saka Bumi. Tingkat padhang maksimum bisa ditindakake nalika lagi munggah ing tahap.

Fase lan posisi sing ana ing Venus ing langit diulang sajrone periode sinode 1,6 taun. Para astronom nyebut planet iki minangka planet sadulur Bumi. Iki amarga ukurane padha banget, kayata massa, kerapatan, lan volume. Kalorone mbentuk ing wektu sing padha lan kental saka nebula sing padha. Kabeh iki ndadekake Bumi lan Venus minangka planet sing padha banget.

Dikira, yen bisa jarak sing padha karo Srengenge, Venus bisa urip kaya Bumi. Dadi ing wilayah liyane tata surya, planet iki wis beda banget karo planet kita.

Karakteristik utama

Planet Venus sing Ngeri

Venus minangka planet sing ora duwe samodra lan diubengi swasana sing abot banget akehe karbon dioksida lan meh ora ana uap banyu. Awan kasebut kasusun saka asam sulfat. Ing lumahing kita ketemu tekanan atmosfer 92 kali luwih dhuwur tinimbang ing planet kita. Iki tegese wong normal ora bisa tahan sak menit ing permukaan planet iki.

Uga dikenal minangka planet sing panas banget, amarga permukaane duwe suhu 482 derajat. Suhu kasebut disebabake efek omah kaca sing gedhe sing diasilake kanthi swasana sing kandhel lan abot. Yen efek omah kaca digawe ing planet kita kanggo njaga panas kanthi swasana sing luwih tipis, bayangake efek retensi panas sing bakal ditindakake atmosfer sing luwih abot. Kabeh gas kepepet dening swasana lan ora bisa tekan papan. Iki nyebabake Venus dadi luwih panas tinimbang raksa planet sanajan luwih cedhak karo Srengenge.

Dina ing basa Venus nduwe 243 dina Bumi lan luwih dawa tinimbang taun 225 dina. Iki amarga Venus muter kanthi cara sing aneh. Mengkono saka sisih wétan nganti mangulon, ing arah ngelawan planet. Kanggo wong sing urip ing planet iki, dheweke bisa ndeleng kepriye Srengenge bakal terbit ing sisih kulon lan srengenge bakal surup.

Atmosfer

Suasana Venus

Kabeh planet ditutupi awan lan swasana sing kandhel. Suhu sing dhuwur ndadekake pasinaon saka Bumi dadi angel. Meh kabeh ilmu sing ana babagan Venus wis dipikolehi kanthi kendaraan angkasa sing bisa mudhun liwat swasana kandhel nggawa probe. Wiwit 2013 46 misi wis digawe ing planet sing panas banget supaya bisa nemokake luwih lengkap babagan dheweke.

Atmosfer digawe meh kabeh karbon dioksida. Gas iki minangka gas omah kaca sing kuat amarga kemampuane njaga panas. Mula, gas ing swasana ora bisa migrasi menyang angkasa lan nerbitake panas sing akumulasi. Dhasar awan udakara 50 km saka lumahing lan partikel ing méga iki umume asam sulfat konsentrat. Planet iki ora duwe medan magnet sing bisa dingerteni.

Meh 97% swasana kasebut kalebu CO2 ora aneh. Lan lemah ndhuwur bumi duwe jumlah sing padha, nanging wujude watu gamping. Mung 3% swasana mung nitrogen. Uap banyu lan uap banyu minangka elemen langka ing Venus. Akeh ilmuwan nggunakake bantahan manawa, yen cedhak karo srengenge, kena pengaruh efek omah kaca sing kuwat banget sing nyebabake penguapan samodra. Atom hidrogen ing molekul banyu bisa ilang ing ruang lan atom oksigen ing kerak.

Kamungkinan liya sing dipikirake yaiku Venus ora duwe banyu sithik wiwit wiwitan pembentukane.

Awan lan komposisine

Perbandingan antarane Venus lan Bumi

Asam sulfat sing ditemokake ing méga uga cocog karo sing ana ing Bumi. Bisa nggawe kabut sing apik banget ing stratosfer. Asam tumiba ing udan lan reaksi karo bahan permukaan. Planet iki diarani udan asam lan dadi sababe kerusakan lingkungan alami kayata alas.

Ing Venus, asam nguap ing dhasar mega lan ora endhek, nanging tetep ana ing swasana. Ndhuwur saka mega katon saka Bumi lan saka Pioneer Venus 1. Sampeyan bisa ndeleng kepiye nyebar kaya jerebu 70 utawa 80 kilometer ing ndhuwur permukaan planet iki. Awan ngemot kotoran kuning pucat lan paling bisa dideteksi nalika dawane dawa cedhak karo ultraviolet.

Variasi sing ana ing konten sulfur dioksida ing atmosfer bisa nuduhake sawetara jinis vulkanisme aktif ing planet iki. Ing wilayah sing konsentrasi luwih dhuwur, bisa uga ana gunung geni aktif.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan planet liyane ing Tata Surya.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.