Peta Angin Bumi, peta cuaca sing hipnosis lan interaktif

Peta angin bumi

Gambar sing dipikolehi saka Peta Angin Bumi

Aplikasi komputer anyar, Peta Angin Bumi, sing katon ing internet lan kasedhiya kanggo kabeh pangguna, ngidini kita ngamati kanthi visual, kanthi cara sing estetis lan, sing luwih penting, data sing dianyari babagan arus angin sing lagi ditindakake tengen planet.

Layanan Prakiraan Cuaca Global Nasional AS (GFS) tanggung jawab kanggo nglacak cuaca. Wektu ing jagad. Iki minangka gudang informasi sing ora ana regane, nanging data kasebut, ditampilake ing diagram Sinar dina asale saka angka, iku dudu cara paling gampang kanggo nggambarake tanpa duwe gelar meteorologi.

Ing kene Peta Bumi Angin bisa mbantu. Iki njupuk data GFS, nganyari saben 3 jam lan transfer menyang peta dinamis. Asil kasebut minangka representasi visual lan atraktif banget angin saiki sing lagi diprodhuksi ing planet meh nyata.

Apa Peta Angin Bumi?

Cameron Beccario, insinyur pemrograman GFS, wis nggawe globe sing bisa diputer lan bisa digedhekake sing nyedhiyakake gambaran kahanan cuaca sing diprediksi kanggo Bumi. Dianyari saben telung jam, thanks a superkomputer. Perwakilan iki (Peta angin bumi) Bisa mbantu kita napsirake wektu kanthi luwih gampang lan visual. Malah data intensitas lan arah sing tepat bisa diamati ing titik tartamtu.

Kaya peta angin AS khusus sing digawe dening Fernanda Viégas lan Martin Wattenberg awal taun kepungkur, Peta Angin Bumi interaktif. Kanthi ngeklik globe banjur nyeret, peta bakal muter ing poros lan sawise sawetara detik data bakal katon dibayangke kanthi wujud garis-garis merek.

Angin sing lembut bakal diwakili amarga angin tipis saka ijo lan angin kenceng bakal diwakili garis-garis kanthi warna kuning tuwa, dene arus sing luwih kuwat bakal diwakili abang.

Kanggo ngiringake utawa muter globe, kita kudu ngeklik mouse kanthi cepet lan tanpa ngeculake tombol, pindhah menyang arah sing pengin disengetake utawa muter. Kanggo nggedhekake, sampeyan mung kudu klik kaping pindho ing titik sing pengin digedhekake.

Singkatnya, kita ngomong babagan alat sing lengkap banget, amarga nggunakake data numerik saka macem-macem sumber informasi meteorologi, dianyari saben telung jam, nyebabake bal sing visual banget sing ora mung ditampilake data global nanging uga dilokalisasi.

Alat iki, sing ora bisa dipikirake sawetara taun kepungkur, minangka pitulung liyane kanggo ngerti lan narjamahake informasi meteorologi, utamane kanggo para penyayang ilmu pengetahuan kompleks iki.

Informasi luwih lengkap: Infographic nggambarake suwene suwidak suwene taun angin gedhe ing Amerika SerikatThe Anticyclone minangka crusher megaSuhu paling sithik sing direkam ing bumi

Fuentes: Bumi.nullschool


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.