Perubahan Iklim uga bisa ngowahi petir

Kilat

Kilat minangka fenomena sing luar biasa, nanging yen sampeyan kalebu wong sing seneng nyawang langit dumadakan surem nalika badai ... gunakake, ing pungkasan abad, jumlahe bisa mudhun nganti 15%.

Iki sing nuduhake panelitian sing ditindakake peneliti saka Edinburgh, Leeds lan Lancaster (Inggris) sing wis diterbitake ing jurnal Nature Climate Change.

Peneliti ngitung kemungkinan kedadeyan petir nalika badai kanthi ngetrapake gerakan partikel es cilik sing wujud lan obah ing awan. Muatan listrik nglumpukake ing partikel kasebut, mula prahara badai diwiwiti lan, akibate, petir lan swarane sing khas diarani gludhug, sing bisa ndadekake windows lan tembok uga bangunan utawa omah saya geter.

Dadi, lan elinga yen, miturut ramalan, suhu global rata-rata planet iki bakal mundhak udakara 5 derajat Celcius ing taun 2100 lan saiki 1400 milyar bledhek saben taun digawe ing saindenging jagad, ahli nyimpulake manawa jumlah petir bakal dikurangi nganti 15%. Akibate, frekuensi kobongan alas, utamane sing kedadeyan ing wilayah tropis, bakal kena pengaruh.

sinar

 

Profesor Universitas Leeds, Declan Finney, ujar analisis "pitakon linuwih saka proyeksi sadurunge»Ing petir lan, malih,» nyengkuyung panelitian luwih lanjut babagan efek perubahan iklim ing es lan bledhek. Mula dadi panliten sing menarik banget sing nuwuhake panelitian luwih lanjut babagan efek sing dialami masalah gedhe tumrap manungsa, yaiku perubahan iklim saiki, sing bakal sinau luwih akeh babagan kedadeyan ing swasana.

Kanggo informasi luwih lengkap, sampeyan bisa nindakake klik ing kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.