Perubahan Iklim bakal nggawe rantai panganan dadi kurang efisien

pengasaman samodra sing disebabake dening perubahan iklim

Perubahan Iklim mengaruhi efek biodiversitas, alas, manungsa lan umume sumber daya alam. Bisa mengaruhi langsung liwat nyusut utawa rusak sumber daya utawa kanthi ora langsung liwat rantai panganan.

Ing kasus iki, kita bakal ngomong babagan pengaruh perubahan iklim ing rantai panganan. Kepiye pengaruh iklim kanggo rantai panganan lan kita?

Sinau babagan rantai panganan

rantai trofik laut sing kena pengaruh perubahan iklim

Penelitian wis ditindakake ing Universitas Adelaide sing nemokake owah-owahan iklim nyuda efisiensi rantai panganan amarga kewan nyuda kemampuane kanggo njupuk sumber daya. Riset negesake manawa paningkatan CO2 sing tanggung jawab kanggo pengasaman lan kenaikan iki sing bakal nambah produksi ing macem-macem bagian rantai.

Kajaba ditemokake, uga wis ditemtokake yen kenaikan suhu banyu bakal mbatalake produksi ing bagean liya saka rantai panganan. Iki amarga stres sing dialami dening fauna laut. Mula, sethithik masalah bakal ana ing rantaman panganan sing bakal nyebabake karusakane.

Putusan rantai panganan iki bisa nyebabake akibat ekosistem laut, amarga mbesuk segara bakal nyedhiyakake luwih sithik iwak kanggo konsumsi manungsa lan kewan laut sing paling dhuwur ing rantai kasebut.

Sing paling kena pengaruh perubahan iklim

rante panganan

Kanggo ndeleng pengaruh perubahan iklim ing rantai panganan, riset nggawe rantai panganan sing ideal, diwiwiti saka tanduran sing butuh cahya lan nutrisi kanggo tuwuh, invertebrata cilik lan sawetara iwak predator. Ing simulasi kasebut, rantai panganan iki kena tingkat asamisasi lan pemanasan sing padha karo sing diarepake ing pungkasan abad iki. Asil kasebut yaiku konsentrasi karbon dioksida sing dhuwur ningkatake tuwuhing tanduran. Tanduran saya akeh, invertebrata cilik lan invertebrata saya akeh, iwak bisa tuwuh luwih cepet.

Nanging, kenaikan suhu sing terus-terusan ing banyu nyebabake iwak iku sing mangan kurang efisien mula dheweke ora bisa nggunakke energi ekstra sing digawe tanduran. Mula iwak kasebut luwih lapar lan nalika suhu mundhak mula bisa ngilangi mangsa.

 

Durung duwe stasiun cuaca?
Yen sampeyan semangat babagan meteorologi, entuk salah sawijining stasiun cuaca sing disaranake lan gunakake penawaran sing kasedhiya:
Stasiun Meteorologi

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.