Pengungsi iklim bakal mayuta-yuta mayuta-yuta nganti 2050

Klompok pengungsi

Perubahan Iklim minangka tantangan sing kudu diadhepi kabeh. Nanging ora kabeh kita bakal gampang. Ing negara-negara berkembang, sing paling akeh kena pengaruh, bakal nemoni akeh kasusahan, lan siji-sijine solusi kanggo tetep urip yaiku hijrah saka apa sing wis dadi omahmu ing salawas-lawase.

Amarga tingkat karbon dioksida lan gas liyane kaya metana mundhak luwih akeh tinimbang sing kudune, suhu mundhak lan sinar srengenge ora akeh banyu ing sudhut ing jagad iki. Ing kahanan iki, pirang-pirang yuta wong bakal dipeksa dadi pengungsi iklim.

Rong taun kepungkur, ing 2014, ing Pusat Pemantauan Pemindahan Internal, saka Dewan Pengungsi Norwegia kira-kira 19,3 yuta wong sing ninggalake omah amarga ana bencana alam, kayata angin topan utawa mangsa garing. Wong sing lunga menyang negara liya golek papan sing luwih aman, kaya Benua Tua.

Tanjung, sajrone taun 2006 lan 2011, ngalami salah sawijining mangsa garing paling ala ing sejarah pungkasan, sing nyebabake pati bagean gedhe saka ternak lan pamindahan rong yuta manungsa menyang kutha-kutha kasebut. Kahanan kasebut nyebabake demonstrasi sing ditindhes banget, mula saiki wong Siria ninggalake negarane.

Pengungsi

Ing taun 2050, kaya sing kasebut ing blogWétan Tengah bakal panas banget nalika musim panas. Suhu ing wayah wengi bakal 30ºC, lan nalika awan 46ºC, sing bisa 50ºC ing pungkasan abad iki.

Banyu, komoditas sing paling larang regane, bakal dadi sebab perang mbesuk. Ing Afrika, kita wis ndeleng: saben taun mayuta-yuta wong mati amarga kurang banyu ngombe.

Apa sing bakal kita lakoni?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.