24 penasaran babagan Antartika

Gurun Antartika

La Antartika iku sawijining bawana, wiwit ditemokake (sing dipercaya wis ana ing taun 1603), narik perhatian manungsa. Ngelingi manawa Bumi iku bunder, lan nalika semana wis dingerteni manawa ing Kutub Lor, cedhak banget karo wilayah kutub, ana wilayah bawana sing ditutupi salju, kanthi logis kudu ana sing padha ing Kutub Kidul.

Ing abad kaping 24, wong Spanyol lan Amerika Selatan wiwit nglampahi musim panas ing kana, sanajan isih butuh suwene suwene nganti sisa manungsa ngerti anane bawana sing luar biasa iki, ing Gurun Putih sing gedhe iki. Saka kana, Antartika wis mboko sithik mbukak misteri, nanging ... mesthine ana paling ora XNUMX perkara sing sampeyan ora ngerti babagan iki. 24 penasaran babagan Antartika sing bakal nggawe sampeyan gumun.

  1. Antartika minangka ara-ara samun paling gedhe ing saindenging jagad, ora ana kurang utawa kurang saka 14,2 yuta km2. Ekstensi luar biasa, apa ora?
  1. Sampeyan ora bakal nemokake reptil ing kene. Iku mung bawana sing ora ana.
  2. Alesan kenapa sampeyan bisa nemokake kewan iki ing kene, lan kenapa urip ing kene rumit banget sanajan sampeyan duwe getih anget, amarga suhu paling murah nganti saiki wis dicathet. Sing endi? -93,2ºC. Mesthi luwih saka siji sampeyan pengin duwe sup sing anget, bener?
Penguin ing Antartika

Gambar - Christopher Michel

  1. Sampeyan ora bisa kerja ing Antartika kajaba untune kawicaksanan lan lampiran sampeyan wis dicopot. Lucu banget, ya? Nanging, kita ora butuh loro bagean awak kasebut. Sing pertama nalika metu, yen wis metu, nyebabake akeh rasa nyeri, lan liyane nalika wiwit nyala bisa dadi sumber bakteri.
  2. Sanajan diarani bear kutub, sejatine sampeyan mung bakal weruh ing Arktik. Ing Antartika, sampeyan bakal weruh akeh penguin, kayata spesimen sing apik ing gambar ing ndhuwur.
    Gunung geni ing Antartika

    Gambar - Lin padgham

    1. Yen sampeyan ngira mung ana gunung geni aktif ing wilayah sing anget lan sedheng ... sampeyan salah. Ing Antartika uga ana gunung geni. Lan aktif. Iki minangka lokasi sing ana ing sisih kidul. Wis jenenge Gunung Erebus, lan ngusir kristal.
    Nyilem ing Antartika

    Gambar - 23am.com

    1. Ana 300 lakes dheweke ora beku ing bawana iki. Punapa panjenengan kersa celup? Ora, aku ora guyon.
    2. Suhu paling dhuwur sing wis kacathet ing Antartika yaiku 14,5ºC.
    Air Terjun ing Antartika

    Gambar - Peter rejcek

    1. Apa ana bagean saka bawana iki durung udan utawa salju pancen ora ana apa-apa sajrone 2 yuta taun kepungkur.
    2. Nanging ana katarak. Sing dibayangake yaiku banyu transparan, nanging ing kene ana sing abang.
    1. Ilmuwan ing Antartika bisa pacaran karo bocah wadon kasebut 45 menit.
    1. Manggon ing kene dadi tantangan gedhe. Apa bawana adhem, windier, garing lan luwih dhuwur (Ndhuwur level 2000m saka segara) ing jagad iki. Isih ana manungsa sing urip ing Antartika.
    2. Nanging ora ana jadwal. Nyatane, ing Antartika ora ana jadwal.
    3. Sawise, 52 yuta taun kepungkur, Panas kaya California saiki. Kasedhiya alas tropis kayadene ing wilayah Amazon, utawa ing Asia Tenggara. Ana sing bakal ujar saiki, bener?
    Greja ing Antartika

    Gambar - Sisih Fakta

    1. Yen sampeyan pitados, sampeyan kudu ngerti yen ana pitung greja kristen ing Antartika.
    1. Antartika mung duwe ATM 1, yaiku bar 1,01325, utawa 101325 pastry.
    2. Lan sanajan ora udan, 90% banyu seger ana ing kene. Ya wis beku. Nanging minangka asil saka pemanasan global, yen segara nyawiji bisa munggah sawetara meter ...
    1. Manungsa mesthi nyoba (lan isih terus dina iki) kanggo njajah ruang lan wilayah, malah sing paling ora nyenengake. Saengga ing taun 1977 Argentina ngirim ibu sing hamil ing Antartika kanggo nglairake ing kana, kanthi tujuan mung bisa njaluk bagean saka bawana. Dheweke minangka manungsa pertama sing lair ing Antartika.
    2. Sanajan teka ing jagad iki ing papan sing angin bisa nyebul nganti 320km / jam… Minangka tantangan.
    Icebergs gedhe ing Antartika

    Gambar - 23am.com

    1. Gunung es paling gedhe sing wis diukur luwih gedhe tinimbang Jamaika: 11,000km2. Nanging pisah karo daratan ing taun 2000.
    Kayak ing antarane gunung es

    Gambar - 23am.com

      1. Umume bawana ditutupi es kanthi permanen, kajaba 1% saka total, ing endi lebur kanthi tekane Lampu Polar (ing

    sing bakal dadi musim semi ing ara-ara samun sing beku iki).

    1. Nglerem wis nyebabake pangowahan gravitasi cilik saka wilayah kasebut.
    1. Ketebalan rata-rata es ing Antartika kira-kira 1,6km 
    2. Chili minangka siji-sijine kutha sing manggon ing kene. Dheweke duwe sekolah, kantor pos, rumah sakit, Internet, lan jangkoan ponsel.

    Saiki sampeyan ngerti sawetara perkara babagan bawana sing megah lan beku iki. Apa sampeyan mikir


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.