Pemanasan global bisa nyuda mamalia

Tambah suhu amarga perubahan iklim

Ora ana sing ngarepake, nanging sabenere kesimpulan saka panelitian sing diterbitake ing jurnal Science Advances: pemanasan global bisa nyuda ukuran mamalia, amarga wis kedadeyan udakara 56 yuta taun kepungkur, udakara 10 yuta taun sawise dinosaurus kasebut punah.

Nalika semana, Suhu bumi mundhak antara 5 lan 8 derajat Celcius ing 10.000 taun, lan tetep diangkat nganti 170.000 taun sadurunge normal maneh.

Tuladha "dwarfing" ditemokake ing Sifrhippus, yaiku equid pisanan. Kewan iki nyusut paling ora 30% sajrone 130.000 taun pisanan anget. Amarga suhu planet Bumi bali dadi normal, ukuran awake tansaya 76%. Nanging dheweke dudu siji-sijine.

Peneliti wis nuduhake pola iki dijaga sanajan ana kedadeyan sing ora anget banget, kaya sing dialami planet saiki. Makane peneliti Abigail D'Ambrosia saka Universitas New Hampshire ujar manawa "sayangé, dina iki minangka eksperimen sing hebat." Pitakonane, kenapa?

Sifhrippus, equid pisanan

Gambar - Danielle Byerley

Ing wilayah sing iklim luwih panas, mamalia luwih cilik tinimbang sing adhem. D'Ambrosia nerangake manawa yen suhu dhuwur, ukuran sing luwih cilik luwih efisien kanggo awak, amarga bisa adhem luwih apik.

Sanajan ana sebab liya kewan bisa dadi cilik, kayata kurang panganan utawa banyu, suhu minangka sebab sing nyebabake kabeh makhluk urip. Mula, miturut panliten kasebut, mbesuk bisa uga akeh spesies sing kita ngerti saiki bakal luwih cilik tinimbang saiki.

Sampeyan bisa maca sinau lengkap Kene (Ana ing basa Inggris).


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.