Pemanasan global bisa nyebabake patogen ing Eropa

Gambar virus

Awak manungsa sing asale mula kudu adaptasi lan nguatake awake dhewe menyang macem-macem habitat, kanthi kahanan sing beda-beda, nanging apa wong Eropa bisa nindakake proses pemanasan global? Patogenyaiku virus, bakteri, jamur lan mikroorganisme liyane, bisa nambah ngarsane ing taun-taun mbesuk ing Benua Lawas.

Iki dicethakaké ana ing panaliten sing diterbitake ing Scintific Reports, sing dipimpin dening ilmuwan Marie McIntyre, saka Universitas Liverpool. Apa masa depan sing nunggu kita?

Saben papan, saben wilayah luwih rentan ngalami penyakit tartamtu, nanging amarga suhu rata-rata global saya mundhak, patogen cenderung njajah wilayah sing biyen banget adhem, kayata contone nyamuk macan ing Spanyol dasawarsa kepungkur. Serangga iki minangka penyebab penyakit kayata demam chikungunya, dengue utawa demam kuning, masalah sing durung ana negara kasebut nganti sawetara taun kepungkur. Nanging ora mung prekara sing kudu kuwatir.

Peneliti, sawise mriksa dokumen sing diterbitake ing satus patogen manungsa lan sawetara liyane sing ana ing kewan ingon sing ana ing Eropa, nggawe kesimpulan yen penyakit sing disebar dening serangga lan kutu paling sensitif ing iklim.

Spesimen lemut macan

Minangka McIntyre nerangake, "sanajan ana hubungan sing mantep antarane perubahan iklim lan penyakit infeksi, sadurunge kita ora ngerti sepira gedhene efek lan penyakit sing paling kena pengaruh. Sensitivitas iklim patogen minangka indikator utama manawa penyakit bisa nanggepi perubahan iklim pambiji patogen sing paling sensitif marang iklim lan ciri-cirine minangka informasi penting yen pengin nyiyapake mbesuk".

Mula, masa depan ing Eropa bisa dadi rumit banget.

Yen sampeyan pengin maca sinau, klik kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.