Mangroves, perlindungan alam saka angin topan

Rawa bakau

Yen sampeyan pengin nglindhungi alam saka bencana alam, mesthine kudu ana alam. Iki, sanajan katon jelas, ora dianggep ing pirang-pirang kasus. Saben taun kita luwih akeh manungsa sing butuh papan omah, sing nyebabake hectare alas diremuk kareben mbangun.

Mangroves nglindhungi saka angin topan. Para ahli lingkungan ngrampungake kesimpulan iki, sing nyalahake akeh permintaan real estate ing papan sing apik banget kaya Quintana Roo, Meksiko.

Ekosistem kasebut migunani banget, amarga bisa nglindhungi erosi, ngasilake oksigen, nyerep karbon dioksida, nglindhungi angin kenceng, lan uga ana macem-macem iwak lan moluska sing bisa dadi panganan kanggo manungsa. . Wong-wong iku penting banget, kira-kira saben spesies bisa ngrusak 767kg spesies kelautan kanthi kepentingan komersial saben taun. Dadi, kita ora mung mateni tanduran wae awake dhewe uga duwe resiko.

Lan iki sing ngerti banget Cancun: »saben angin topan liwat, sing paling akeh kena pengaruh yaiku mangrove saiki dikethok», Said Ella Vásquez, peneliti lan sekretaris akademisi Institut Ekologi Universitas Otonom Nasional Meksiko (UNAM).

Mangrove ing Meksiko

Mangroves nglindhungi kita, lan migunani banget kanggo kita: kayu diekstraksi kanggo dibangun, diekstrak uyah, digunakake kanggo olahraga banyu, dadi lahan berkembang kanggo akeh spesies akuatik ... Masalahe yaiku yen kita ngeksploitasi luwih cepet tinimbang suwene wektu kanggo pulih, kedadeyan meteorologi kaya angin topan bakal nyebabake bencana gedhe ing pesisir.

Pitakonane yaiku: apa kita luwih seneng duwe omah sing apik ing pantai saiki, utawa bisa nikmati alam tropis?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   sandra johana peña martinez ngandika

    Kayane apik banget yen aku nulungi alam kaya kudune, amarga yen ora ngrawat alam, planet iki bakal rampung lan kita bakal getun

  2.   sandra johana peña martinez ngandika

    Muga-muga sampeyan seneng banget karo komentarku amarga yen kita ora ngurus planet sing bakal urip tanpa alam lan aku pengin nulis komentar ing wektu iki yen sampeyan bakal seneng banget, aku pengin ujar manawa kita ngati-ati banget kutha kita amarga deleng kedadeyan ing Ekuador

  3.   Adara ngandika

    Aku seneng amarga duwe barang sing ora ngerti lan aneh amarga aku seneng ilmu pengetahuan lan kekerasan
    nanging aku sinau nubian