Paribasan April

Sawah karo kembang

Wulan april Wulan bledosan musim semi. Kembang katon katon, wit ditutupi godhong, lan sethithik adhem lan salju ditinggalake. Manuk-manuk kasebut nyanyi kanthi seneng nalika serangga nerusake tugase ing sangisore langit sing bisa uga bisa ngirit.

Kaya srengenge munggah ing cakrawala saben esuk, awan bisa nutupi sawetara menit, nyebabake suhu mudhun. Nanging, Apa sing diandharake ing wulan April babagan cuaca?

Kepiye April ing Spanyol?

Kembang almond ing La Quinta de Los Molinos (Madrid)

Kembang almond ing La Quinta de Los Molinos (Madrid)

Spanyol April nduweni suhu rata-rata 13 derajat centigrade. Ing sisih lor semenanjung lan ing pagunungan paling dhuwur, frosts nganti -8ºC biasane kedadeyan, lan liyane, merkuri cenderung luwih saka 20ºC, utamane ing wilayah Mediterania.

Yen ngomong babagan udan, udan rata-rata yaiku 92mm, konsentrasi utamane ing sisih lor mangulon semenanjung. Ing Kapuloan Canary biasane wulan iki uga garing, uga ing Laut Tengah.

Paribasan April

Bougainvillea lagi mekar

  • Tekane wulan April yaiku musim semi; getah lan getih malih: iki wayahe urip malih. Aktivitas normal sawah lan alas bali. Uga dadi mangsa kawin kanggo akeh kewan.
  • Ing wulan April, sampeyan ngethok eri lan tuwuh ewu: kanthi paningkatan suhu lan jam srengenge, jamu tuwuh kanthi tingkat sing nyengsemake, nganti sanajan nyuda, bisa uga bakal metu maneh, ora mung siji, nanging akeh maneh.
  • Ing wulan April, mung bajingan sing bisa: Nalika sayuran metu saka hibernasi, getihe mundhak, mula yen dipotong saiki risikone ilang banget banget, amarga saben luka bakal akeh getah.
  • Kanggo San Marcos, bakal ana puddle ing lemah: Dina Saint yaiku tanggal 25 April, nalika udan biasane umume.
  • Mangsa durung kliwat nganti wulan April rampung: Bener. Kaya sing wis kasebut sadurunge, April minangka wulan sing ora adil. Dadi luwih becik ora nyimpen kabeh sandhangan anget sampeyan nganti wulan Mei, yen ngono.
  • Ing wulan April es, nuli udan es: nalika ngarep sing adhem mlebu, swasana dadi ora stabil lan awan-awan pangembangan vertikal gedhe dibentuk sing nyebabake udan es; mengko, hawa dadi stabil lan suhu mudhun, langit ora ana mega, yaiku nalika es katon. Supaya ora ana kerugian ing kebon, luwih becik ati-ati karo ramalan cuaca supaya bisa nglindhungi tanduran yen ana badai udan udan.
  • April April, utawa angon kasebut njaluk tulung marang tukang prau utawa kodhok mati ing lemah garing: Sasi iki bisa uga udan utawa garing banget. Biasane ora ana dalan tengah.
  • April sing udan nggawe Mei sing apik: lan iku bener. Yen udan ing wulan iki, mesthine wulan Mei bakal apik banget, amarga tandurane bakal bisa tuwuh dadi luwih apik, sawahe lan kebon katon spektakuler.
  • April, ya apik dhisik, ala ing pungkasan: Petani wedi yen miwiti wulan papat taun ing sikil tengen, kita bakal mungkasi kanthi ala. Lan pranyata sing bisa kedadeyan: kita duwe 10 utawa 15 dina sing apik banget utawa sing ala banget, lan liyane liyane.
  • Yen gludhug ing wulan April, siyapna tanjung banjur turu: lan yen sampeyan seneng swarane badai, mesthine sampeyan bakal turu luwih apik dina iku; Utawa sampeyan luwih seneng nyelehake ing jendhela kanggo ndeleng. Sanajan, ya, aja lali klambi amarga bakal adhem.
  • April gludhug, musim panas sing apik bakal teka: Yen ana badai sajrone wulan April, kita bakal nggawa musim panas sing luwih gampang.
  • April mesem, adhem mateni wong: Langite katon padhang, nanging angin sing kenceng kadhang adhem. Dadi ing wulan iki, kita bisa ngrasakake cuaca sing apik lan suhune kepenak, nanging yen bakal tekan wektu yen kita mikir bakal ora adhem, mula kita ora kudu percaya karo awake dhewe.
  • April April, saben dina udan loro: ora ana dalan tengah. Utawa kekeringan, utawa udan deres. Ing sawetara negara bisa udan deres banget.
  • Ing April asparagus kanggo kula, ing Mei kanggo jaranku: yen sampeyan salah siji sing seneng milih asparagus, gunakake ing wulan Maret-April, amarga ing wulan Mei bakal angel banget mula ora bisa dipangan.
  • Ing wulan April udan deres banget: minangka salah sawijining tembung sing paling misuwur. Ing sawetara negara, udan asring; sayangé, ing wong liya prakteke ora ana.
  • April, Apriloso lan perairané njupuk bear saka guwa kasebut: nalika teka udan, bear kasebut ninggalake guwa kanggo dipangan sawise ngaso ing wayah istirahat.

Pelangi ing Lugo

Apa sampeyan ngerti ukara ing wulan April liyane?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.