Peningkatan 3 derajat bakal ngancam lapisan ozon

Lapisan swasana

Gambar - Puli-sistem.net

Kita urip ing jagad iki sing nambah suhu terus-terusan nyebabake akeh masalah ing ndonya, kayata pencairan lan kenaikan level segara, mangsa garing sing saya kuat, siklon sing luwih akeh, nanging kita asring lali babagan lapisan ozon

Lapisan iki, sing udakara udakara 15km nganti 50km, penting banget kanggo njaga kesehatan. Saiki ana panelitian uga wis ngungkapake pamanasan 3 derajat bisa ngancam kanthi serius.

Ilang lapisan ozon, utawa uga nyuda, bisa nambah jumlah kasus kanker. Iki, sing wiwitane kayane adoh, bisa uga ora adoh banget. Peningkatan suhu minangka kasunyatan nyata ing saindenging planet: kita wis luwih saka 300 wulan berturut-turut ing endi angka-angka kasebut kacathet luwih saka biasane.

Kanthi polusi, deforestasi, uga nggunakake produk beracun kanggo lingkungan, manungsa nggawe awake dhewe lan kabeh bentuk urip liyane ing planit iki.

Miturut panelitian, sing wis diterbitake ing jurnal Alam Komunikasi, penting banget yen langkah global ditindakake kanggo ngatur produksi metana, sing dadi masalah lingkungan sing serius ing Eropa.

Bolongan lapisan ozon

Panulis panaliten, kalebu Audrey Fortems-Cheiney saka lembaga Prancis Institut Pierre Simon Laplace, nggunakake model transportasi kimia kanggo mriksa apa sing bakal kelakon ozon yen suhu 2 utawa 3 derajat luwih dhuwur ditemokake ing skenario beda faktor mitigasi sing beda.

Mula, dheweke bisa ngamati yen ing skenario tanpa nyuda emisi gas omah kaca, kanthi pemanasan 3ºC antara taun 2040 lan 2069, tingkat ozon luwih dhuwur 8%. Yen dadi kasunyatan, pangirangan sing ditindakake kanthi ngetrapake peraturan emisi ozon bakal ngluwihi; Utawa sijine cara liya: bolongan ing lapisan ozon, sing udakara 15km saka Antartika, bisa digawe luwih gedhe.

Sampeyan bisa maca sinau Kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Maling ngandika

    Sugeng dalu,

    Mungkin aku salah, nanging aku mikir pasinaon sing sampeyan kaitake nuduhake ozon tropospherik, dudu lapisan ozon (stratospheric) lan ora ujar yen bakal mudhun, nanging bakal nambah, sing ala amarga beracun. Nyatane, ing paragraf artikel iki ujar manawa "tingkat ozon bakal nambah 8%, sing bisa nggedhekake bolongan ing Antartika." Yen tingkat ozon mundhak, kenapa bolongan mundhak?

    Aku negesake, bisa uga aku nggawe kesalahan, saengga ngapura ketidaktahuanku. Salam.