Pamirsa Kekeringan

paningal kekeringan lan wigati

Perubahan Iklim nyebabake masalah global sing serius sing bakal diadhepi ing abad iki. Salah sawijining masalah yaiku nambah frekuensi lan intensitas kedadeyan cuaca ekstrem. Antarane fénoména ekstrem iki yaiku kekeringan. Kanggo ngawasi kahanan garing lan kurang banyu ing negara kita, a paningal kekeringan.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan pamirsa kekeringan lan kaluwihan sing ditawakake.

Efek negatif saka kekeringan

nyuda vegetasi

Babagan pertama sing kudu dingerteni yaiku definisi kekeringan. Kekeringan area ditondoi kanthi wektu sing suwe kang jawah kurang saka rata-rata. Saiki ana kahanan garing lan garing kanthi intensitas lan durasi sing luwih gedhe tinimbang jaman biyen. Peningkatan frekuensi lan intensitas fenomena iki nuduhake efek negatif sing dialami perubahan iklim ing dinamika swasana.

Yen nambah masalah iki bencana alam sing ditindakake, tegese ora seimbang karo hidrologi lan pasokan banyu wiwit ana ing level sing kurang normal. Kabeh iki nyebabake pengaruh negatif sing bisa dadi luwih serius tinimbang sing ditrapake badai gedhe wiwit saiki dheweke luwih angel ditetepake lan diantisipasi. Perlu dielingi manawa manungsa duwe alat kanggo prédhiksi udan deres. Nanging, kekeringan luwih angel dikontrol.

Kanggo nindakake iki, kerjaan ditindakake supaya bisa ndeleng wong sing ngalami kahanan garing. Tugas ngevaluasi keruwetan lan konsekuensi kekeringan miturut objektif biasane luwih rumit amarga kekeringan kaya ngono tuwuh kanthi bertahap lan beda ing saben wilayah sing kita sinaoni. Biasane diproduksi utamane amarga kurang udan udan ing sawijining wilayah. Kabeh iki nyebabake ketidakseimbangan hidrologis.

Jinis kekeringan

paningal kekeringan

Fenomena meteorologi ekstrem iki diklasifikasikake miturut pangukuran suhu, penguapan, udan, transpirasi, limpasan lan data sing dikumpulake saka kelembapan lemah ing wilayah tartamtu. Yen pengin ngetung kekeringan, kita nggunakake indeks presipitasi standar utawa indeks keruwetan kekeringan sing luwih murah. Liwat indeks kasebut, kabeh wilayah sing kena pengaruh negatif bisa dipantau.

Ayo ndeleng jinis-jinis kekeringan sing ana:

  • Meteorologi: Ing jinis iki, udan rata-rata luwih murah tinimbang biasane, nanging ora kudu ana kekurangan curah hujan.
  • Pertanian: jumlah kelembapan sing ana ing lemah lan sing dibutuhake kanggo panen kurang. Mula, palawija kena pengaruh.
  • Hidrologi: Iki minangka kedadeyan nalika pasokan banyu sing ana ing permukaan terrestrial lan lemah ngisor luwih murah tinimbang sing normal.
  • Socioeconomic: yaiku salah sawijining pengaruhe tumrap kegiyatan manungsa.

Ana cara liya kanggo nggolongake macem-macem jinis kahanan garing lan garing miturut lokasi lan musim. Ing ngisor iki kita nemokake kaya ing ngisor iki:

  • Sedurunge: iku sing ditemokake ing iklim ara-ara samun sing umum udan. Contone, kita duwe ara-ara samun ing endi kurang udan normal.
  • Mangsan: kedadeyan sadurunge periode mangsan.
  • Ora bisa diprediksi: Nemen banget amarga duwe wektu sing cendhak lan ora teratur. Dheweke angel banget diprediksi amarga temporalitas.
  • Kahuripan: Iki minangka salah sawijining sing paling aneh, sanajan udan biasane turun, banyune cepet banget nguap.

Pamirsa Kekeringan

munggah suhu

Kita ngerti manawa kekeringan disebabake dening udan kronis ing sawijining wilayah. Udara biasane surup lan digawa menyang area tekanan dhuwur. Iki nyuda asor lan mbentuk kurang mega. Amarga ana awan sing luwih cilik, udan saya mudhun. Amarga populasi manungsa saya akeh, kebutuhan banyu uga saya alami. Yen nambah efek pemanasan global iki, musim kemarau biasane bakal asring lan saya kuat.

Kanggo iki, ing Dewan Penyelidikan Ilmiah sing unggul (CSIC), kanthi kolaborasi karo Yayasan Penelitian Aragonese (ARAID), lan Badan Meteorologi Negara (AEMET) wis ngembangake sistem kanggo ngawasi kahanan garing ing wektu nyata. Dikenal kanthi jeneng paningal kekeringan lan tujuane yaiku ngawasi terus-terusan supaya bisa cepet ngantisipasi fenomena kasebut.

Amarga minangka salah sawijining panyebab utama kerusakan pertanian, ekonomi lan lingkungan, efek kasebut kabukten sawise suwene ora suwe udan. Cukup angel kanggo nemtokake wiwitane, durasi lan pungkasan. Mula, nggawe pamirsa kekeringan bisa menehi informasi ing saindenging negara sing diupdate saben minggu. Opo maneh, ngidini sampeyan golek informasi sejarah babagan kekurangan tarif udan wiwit taun 1961.

Sistem kasebut bisa ngolah kabeh informasi sing dipikolehi kanthi nyata saka jaringan AEMET stasiun meteorologi otomatis lan jaringan SIAR (Sistem Informasi Agroclimatic kanggo Irigasi) Kementerian Pertanian, Perikanan lan Pangan. Thanks kanggo informasi iki, rong indikator bisa diitung sing nuduhake anane fenomena ekstrem iki. Kasunyatan, indikator adhedhasar eksklusif ing data presipitasi evapotranspirasi. Iki minangka indikator sing digabung karo informasi babagan permintaan asor atmosfer.

Pentinge pamirsa kekeringan

Pentinge tampilan kekeringan iki yaiku gagal nduduhake anomali saka rong indeks kasebut babagan kahanan normal ing saben titik wilayah kasebut. Ing kabeh papan sing kondhisi kondhisi garing, monitor bisa tekan ngekstrak informasi lan nunjukake durasi lan intensitas. Iki minangka indikator sing ngidini ngevaluasi data sing akeh kanggo nuduhake kemungkinan pengaruh saka fenomena meteorologi ekstrem kasebut. Kabeh iki ndadekake bisa nambah siyap lan peringatan dini babagan risiko ing Spanyol.

Ngidini sampeyan milih informasi ing peta kanthi milih indeks sing nuduhake kekeringan meteorologi, skala wektu indeks lan tanggal. Uga ngidini pilihan area tartamtu lan bisa digambarake supaya bisa sinau kanthi luwih apik.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan pamirsa kekeringan lan ciri-cirine.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.