Teori Panspermia apa asale urip?

teori panspermia

Asale urip. Sapa sing ora nate teori babagan iki? Ana akeh teori sing bisa digunakake ing komunitas ilmiah, uga ing internet lan saka mulut-mulut milyaran wong ing donya. Salah sawijining teori penasaran babagan asal usul manungsa yaiku teori Panspermia. Apa sampeyan nate krungu babagan dheweke? Iki minangka teori adhedhasar kasunyatan manawa manungsa bisa duwe asal liyane sing beda karo planet iki. Yaiku, kita bisa teka saka bagean liya ing alam semesta.

Apa sampeyan mikir manawa umat manungsa durung berkembang sawise spesies liyane saka genus Homo sawise evolusi lan teka saka bagean liya ing alam semesta? Ing kiriman iki, kita nyritakake babagan teori Panspermia.

Apa adhedhasar teori Panspermia?

alam semesta lan panspermia

Teori iki mikir manawa kita bisa dikonsep ing wilayah liyane ing alam semesta sing gedhe banget (utawa tanpa wates kaya sing diklaim ilmuwan). Lan ana akeh teori lan cara sing bisa ditemokake. Kaya sing ditliti liwat wektu, iku uga kita ora bisa ngerti kanthi level kepastian 100%.

Ing Panspermia ujar manawa manungsa bisa dadi organisme sing dikembangake ing wilayah liyane ing alam semesta lan gene mlebu planet Bumi liwat komet utawa meteorit sing kena pengaruh ing permukaan bumi. Sampeyan bisa uga, kanthi cara iki, kebutuhan sing tambah akeh pengin ngerti apa sing kedadeyan ing njaba planet iki bisa diterangake.

Wiwit ilmu pengetahuan lan astronomi dikembangake, manungsa kepengin ngerti apa sing ana ing njaba planet kita. Mula, coba lelungan menyang rembulan, Mars utawa ngerti jinis planet apa sing ana ing kene Tata surya minangka ngluwihi Awan Oort. Mbok menawa kabeh iki asale saka kebutuhan "mulih".

Lan teori iki mikir manawa panguripane manungsa wis teka ing planet Bumi liwat wujud mikroskopik sing bisa dikembangake amarga kahanan planet kita sing bisa dipanggoni. Kita bisa teka saka njaba angkasa amarga pengaruh meteorit lan komet. yen wis dikenalake ing planet iki, evolusi nggawe manungsa tuwuh kaya sing kita kenal saiki.

Jinis Panspermia

Ana sawetara jinis Panspermia sing dilindhungi sawetara ilmuwan minangka asal usul urip ing Bumi. Iki dikenal minangka Panspermia Alami lan Diarahake. Kita bakal nganalisa masing-masing supaya bisa ngerti karakteristike.

Alam

Panspermia

Iki minangka argumen sing ujar manawa kabeh urip sing ana ing Bumi iku acak lan normal. Kajaba iku, penyebabe yaiku watu-watu sing nabrak permukaan bumi sing duwe organisme urip. Planet Bumi ana ing "zona habitat" sistem tata surya. Mula, amarga kahanan lingkungan, bisa ngemu banyu lan suhu sing stabil.

Uga, lapisan swasana dheweke nglindhungi kita saka radiasi sing mbebayani saka srengenge. Amarga iki, panguripan ing planet iki bisa berkembang.

Diarahake

mikroorganisme ing planet bumi

Teori jinis iki luwih kanggo wong sing luwih wani lan konspiratorial. Konspirasi kasebut minangka prekara sing akeh ditemokake ing teori jutaan wong sing ngenggoni Bumi. Iki babagan mikir babagan apa kabeh kedadeyan karo evolusi lan urip manungsa duwe sebab. Yaiku, proses manawa meteorit utawa komet mengaruhi Bumi kanthi mikroorganisme sing bisa ngembangake urip manungsa, diarahake dening wong liya.

Ing pangerten iki, kita bisa ujar manawa Panspermia sing diarahake minangka urip ing Bumi sing dipeksa dening wong liya lan dudu proses acak. Teori iki dipérang dadi wong-wong sing mikir manawa iki digawe kanggo nggawe organisme ing Bumi kanthi urip lan sing mikir yen planet kita bisa menyang luar negeri kanggo terus nindakake sing dibutuhake ing jagad liyane sing ana ing jarak adoh.

Pitakon

pengaruh meteorit ing bumi

Edan yen mikir yen asal usule urip ing planet iki ana arahan. Kanthi tujuan apa? Mangkene, yen ana planet sing cerdas ing planet liya sing adoh banget, kenapa bakal ngirim organisme supaya bisa urip kanthi adoh? Apa kemungkinan planet Bumi minangka siji-sijine planet sing bisa dipanggoni ing wilayah sing amba lan mulane dheweke kudu nggunakake?

Ana akeh pitakonan sing nyebabake teori kasebut. Lan asal usul urip minangka prekara sing, sanajan preduli akeh ilmuwan sing sinau, kita ora bisa ngerti 100%, amarga "ora ana sing ngandhani." Kaya sampeyan ora bisa ngerti apa sawise pati, Kita ora bisa mundur maneh lan ngerti sing sepisanan saka asale jaman.

Salah sawijining kasunyatan sing nggawe teori iki mikir sejatine yaiku eksistensi organisme sing bisa urip ing angkasa njaba. Yaiku, mikroorganisme sing ora kena pengaruh kekurangan gravitasi utawa oksigen. Sawetara nganggep manawa akeh obyek angkasa kaya Misi voyager diproduksi kanggo manungsa nyebar "wiji" menyang papan liya ing angkasa utawa kanggo komunikasi karo sing ngirimi kene.

Detractors lan bek

Kanggo teori iki, ana loro pertahanan lan detractors. Sing terakhir yaiku sing mikir manawa organisme urip ora bisa bertahan saka pengaruh meteorit ing Bumi. Kaping pisanan, nalika ana hubungane karo swasana, perubahan suhu sing ekstrem tegese ora ana organisme sing ngerti ing planet kita sing bisa bertahan.

Mula, ngetutake langkah-langkah teori iki, supaya urip ing Bumi sampeyan kudu memenuhi kahanan terrestrial, mula ora bisa urip kanthi pengaruh dimensi kasebut.

Punapa mawon, Panspermia minangka salah sawijining teori liyane babagan perkembangan urip ing planet Bumi. Lan sampeyan, apa sampeyan ngerti teori liyane?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.