Gelombang kadhemen ing Spanyol: negara beku (kajaba Kepulauan Canary)

Wong ing kutha Bunyola, ing Serra de Tramuntana (Mallorca).

La ombak adhem sing saiki kita urip ing Spanyol, ninggalake salju ing tingkat sing kurang banget lan ing papan-papan sing kedadeyan iki ora biasane kedadeyan, kayata ing Pulo Balearic lan komunitas ing pesisir Mediterania.

Dina iki, Rebo, 18 Januari, akeh komunitas sing siyaga amarga suhune sithik, angin lan salju.

Prakiraan kanggo dina iki 18 Januari

Gambar - AEMET

Suhu

Ing dina iki suhu nganti 12 derajat ing ngisor nol bisa diarepake ing titik Aragon, Catalan Pyrenees, Albarracín, Jiloca, Gúdar, Maestrazgo lan ing Zaragoza Iberia. Ing provinsi Ávila, Burgos, León, Segovia, Soria lan Zamora padha siyap ing oranye kanggo suhu antara -10 lan -11ºC. Ing Palencia, Salamanca lan Valladolid ana peringatan kuning kanggo fros antara 6 lan 9 derajat ing ngisor nol.

Salju

Sanajan level salju isih tetep dina iki antara 0 lan 300 meter, ana tandha kanggo salju ing Almería lan ing sisih kidul-kulon Murcia.

Segara ala

Ing pesisir Mediterania uga ing kepulauan Balearic segara bakal terus stabil banget, kanthi angin sisih lor mangetan lan interval kekuwatan 8, sing bakal milih pembentukan gelombang nganti 5 meter.

Prakiraan kanggo sesuk, 19 Januari

Gambar - AEMET

Suhu

Komunitas ing sisih lor semenanjung, uga pesisir Mediterania, bakal siyaga amarga suhu sing bisa nganti -15ºC ing titik Pyrenees lan Sistem Iberia. Ing wilayah pedalaman semenanjung, suhu ora bisa munggah luwih saka 5ºC, dene ing negara liya, maksimal nganti 15ºC diarepake ing Mediterania lan nganti 20ºC ing kepulauan Canary, sing durung kena pengaruh gelombang kasebut saka kadhemen.

Salju

Babagan risiko salju, Albacete, Murcia, Almería, Alicante lan Valencia bakal siyaga kuning.

Segara ala

Kanggo sesuk, kahanan bakal mulai apik ing Kepulauan Balearic, sing bakal siyaga, wektu iki kuning amarga angin lan segara sing ombak kanthi gelombang 2-3 meter. Ing pantai Mediterania, kahanan kasebut bakal rumit, luwih-luwih ing pesisir Valencian amarga angin lan ombak sing kuwat bisa nganti 5 meter.

Kahanan kasebut samesthine bakal mudhun wiwit tanggal 20 Januari. Kurang 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.