Elang Nebula

m16

Kita ngerti manawa ing saindenging jagad ana pirang-pirang formasi lintang, galaksi lan nebula. Salah sijine diarani nebula elang lan cukup kondhang. Dumunung 6500 taun cahya saka planet kita lan ana ing rasi lintang Sarpens. Wis fitur unik.

Mulane, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan Eagle Nebula, ciri, asal usul lan liya-liyane.

Penemuan Eagle Nebula

rukun cipta

Dumunung 6.500 taun cahya saka Bumi ing rasi lintang Serpens, Eagle Nebula minangka bagéyan saka Katalog Messier, lan jenengé M16, obyek antar lintang kaping nembelas sing ditemokake dening para astronom. Eagle Nebula minangka klompok lintang enom, bledug kosmik, lan gas sing mencorong.. Gumpalan materi iki dadi tulang punggung penciptaan, amarga saka wektu kanggo wektu lintang enom panas lair, lan liyane mati kanggo nggawe anyar.

Ditemokake dening Teleskop Angkasa Hubble ing taun 1995, lanIki dianggep minangka salah sawijining wilayah penciptaan lintang sing paling ayu lan misterius., mbentuk Eagle Nebula 2 bagéyan saka Pilar Penciptaan, awit wis ngandika sing gugus lintang lair saka kono.

Nebula Elang iki bisa dideleng nganggo teleskop amatir amarga ora adoh banget saka Bumi, lan uga ngukir lan madhangi gas kasebut kanggo mbentuk pilar-pilar gedhe sing ngliwati sawetara taun cahya, sing bisa dideleng.

Karakteristik utama

fitur saka nebula elang

Iki minangka ciri nebula:

  • Umure antara 1-2 yuta taun.
  • Nebula iki minangka bagéan saka Nebula Emisi utawa wilayah H II lan didaftar minangka IC 4703.
  • Kutha iki dumunung watara 7.000 taun cahya ing wilayah sing nggawe bintang.
  • Jarum gas katon saka sisih lor-wétan nebula, 9,5 taun cahya lan diameteripun watara 90 milyar kilometer.
  • Nebula iki duwé klompok watara 8.100 lintang, paling klempakan ing wilayah lor-wétan saka Rukun Cipta.
  • Iki minangka bagéan saka sing diarani Pilar Penciptaan, amarga saka wektu kanggo wektu lintang anyar lair saka menara gas raksasa.
  • Diprakirakaké duwé 460 lintang jinis spektral sing padhang banget, 1 yuta luwih padhang tinimbang Srengéngé.
  • Kaya lintang sing lair saka menara raksasa, Eagle Nebula uga weruh mayuta-yuta lintang mati lan dadi bintang anyar sing padhang.

Eagle Nebula, sing bisa uga wis dicithak dening akeh teleskop ing saindhenging donya, pisanan digambar dening Teleskop Angkasa Hubble ing taun 1995 kanthi keagungan Eagle Nebula-5 nebula iki, nuduhake yen lintang anyar lair saka pilar iki, ing aggregates gas disebut EGG.

Wiwit iku, iki digunakake minangka tampilan kaendahan ing njaba kita. Gambar nebula liyane dijupuk dening Teleskop Angkasa Herschel ESA. Iki kanthi lengkap nuduhake pilar penciptaan, gas lan bledug sing nggawe nebula iki.

Nebula iki, uga dideleng saka perspektif sinar-X karo Teleskop Angkasa XMM-Newton ESA, ngenalake kita marang lintang-lintang enom sing panas lan tanggung jawabe kanggo nggawe pilar-pilar kasebut.

Teleskop liyane sing nyinaoni nebula yaiku VTL Observatorium Kidul Eropa ing Paranal, Chili, kanthi bacaan inframerah, lan teleskop Max Planck Gesellschaft diameter 2,2 meter ing wilayah La Silla ing Chili. Teleskop iki menehi gambar sing paling apik lan nuduhake apa sing kedadeyan ing bagean langit iki.

Carane mirsani Eagle Nebula

nebula elang

Kanggo mirsani Messier 16 sampeyan kudu duwe teleskop kualitas apik, duwe kondisi cuaca paling apik, kanggo iki langit kudu ing titik paling peteng, adoh saka polusi cahya, lan duwe lokasi pas nebula. Iki ora ateges sampeyan ora bakal kesandhung sok-sok nalika ndeleng nebula.

Salah siji cara sing paling gampang kanggo nemokake M16 yaiku nemokake rasi lintang Eagle lan pindhah menyang buntute, Ing endi lintang Aquila? Nalika sampeyan tekan titik kasebut, sampeyan langsung pindhah menyang rasi lintang Scuti. Ing pintov iki, sampeyan mung kudu pindhah kidul tekan lintang Gamma Scuti.

Sawise nemokake bintang Gamma Scuti, sampeyan mriksa metu. Ing kono sampeyan bakal nemokake klompok lintang sing dikenal minangka Messier 16, kanthi teropong prisma kualitas sing luwih apik lan kanthi kondisi langit sampeyan bakal bisa mirsani mendhung, nanging kanthi teleskop aperture gedhe sampeyan bakal bisa mirsani Eagle Nebula ing sawijining paling apik.

Sawetara sejarah

Astronom Swiss Jean-Philippe Loys de Chéseaux minangka salah sawijining sing pisanan ngrembug paradoks Olbers. Dheweke nindakake sawetara taun sadurunge Heinrich Olbers lair, nanging paradoks pungkasanipun mimpin kanggo jeneng sing terakhir.

Dhèwèké uga sing pisanan ngamati Nebula Elang, sing ditindakake ing taun 1745. Senajan Chéseaux ora bener-bener weruh nebula kasebut, dhèwèké mung bisa ngenali gugusan lintang ing tengahé: NGC 6611 (kaya sing saiki dikenal). Iki minangka referensi pisanan sing direkam kanggo Eagle Nebula.

Nanging mung sawetara taun sabanjure (1774), Charles Messier nglebokake kluster kasebut ing katalog lan diklasifikasikake minangka M16. Katalog Messier minangka dhaptar 110 nebula lan kluster bintang sing isih akeh digunakake dening para penggemar astronomi nganti saiki. Iki mbokmenawa minangka dhaptar benda langit sing paling misuwur ing donya.

Taun-taun sabanjure, kanthi pangembangan teleskop, para astronom bisa ndeleng bagéan saka nebula sing ngubengi NGC 6611 (kluster lintang). Wong-wong wis wiwit ngomong babagan nebula, nanging amarga isih ora bisa ndeleng manuk garudha, Dheweke diarani Ratu Lintang.

Nanging tekane astrofotografi minangka titik balik anyar, amarga ana luwih rinci tinimbang pengamatan astronomi. Pranyata nebula nduweni wilayah peteng, plumes gedhe saka gas, lan wangun kaya manuk garudha. Dadi nebula iki wiwit duwe jeneng anyar: Eagle Nebula.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan Eagle Nebula lan ciri-cirine.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.