Satelit GOES-16 NASA ngirim gambar resolusi dhuwur pisanan ing Bumi

Planet bumi

Kita urip ing jagad iki, ing mripat kita, gedhe banget; Ora kaget, yen pengin lelungan menyang bawana liyane asring banget, kita ora duwe pilihan, mung njupuk pesawat lan tetep ing njero sawetara wektu. Nanging sing sejatine minangka salah sawijining planet paling cilik ing Jagad iki. Kanggo menehi ide, Jupiter pas karo 1000 planet Bumi padha karo kita, lan ing srengenge 1 yuta.

Nanging mung amarga cilik ora ateges ora apik. Kasunyatane, nganti saiki mung siji-sijine sing ngerti babagan urip, sing nduweni pirang-pirang warna lan warna sing ndadekake Bumi unik (paling ora, nganti saiki). Saiki kita duwe kesempatan kanggo ndeleng saka perspektif sing beda: saka satelit GOES-16 NASA., sing wis ngirim sawetara gambar sing luar biasa.

Pesisir afrika

Afrika

Gambar - NASA / NOAA 

Hawa garing ing pesisir Afrika sing katon ing gambar sing luar biasa iki bisa mengaruhi intensitas lan pembentukan siklon tropis. Thanks kanggo GEOS-16, meteorologis bakal bisa nyinaoni kepiye badai nalika nyedhaki Amerika Utara.

Argentina

Amérika Kidul

Gambar - NASA / NOAA 

Kejelasan gambar ngidini kita ndeleng badai sing ana ing Argentina nalika dijupuk.

Karibia lan Florida

Karibia

Gambar - NASA / NOAA 

Sapa sing ora ngimpi bisa lunga menyang Karibia lan / utawa Florida? Nalika dina iku teka, sampeyan bisa ndeleng kaya sadurunge; malah banyu cethek diamati.

Panel inframerah saka Amerika Serikat

Angin lan suhu

Gambar - NASA / NOAA

Ing gambar iki kasusun saka 16 panel, Amerika Serikat katon nganggo inframerah, yaiku mbantu meteorologis mbedakake awan, uap banyu, asap, es, lan awu vulkanik.

Luna

Rembulan lan Bumi

Gambar - NASA / NOAA

Satelit njupuk gambar Bulan sing apik banget nalika ngubengi planet kita.

Apa sampeyan seneng karo dheweke? Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan GOES-16, klik kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.