Nalika ana aurora borealis ing Spanyol?

Perang Sadulur Spanyol

Kita ngerti manawa cahya lor minangka fenomena sing kedadeyan utamane ing sisih ndhuwur belahan bumi sisih lor. Ing panggonan kaya Norwegia, cahya lor biasane dumadi ing wektu tartamtu ing taun. Nanging, ana cahya lor ing Spanyol nalika perang sipil sing nggegirisi kabeh negara. Kaya sing dikarepake, acara kasebut minangka acara utawa ora biasa.

Ing artikel iki kita arep kanggo pitutur marang kowe nalika ana cahya lor ing Spanyol lan kabeh rincian babagan.

Kepiye carane aurora borealis dibentuk?

esuke perang

Lampu Lor bisa uga katon kaya lampu neon sing bisa dideleng ing cakrawala. Langit katon warna lan kayane pancen sekti. Nanging, dudu sihir. Iki minangka hubungan langsung karo kegiatan surya, komposisi Bumi lan karakteristik sing ana ing swasana nalika semana.

Wilayah ing donya sing bisa dideleng ana ing ndhuwur kutub Bumi. Cahya lor kawangun amarga pamboman partikel subatomik sing asalé saka Srengéngé ing salah sawijining aktivitas sing dikenal minangka badai surya. Partikel sing dibebasake nduweni werna sing beda-beda wiwit saka ungu nganti abang. Nalika pindhah ing njaba angkasa, dheweke mlayu menyang medan magnet bumi lan mabur. Iki sebabe mung bisa dideleng ing kutub Bumi.

Elektron saka ngendi iku Emisi radiasi solar komposit ngasilake emisi spektral nalika nemoni magnetosfer. Ing magnetosfer ana akeh molekul gas lan amarga lapisan atmosfer iki, urip bisa dilindhungi. Angin surya nyebabake eksitasi atom sing mbentuk luminescence sing kita deleng ing langit. Luminescence nyebar nganti nutupi kabeh cakrawala.

Ora dingerteni kapan Cahya Lor bisa kedadeyan, amarga badai surya durung dimangerteni kanthi lengkap. Dikira-kira kedadeyan saben 11 taun, nanging iki minangka periode kira-kira. Ora dingerteni persis kapan aurora borealis bakal kedadeyan kanggo bisa ndeleng. Iki minangka alangan gedhe nalika ndeleng dheweke, amarga lelungan menyang kutub larang lan yen sampeyan ora bisa ndeleng aurora ing ndhuwur, malah luwih elek.

Nalika ana aurora borealis ing Spanyol?

nalika ana cahya lor ing Spanyol ing perang

Tanggal 25 Januari 1938, saiki 75 taun kepungkur, ana aurora borealis sing bisa dideleng saka kabeh Eropah. Spanyol, ing tengah-tengah perang sipil, wis ngalami prastawa antarane kaget, bewilderment lan wedi.

A angin pancet partikel sing ditiup saka srengéngé nyapu orbit bumi lan nyebar menyang tebih ing tata surya.. Sajrone acara kasebut, erupsi ganas lan ejeksi massa koronal dumadi ing Srengéngé, nambah jumlah materi sing digawa angin surya iki. Iki minangka partikel bermuatan (elektron lan proton) sing, nalika tekan planet kita, mlebu ing atmosfer liwat kutub sing ngetutake garis medan magnet bumi.

Nalika lelungan liwat atmosfer kita, partikel saka srengenge tabrakan karo atom lan molekul ing atmosfer, ngeterake sawetara energi menyang apa sing dikenal ing fisika minangka "negara elektronik bungah." Amarga kabeh sistem cenderung menyang negara energi paling murah, atom lan molekul ing atmosfer ngeculake energi sing berlebihan kanthi ngetokake cahya warna. Oksigen ngetokake cahya ijo, kuning, lan abang, dene nitrogen ngetokake cahya biru.

Cahya iki minangka salah sawijining keajaiban alam sing paling apik ing langit wengi: Cahya Lor. Amarga mekanisme sing dibentuk, aurora dumadi ing wilayah cedhak kutub bumi, lan biasane wangun dering ora duwe aturan baku antarane 65 lan 75 derajat lintang, disebut "wilayah aurora"". Greenland, Lapland, Alaska, Antartika minangka sawetara papan ing ngendi aurora umum. Ing belahan bumi sisih lor, aurora diarani "lor" lan "kidul" ing sisih kidul.

Perang Sipil Lampu Utara

nalika ana aurora borealis ing Spanyol

Dering Auroral bisa ngluwihi garis lintang sing luwih cedhak karo khatulistiwa nalika srengenge ngalami periode aktifitas sing kuat sing nyebabake ejeksi sing ganas. Aurora ing garis lintang sing kurang kaya langka, nanging ana akeh kasus sing didokumentasikake kanthi apik. Aurora sing éndah katon saka Hawaii ing September 1859 lan saka Singapura ing taun 1909. Tanggal 20 November 2003, Cahya Lor diamati ing sapérangan Eropah. Uga ing Spanyol, aurora arang banget nganti mung sawetara sing bisa dideleng saben abad.

Tanggal 25 Januari 1938, nalika Perang Sipil, cahya sisih lor katon ing saindhenging semenanjung. Cahya abang, sing disebabake utamane dening helium lan oksigen ing atmosfer ngisor, tekan maksimal antarane jam 20:00 lan 03:00 ing tanggal 26.

Saksi nalika ana cahya lor ing Spanyol

Ana akeh saksi. Paco Bellido nyebataken sawetara ing blogipun «El beso de la Luna» lan nyorot gambaran saka José Luis Alcofar ing bukunipun «La aviation legionario en la Guerra Española». Miturut Alcofar, munculé lampu-lampu sing ora biasa iki ing Barcelona sawisé dina bombardment sing kuat banget mengaruhi moral pasukan. Ing artikel iki, Juan José Amores Liza nyalin sawetara kesaksian sing diklumpukake ing Alicante. Koran ABC nglaporake tanggal 26, yen ing Madrid dianggep minangka geni sing adoh. Amarga sunrise katon saka sisih lor-kulon kutha, dipercaya gunung Pardo kobong. Nanging ora suwe disimpulake yen iki minangka fenomena meteorologi amarga dhuwure lan ekstensi cahya sing gedhe.

Rama Luis Rhodes, banjur direktur Observatorium Ebro, nerbitake cathetan panjelasan ing Herald tanggal 27, nggambarake aurora minangka "penggemar cahya sing gedhe banget sing mbukak menyang langit ... reflektor kuat fokus ing zenith…”

Cahya lor ing papan liya ing Eropah

Ing papan-papan liya ing Eropah, saka Paris nganti Wina, saka Skotlandia nganti Sisilia, munculé aurora wis nuwuhaké akèh anekdot. Ing pirang-pirang panggonan, petugas pemadam kebakaran diwenehi kabar yen iki geni. Fenomena kasebut uga katon ing Bermuda, sing diyakini minangka kapal sing kobong. Ing Amerika Serikat, badai surya wis mateni komunikasi radio gelombang pendek.

Ing sawetara pelayanan Katulik, esuke 1938 digandhengake karo ramalan Our Lady of Fatima. Ing misteri kapindho, bocah-bocah ngomong yen dheweke nampa saka Perawan tanggal 13 Juli 1917, lan bisa diwaca kaya mangkene: "Nalika sampeyan ndeleng wengi sing dipadhangi cahya sing ora dingerteni, ngerti yen iku amarga tandha gedhe sampeyan ana ing jeneng Gusti Allah sing bakal ngukum donya kanggo dosa liwat perang, paceklik ... Mesthi, sawetara wong weruh tandha gedhe ing aurora sing nyatakake Perang Donya II, supaya badai solar iki kadhangkala disebut "Storm of Fatima".

Ngluwihi interpretasi lan interpretasi agama takhayul, esuke 1938 minangka tonggak sejarah khusus ing Perang Sipil Spanyol. A episode fleeting sing bisa nggawe siji katon kanggo Swarga, sawetara fascinated, sawetara medeni, lan akeh sing pracaya malah Swarga nesu dening savagery perang.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan nalika ana lampu lor ing Spanyol.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.