Apa bakal dadi mangsa badai 2017?

Topan Irene dideleng dening satelit

Topan Omong-omongan mau biasane ora dadi sebab seneng, apamaneh nalika ngelingi jeneng kaya Katrina utawa Matthew. Loro-lorone tekan kategori 5 ing skala Saffir-Simpson, lan kalorone nyebabake kerusakan lan kerugian sing signifikan. Nanging saben taun kita kudu.

Sedikit demi sethithik para ahli dianjurake nggawe ramalan, sanajan musim kasebut ora bakal diwiwiti nganti tanggal 1 Juni. Osilasi Cuaca Global Meteorologis Ngarep Nganti Enam Topan. Nanging ora mung iku, bisa dadi musim paling kuat wiwit taun 2005.

Osilasi Cuaca Global nggunakake data saka musim suwene 8 taun, kalebu prediksi angin topan saka Cekungan Atlantik sing kalebu Laut Karibia lan Teluk Meksiko. Mula, dheweke ngramal yen ing taun iki bakal ana 12 badai lan 6 topan, sing 2 utawa 3 bisa dadi penting. Dadi, bakal dadi taun, maneh, formasi kasebut bakal nggawe warta maneh.

Lan iku, suhu banyu segara luwih dhuwur tinimbang biasane, utamane ing wilayah Karibia lan cedhak Amerika Serikat. Yen kita ngelingi manawa badai kudu mangan banyu anget, udakara 22ºC, kita bisa ngomong babagan musim sing bakal nyebabake kerusakan ing wilayah kasebut sajrone 12 taun kepungkur, sanajan El Niño isih ana turu.

Jeneng-jeneng ing musim 2017 yaiku: Arlene, Bret, Cindy, Don, Emily, Franklin, Gert, Harvey, Irma, Jose, Katia, Lee, Maria, Nate, Ophelia, Philippe, Rina, Sean, Tammy, Vince , Withney.

Topan Katrina

Kaya sing sampeyan ngerteni, ora ana Matius lan ora ana Katrina. Iki amarga jeneng sing ana gandhengane karo topan sing nyebabake kerusakan wis ora digunakake maneh.

Taun kepungkur minangka taun sing kudu dieling-eling, kanthi 14 badai lan 6 topan, telu mau rusak banget. Nanging kita kudu waspada marang kedadeyan ing 2017.

Sampeyan bisa maca laporan kasebut Kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.