Squall Miguel

squall Miguel

Kita ngerti manawa meteorologi bisa dadi ora bisa ditebak amarga asil saka fluktuasi pirang-pirang variabel sing ngowahi nilai sajrone wektu sing cendhak. Salah sawijining asil pangowahan lingkungan kasebut yaiku squall Miguel. Lan ing wulan Juni 2019, cyclogenesis eksplosif sing paling penasaran lan aneh ana. Iki minangka badai jero lan ngalami proses cyclogenesis explosive ing garis lintang sing endhek. Iki minangka prekara sing durung katon sadurunge lan akeh sing ana gandhengane karo perubahan iklim.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh ciri, asal lan akibat saka badai Miguel.

Karakteristik utama

cyloglogenesis mbledhos

Umume ahli meteorologi lan peramal cuaca ora percaya apa sing bakal kedadeyan ing wiwitan Juni 2019. Badai jero bakal mbentuk ing sisih lor-kulon Semenanjung Iberia ing wektu sing padha nalika bakal ngalami proses cyclogenesis eksplosif. Iki minangka fenomena sing ora biasa, ora mung ing taun kedadeyan kasebut, nanging uga ing garis lintang ing endi semenanjung kita.

Tekanan lan tekanan proses jero urip iki luwih khas nalika musim salju adhem lan ing garis lintang sing luwih dhuwur utawa ing tengah Samodra Atlantik. Perlu dielingi manawa pembentukan badai biasane kedadeyan ing musim salju amarga variabel meteorologi kudu ngetrapake nilai-nilai tartamtu. Kita bisa ujar manawa periode pembentukan badai sing luwih jero lan proses cyclogenesis luwih aktif lan kuat nalika musim salju ing belahan langit sisih lor.

Kadhangkala, pembentukan badai uga bisa kedadeyan ing musim semi lan musim gugur, nanging arang banget nalika musim panas. Iki minangka salah sawijining sebab kenapa badai Miguel pancen ora bisa diprediksi lan penasaran. Penyebab utawa faktor badai paling jero lan proses cyclogenesis cukup aktif lan kuat sajrone musim salju ing belahan langit sisih lor.

Penyebab badai Miguel

tatanan badai

Ayo goleki apa faktor sing nyebabake badai Miguel lan kenapa kedadeyan kasebut kedadeyan ing taun iki. Dhuwur aliran jet minangka pendhukung utama badai Atlantik amarga luwih kuat lan endhek ing garis lintang sing cocog karo Samodra Atlantik Lor. Kontras termal ing antarane massa anget tropis utawa subtropis a massa udhara kutub kadhemen paling gedhe ing wulan adhem. Sampeyan kudu dipikirake manawa kontras termal kasebut bebarengan karo intensitas jet kutub nyebabake efek depresi sing luwih gedhe sing ngasilake badai sing signifikan.

Kerugian sekunder sing mbentuk ing gradien termal sing kuat iki luwih akeh sajrone musim salju. Iki uga nyebabake suhu beda-beda. Faktor liyane sing bisa dadi badai Miguel yaiku ngeculake hawa polar adhem sing biasane ana gandhengane karo inlet jet sing kuat lan bisa nggawa omben-omben sing dipasang sing bisa ngalami proses pembentukan tekanan rendah lan cyclogenesis.

Ana faktor sekunder liyane sing bisa milih proses cyclogenesis ing musim salju, sanajan ora penting banget ing kasus iki. Cyclogenesis yaiku pembentukan siklon utamane disebabake penurunan tekanan atmosfer. Nalika nerangake cyclogenesis mbledhos, nuduhake penurunan tekanan atmosfer kanthi brutal, nyebabake badai intensitas dhuwur. Loro-lorone cyclogenesis lan stream jet minangka faktor utama pangembangan, pangopènan, lan panyebaran badai.

Formasi badai Miguel

squall Miguel saka satelit

Badai iki dibentuk kanthi anané bahan-bahan khas cyclogenesis lan deepening kanthi cepet. Maksimum angin sing kuat, jet kutub lan mudhun ing sisih ngisor ditemokake ing area kontras termal sing kuat, sing dikenal minangka zona baroklinik ing lapisan ngisor.

Ing wiwitan wulan Juni bisa dingerteni manawa stream jet cukup kuat lan garis lintang mudhun. Saliyane, jeblugan kadhemen sing ana gandhengane uga ditandhani banget lan beda karo massa udhara anget sing ana sadurunge amarga ana antislon subtropis sing pas lan ora pasif. Asil kabeh iki yaiku kenaikan gradien termal ing sangisore sumbu jet. Yaiku, baroklinitas sing kuat. Sekunder ngisor ing lapisan ngisor sing ana ing wilayah kasebut gradien termal sing kuwat yaiku proses cyclogenesis sing bisa njeblug.

Kahanan kasebut kabeh anomali ing bentuk lan intensitas kasebut. Amarga alasan iki, squall Miguel jarang banget. Kanggo nindakake iki, peta anomali standar ditampilake sing nuduhake derajat ora normal sing bisa ditemokake stream jet lan intensitase. Jet minangka protagonis utama ing kahanan iki. Iki amarga yen jet kasebut teka saka level paling dhuwur, ing garis lintang sing kurang bisa uga ana kecepatan angin nganti 150-200 km / jam. Uga ora normal hawa posterior adhem sing nuntun jet kutub lan nggawe baroclinity luwih akeh ing wilayah sing digawe badai Miguel.

Kesimpulan saka fenomena aneh iki

Squall Miguel minangka fenomena langka sing nyebabake ramalan lan ramalan kanthi rasa aneh ing cangkeme. Kita bisa ujar manawa tatanan lan pendalaman keturunan minangka unsur langka ing prekara sadurunge, nanging uga langka ing jinis taun kasebut. Disimpulake manawa dheweke mung kuat karo zona baroklinik ing lapisan paling ngisor kanggo papan lan tanggal ing endi.

Kabeh alasan kasebut nggawe badai Miguel mudhun ing sejarah minangka salah sawijining paling langka amarga kita duwe cathetan meteorologi. Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan badai Miguel, ciri lan formasi kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.