"Pati musim salju" menehi tandha babagan komunitas ilmiah

Mangsa Mangsa

Gambar - Screenshot

Apa sing kedadeyan karo musim salju? Kasunyatane kayane dheweke saya anget global, nanging kahanan kasebut bakal dadi luwih parah miturut Paul Beckwith, sawijining ahli iklim ing Universitas Ottawa ing Kanada. Lan yaiku menehi data anyar sing nuduhake manawa ana owah-owahan aliran jet ing Hemisfer Lor bisa nyebabake masalah serius ing produksi panganan dunya.

Dadi, kita bisa mungkasi babagan »pati mangsa', Nanging ora mung ing musim iki, nanging uga ing musim semi, musim panas lan musim gugur.

Ing video sing diterbitake spesialis kasebut ing saluran YouTube, dituduhake kepiye arus udara ing Hemisfera Lor, sing lembab lan anget, nyebrang khatulistiwa, mula dheweke gabung karo arus Hemisphere Kidul, sing luwih adhem lan garing. Iki minangka masalah serius sing ahli ora ragu-ragu nampani kita menyang Kekacauan Iklim, nanging dheweke uga menehi komentar ing videone sing »kita kudu ngumumake darurat iklim global".

Saliyane, ekologis Robert Scribbler dheweke ngaku distorsi iklim iki utamane amarga ana perubahan iklim sing digawe manungsa. Mangsa ing taun kaya sing kita ngerteni dheweke bisa ilang yen kahanan saiki ora owah, lan bareng-bareng, uga musim salju nalika panas nutupi wilayah sing kudune duwe iklim khas musim salju.

Apa kita bakal mungkasi musim salju ing Spanyol kanthi klambi cekak? Kayane bisa uga rada aneh, paling ora saiki, nanging sejatine ana sing nganggep kaya ngono ing 2100 suhu rata-rata global bisa munggah 3 derajat, manawa ing Spanyol bisa uga luwih sawetara poin.

Ing kahanan apa wae, iku paling apik kanggo nyegah, apa sampeyan ora mikir?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.