Mars ketekunan

Eksplorasi Mars

Manungsa pancen ora bosen nggoleki urip ing planet liya ing tata surya lan jagad iki. Mars minangka planet sing wis lan bakal dadi tujuan telusuran planet kanggo urip. Lan bakal diarepake nalika apa sing diarani planet abang ditutupi kali lan segara. Saiki kita duwe robot sing diarani Mars ketekunan sing tanggung jawab kanggo ngekstrak informasi babagan planet kasebut kanthi tuntas.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan ketekunan Mars lan ciri-cirine.

Jelajahi planet Mars

kamar ketahanan mars

Luwih saka 40 taun eksplorasi nyedhiyakake tampilan luwih rinci babagan evolusi lanskap Mars udakara 3.500 milyar taun kepungkur, nanging akeh misteri sing isih durung bisa ditemokake. Saka data kasebut, kita bisa ndeleng minat masarakat marang planet abang. Telung misi sing dikirim dening telung negara bertepatan karo planet abang ing wulan iki: China, Uni Emirat Arab lan Amerika Serikat. Agensi ruang sampeyan wis ngrancang jinis pesawat pramuka anyar sing diarani perserveransi Mars. Dheweke bakal tanggung jawab nemokake pratandha urip biyen ing lemah Martian.

Rover diluncurake ing wulan Juli 2020 lan tujuane mabur ing saindenging Bumi paling ora setaun taun Mars, sing kira-kira padha karo 687 dina Bumi. Nduwe sistem komputer kanthi kemampuan ngolah data sing luwih gedhe.

Antarane kabeh instrumen kasebut, rong piranti bakal duwe peran penting ing proses nggoleki pratandha urip ing jaman biyen: sing diarani SHERLOC bakal tanggung jawab ndeteksi mineral lan zat organik. Tugas PIXL yaiku memetakan komposisi kimia watu lan endapan. Kaloro alat kasebut bakal nganalisa fungsi kasebut bebarengan karo rincian detail sing luwih gedhe tinimbang Mars Rover sing saiki.

Mars ketekunan

mar ketekunan

Mobil kasebut bakal nggoleki permukaan planet abang kanggo nggoleki sampel batu saka kawah dampak kanthi diameter 45 kilometer. Kawah kasebut dununge ing Izero, belahan langit sisih lor Mars, kabentuk udakara 4 milyar taun kepungkur lan dipercaya bisa ngemot tlaga. Pangukuran lan koleksi sampel bakal mbantu nggoleki misteri struktur geologis lan mriksa manawa lapisan sedimen kasebut bisa ngemot mikroorganisme fosil. Ketekunan Mars bisa digunakake bebarengan karo helikopter cilik sing jenenge Ingenuity, sing bakal mbantu verifikasi manawa kendaraan kasebut bisa mabur ing swasana Martian sing apik.

Salah sawijining lagu sing digabungake robot iki yaiku pirang-pirang kamera sing bisa entuk kualitas gambar ing permukaan Mars. Ana luwih akeh kamera tinimbang sing digunakake ing misi antar planet liyane. Khusus, kita nemokake 19 kamera sing ana ing kendaraan kasebut lan 4 liyane ing bagean modul keturunan lan kebangkrutan. Kanthi cara iki, bisa njupuk macem-macem forum nalika kebangkrutan lan gambar kasebut bisa diproses kanggo nambah kualitase.

Kamera sing diarani Mastcam-Z bisa nggedhekake tekstur rock nganti tekan lapangan bal-balan. Saliyane, uga kamera SuperCam sing dheweke bisa nggunakake laser sing mengaruhi sisa-sisa watu lan regolith. Iki minangka lapisan watu orchard lan fragmen mineral sing ditemokake ing permukaan planet abang. Tujuan utama kamar kasebut yaiku nyinaoni komposisi uap sing diasilake. Radar internal nggunakake ombak kanggo bisa njelajah fitur geologi ing ngisor lemah.

Kebangkrutan saka Mars ketekunan

Robot Mars

Kebangkrutan kegigihan Mars bisa uga duwe sawetara kesalahan. Lan emisi luwih saka 6 wulan bakal pungkasan, sanajan 7 menit pungkasan minangka sing penting. Kamar cocog karo bagean pungkasan perjalanan lan cocog karo pendaratan. Robot kasebut ngetokake tandha radio nalika mlebu ing swasana Mars sing tipis. Masalahe yaiku jarak saka planet menyang bumi. Lan nalika sinyal tekan laboratorium sing ana ing Los Angeles, nasibe robot wis diluncurake.

Rover mbutuhake wektu luwih sithik kanggo mudhun saka atmosfer Mars menyang permukaan planet iki. Suwene suwene wektu supaya sinyal bisa tekan lemah lan kira-kira udakara 11 menit. Jangka wektu iki udakara 7 menit lan Dikenal dening para insinyur minangka "teror 7 menit". Iki sing nggawe bedane antara sukses utawa kegagalan misi eksplorasi ing planet Mars.

Rover ora mung nglumpukake gambar lan conto rock sing nyengsemake saka lemah Martian. Kajaba iku, bakal nggabungake rekaman sing durung nate direkam: swara sing direkam ing permukaan Mars.

Swara planet abang

Ketekunan Mars nggabungake sepasang mikropon sing bakal ngrekam rekaman swara sing unik, kalebu momen pendaratan lan karya riset robot panjelajah.

Nanging, amarga kepadatan permukaan atmosfer Mars mung 1% luwih dhuwur tinimbang swasana Bumi, lan komposisine beda karo swasana kita, kena pengaruh emisi lan panyebaran swara, mula swarane beda karo swara ing abang planet. Salah sawijining tonggak sejarah sejarah eksplorasi alam semesta yaiku ngerti swarane planet iki. Pancen ditemokake nalika kegigihan Mars bisa nuduhake swarane planet iki.

Kabeh proses keturunan otomatis, lan amarga komunikasi karo Bumi mbutuhake luwih saka 11 menit, robot kasebut kudu mandheg nalika operasi kasebut.

Kapal robot sing ana ing ngisor iki duwe buntut tapered lan sisih ngisor disegel nganggo tameng panas. Suhu ing permukaan njaba tameng bisa nganti udakara 1300 derajat Celcius. Iki nggawe bisa tahan suhu dhuwur ing permukaan lan swasana planet abang.

Kaya sing sampeyan ngerteni, kamajuan ilmu pengetahuan ora nyedhiyakake informasi gedhe babagan planet tata surya. Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan terus-terusan Mars lan ciri-cirine.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.