Kebakaran alas bakal saya gedhe ing taun ngarep

Geni alas

Sedhih banget amarga kepiye, sajrone sawetara menit, apa sing mbutuhake pirang-pirang taun, asring dadi abad, dadi awu. Kebakaran alas minangka bagean saka sawetara lingkungan alami. Nyatane, ana akeh tanduran sing mung bisa germin sawise kedadeyan kaya iki, kayata genus Protea sing urip ing Afrika. Nanging, umume umume disebabake dening manungsa, lan saiki uga ana perubahan iklim.

Masa depan alas katon "ireng", lan ora luwih becik diarani: pangirangan udan lan panandhang kekeringan bakal nyebabake tanduran saya ringkih, sing sajrone periode canicular kobongan bakal dadi protagonis dina iki.

Geni, kanggo kewan (kalebu wong), dadi masalah serius. Ancaman sing ora dikarepake. Geni ngrusak kabeh dalane, ngrusak habitat atusan spesies lan mbebayani nyawane masarakat. sing ana ing wilayah kasebut. Senadyan kabeh, saiki, kita isih ora bakal nyuda jumlah geni.

Suhu rata-rata global saya mundhak. Makhluk urip kudu adaptasi, nanging ora bisa ditindakake kanthi sewengi. Adaptasi bisa mbutuhake pirang-pirang wulan lan malah pirang-pirang taun, lan iku wektu sing bisa uga dudu.

Geni alas

Mula, ilmuwan José Antonio Vega Hidalgo, ana gandhengane karo Masyarakat Ilmu Lingkungan Spanyol lan Pusat Penelitian Hutan Lourizán, ngandika sing kudu totoan ing pendhidhikan, tambah waspada lan utamane nolak sosial minangka alat dhasar kanggo tumindak. Kajaba iku, dheweke nambahake manawa kahanan vegetasi sing bisa dibakar kudu ditambah kanthi campuran spesies wit lan watesan spesies pirofilik, macem-macem panggunaan alas lan investasi ing riset sing luwih gedhe.

Mbokmenawi mekaten alas saged disimpen.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.