Kepiye carane badai wedhi lan bledug?

Badai pasir ing Kuwait

ing badai wedhi lan bledug Iki minangka fenomena sing luar biasa, lan uga mbebayani yen kena sampeyan. Dheweke bisa nyuda visibilitas kabeh kutha sajrone sawetara menit, lan butuh wektu suwe kanggo ilang.

Yen sampeyan pengin ngerti carane ngasilake, aja ndeleng saka monitor amarga bakal dijlentrehake kanthi rinci apa sejatine lan kenapa badai aneh iki kedadeyan.

Badai pasir lan bledug ora biasane narik kawigaten kita, amarga kanthi nyuda visibilitas, bisa uga ana bebaya serius ing dalan. Nanging, matur nuwun, alas kaya Amazon bisa dipupuk, mula dheweke uga duwe sisi sing positif banget.

Amarga badai pasir ora padha karo badai bledug, kita bakal ndeleng kanthi kapisah:

Badai pasir

Badai wedhi

Badai wedhi digawe saka partikel pasir saka wilayah sing garing ora tetep ing permukaan. Yen kacepetan lan intensitas angin mundhak, partikel kasebut didorong munggah, bisa lelungan jarak adoh kanthi horisontal.

Lemah sing paling akeh diprodhuksi yaiku ing meh ora ana vegetasi sawetara, kasunyatan sing luwih milih partikel diangkat munggah. Contone, ing ara-ara samun Sahara utawa ing dataran Amerika Utara, umume umume.

Badai lebu

Badai lebu

Bedane utama badai jinis iki karo pasir yaiku ukuran partikel ing suspensi. Ing kasus iki, kurang saka 100 mikron, yaiku 0'01000000cm, karakteristik sing ngidini dheweke luwih jembar, bisa nggawe kita rumangsa yen lingkungan wis reget. Kajaba iku, amarga ciri khas kasebut, bisa nyegah pembentukan awan, saengga udan ing wilayah sing dibentuk arang banget.

Papan sing paling akeh diprodhuksi yaiku ara-ara samun Sahara, ing endi angin perdagangan tanggung jawab kanggo bledug sing tekan negara kita, utamane nalika musim panas.

Kepiye carane digawe?

Badai wedhi katon saka awang-awang

Kanggo pambentukan jinis fenomena kasebut, kudu ana kontras termal ing antarane lemah lan lapisan tengah lan ndhuwur swasana. Amarga lumahing bumi luwih anget, massa hawa bebarengan karo bledug sing dipikolehi, bisa tekan troposfir sing dhuwur. Nanging prekara iki ora mung mandheg, amarga dheweke butuh hawa iki supaya bisa tabrakan karo sing adhem supaya bisa saya dhuwur; lan Yaiku hawa sing adhem saka lapisan swasana sing luwih dhuwur..

Dadi, kudu ana sistem frontal ing area sing duwe permukaan sing anget lan garing. Sistem udara ngarep sing adhem, ngilangi hawa panas ing ruangan, nyebabake gradien tekanan mundhak. Kanthi cara iki, kacepetan angin uga saya gedhe, dipasang ing antarane 80 lan 160km / jam, nyebabake kerusuhan. Suhu lumahing, dadi anget banget, nyebabake arus konveksi.

Partikel kasebut bisa tetep ditanggepi ing udhara suwe-suwe.

Kepiye nglindhungi awak dhewe saka badai wedhi utawa bledug?

Badai wedhi ing Mesir

Dadi fénoména sing nyuda visibilitas, kita kudu ati-ati banget yen entuk. Apa sampeyan manggon ing wilayah sing umume umume utawa kedadeyan kasebut kadhang kala, sampeyan kudu ngerti carane tumindak supaya sampeyan bisa ucul saka papan kasebut.

Ing mobil

Yen sampeyan nyopir lan dumadakan ndeleng tembok wedhi utawa bledug sing nyedhak, sampeyan bisa nindakake rong prekara:

  • Liwatianggere sampeyan bisa nggayuh kacepetan maksimum sing diidini tanpa mbebayani wong liya.
  • Mungkasi ing pojok banjur enteni. Iki minangka pilihan sing paling disaranake, nanging uga sing paling asring kuwatir, amarga sampeyan bakal mbungkus wedhi, lan ora bakal bisa ndeleng sawetara menit. Kanggo mesthekake yen ora ana sing kedadeyan, coba pundhak (utawa luwih becik, minggat dalan yen sampeyan bisa), lan tutup jendhela.

Mlaku-mlaku

Yen badai wedhi utawa bledug nyerang nalika mlaku-mlaku, sing pertama kudu masker irung lan cangkem. Yen sampeyan duwe, olesake sele minyak ing irung sampeyan supaya ora garing.

Yen wis rampung, sampeyan kudu nglindhungi mripat. Kanggo nindakake iki, sampeyan bisa nglindhungi rai kanthi tangan siji, utawa nganggo kacamata sing adhem. Sampeyan kudu ngerti manawa lensa normal ora nglindhungi partikel; nggunakake airtight luwih apik.

Saiki, sampeyan kudu golek perlindungan. Sing paling disaranake yaiku mlebu zona leeward (yaiku, nglindhungi saka arah sing dituju angin), kayata ing mburi wit-witan sing dhuwur utawa wit kurma; lan kapan wae sampeyan bisa, ing papan sing dhuwur.

Lan pungkasane nglindhungi dhewe saka barang abot sing bisa mabur metu. Tolong dhewe nganggo tas ransel, utawa nyedhaki lemah kaya sing sampeyan bisa.

Badai pasir lan bledug bisa nyebabake akeh masalah, mula luwih becik dieling-eling. Ati-ati karo peringatan cuaca ing kutha sampeyan supaya ora kejiret.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Adrián Rodríguez Areal ngandika

    Sampeyan ora ngerti, apa dheweke wis ngerti; lan yen iki bisa diwaca dening kaca utawa; luwih becik, editor sing padha karo aku nyaranake sampeyan nindakake, amarga sing kasebut ing dokumen iki minangka konyradiksi kaya katedral lan uga diiringi detail sing miturut pendapatku; lan njamin kabecikan saka kaca kasebut dhewe; Yen dimaksudake supaya ketat lan obyektif lan bisa dipercaya uga diterbitake, aku menehi saran marang editor / editor supaya menehi perhatian ing ngisor iki:

    Ing dokumen iki ditulis manawa ana bedane utama antarane badai pasir lan badai debu yaiku bedane antara granula utawa partikel sing nggawe utawa dadi sebab badai kasebut; ing badai polno, negesake manawa partikel kasebut digawe saka lebu; Beda karo wedhi, sing, miturut jeneng kasebut, kabut dening kerusuhan utawa gangguan meteorologi saka alam angin sing disebabake dening pamindhahan massa udara, sing nyebabake munggah pari-parian pasir lan kabeh proses. Nanging masalahe yaiku nalika.data dimensi granula bledug sing nyebabake badai bledug diwenehake utawa nalika diwenehi referensi dimensi diwenehake; nuduhake lan negesake ing teks / ing dokumen kanthi kajelasan lengkap, »harfiah»: partikel bledug osilasi utawa ukurane luwih cilik saka 100 mikron; utawa apa sing padha, 100 µm mikrometer; ditulis nganggo huruf "mu" minangka ater-ater sistem internasional; nuduhake manawa kurang saka 0,1mm utawa> 0,1mm; sing ukurane padha karo 0,0001cm lan dudu 0,01000000cm kaya sing dituduhake ing kaca lan uga diandharake yen padha. Tegese kesalahan dimensi stratospherik kanggo artikel sing pura-pura ilmiah. Lan apa sing luwih elek. Uga diiringi 7 unit pinunjul utamane supaya luwih kaku; nalika kabeh pancen nggawe kahanan utawa pernyataan sing ditulis ing dokumen dadi luwih elek.