Apa bakal dadi mangsa?

Salju ing wit

Musim salju minangka musim sing biasane digandhengake karo lanskap, salju, adhem, olahraga salju. Nanging kayane sethithik mbaka sethithik, musim gugur saya suwe, mula sawetara dina nalika suhu sithik didhaptar, nanging ora suwe banjur lulus lan musim semi bali. Dadi, ing endi kadhemen sing nggawe kita gemeter saben metu ing dalan? Malah kayane gelombang adhem sing saiki wis ora kaya sadurunge.

Ing artikel iki, kita bakal mriksa kepiye musim salju 2017, lan kepiye bisa kedadeyan ing sawetara taun ngarep. Nalika musim salju mlebu? Ayo dideleng.

Nalika musim salju mlebu?

Musim salju diwiwiti kanggo tanduran

¿Nalika musim salju diwiwiti? Musim salju minangka musim sing diarepake wong akeh. Sawise musim panas sing panas banget, asring dikepengin supaya wulan paling adhem ing taun kasebut bisa ditindakake. Sanajan bisa nggawa sawetara penyakit liyane, kayata flu utawa selesma, sajrone musim iki, kita kepengin banget metu ing lurung-lurung utawa deso lan seneng olahraga musim salju.

Nanging kapan musim salju mlebu? Nggih bakal gumantung ing belahan bumi sing ana ing planet iki 🙂. Dadi, yen sampeyan ana ing belahan langit sisih lor, dina resmi pisanan yaiku tanggal 20 utawa 21 Desember, yen sampeyan ana ing belahan langit sisih kidul, dina kasebut tanggal 20 utawa 21 Juni.

Ringkesan Mangsa 2017

Musim 2018

Miturut data Badan Meteorologi Negara (AEMET) musim salju 2017 duweni watak anget lan garing umume. Suhu rata-rata yaiku 8,5ºC, yaiku 0,6ºC luwih saka rata-rata kanggo musim iki, lan njupuk 1981-2010 minangka periode referensi. Wis dadi mangsa ketiga sing paling anget kaping telune wiwit taun 1965, lan paling anget kaping papat wiwit abad kaping 2015, ing taun 16-2000, 01-2007 lan 08-XNUMX.

Dheweke ndaftar anomali termal positif udakara + 1ºC ing Galicia, Catalonia, Kapuloan Balearic, Komunitas Valencian, uga ing sistem Cantabrian, Iberia lan Central, sisih kidul wétan Castilla-La Mancha lan kidul-kulon Castilla y León. Ing negara liya, anomali negatif, antara 0 lan -1ºC.

Yen ngomong babagan udan, umume bakal garing, kanthi udan rata-rata 20% kurang saka biasane, yaiku 160mm. Desember lan Januari asat, nanging ing wilayah sisih kidul wétan semenanjung lan Kapuloan Balear lembab banget. Ing Kepulauan Canary, Extremadura lan Andalusia tengah garing utawa garing banget.

Ringkesan Mangsa 2016

Mangsa ing Toledo

Mangsa 2016 diwiwiti tanggal 22 Desember 2015, lan dipungkasi tanggal 20 Maret. Iku sawetara wulan sing menarik, yaiku cathetan direkam, loro udan lan suhu.

Presipitasi

Miturut ramalan AEMET, samesthine yen ing sisih lor semenanjung bakal udan luwih saka biasane, lan ing negara liya udan tetep ana ing wates normal; Kanthi tembung liyane, yen umume ora udan ing wilayah sampeyan, taun iki uga ora bakal ana perubahan gedhe. Dadi.

Wis tanggal 11 Januari 2016 kita ngomong babagan a badai kuwat sing ngrusak ing sisih lor, utamane ing Pontevedra, Lugo lan A Coruña. Wis pirang-pirang dina udan ora mandheg, banjir ing dalan lan nyebabake longsor, pemotongan lalu lintas lan uga kali sing akeh banget. Ing wulan iki rata-rata curah hujan ana 90mm, 41% luwih saka biasa (63mm).

Ing wulan Februari kita ngalami badai maneh, kanthi ombak nganti 11,95km lan angin sing nyebul kanthi intensitas gedhe, nganti 170km / jam ing sisih lor. Wektu iki, wilayah sing paling kena pengaruh yaiku San Sebastián, saliyane menyang Galicia. Nanging udan deres banget ing sisih lor. Sasi iki udan udan banget, kanthi udan rata-rata 88mm (regane 66% luwih dhuwur tinimbang normal, yaiku 53mm).

Maret udan tetep normal, kajaba kuadran kidul semenanjung lan Kepulauan Balearic, sing luwih ngisor.

Suhu

Presipitasi lan suhu musim dingin 2016

Miturut AEMET, nalika bakal udan luwih saka samesthine, ing endi merkuri ing thermometer bakal tetep ing nilai normal; tinimbang, ing sisa komunitas, ana kemungkinan 55% yen musim salju luwih anget tinimbang umume. Wis bener

Kanggo umume ya. Ing wulan Januari suhu rata-rata yaiku 9.5ºC (2,3ºC luwih saka biasane, njupuk taun 1981-2010 minangka periode referensi), mula dadi paling anget wiwit taun 1961. Ing sisih lor wétan semenanjung lan ing sawetara bagéan kidul, anomali termal rada endhek, ing 1ºC.

Ing wulan Februari, ing sisih wétan semenanjung, Kepulauan Balearic lan ing sawetara wilayah Nusantara Canary, suhu kasebut ana ing antarane 0,5 lan 2,5ºC luwih dhuwur (periode referensi: 1981-2010). Ing sisa Spanyol, nilai-nilai kasebut tetep normal utawa luwih endhek, utamane ing wilayah pegunungan Pegunungan Cantabrian, Sierra Morena, Sistema Central lan Sistema Béltico. Suhu maksimal 0,2ºC luwih dhuwur, lan suhu minimal 1,2ºC luwih dhuwur tinimbang biasane, mula osilasi termal diurnal luwih endhek kanggo apa sing kudu.

Ing wulan Maret, suhu terus ngluwihi nilai normal, utamane ing sisih wétan negara kasebut, kalebu kepulauan Balearic, kuadran kidul-kulon lan ing Kepulauan Canary. Ing kuadran barat laut ora ana owah-owahan gedhe.

Kepiye kahanan mangsa salju? Lan sing sabanjure?

Anget global

Sanajan dina iki (11 Juli 2017) isih luwih awal ngerti kahanane musim salju ngarep, umume padha utawa meh padha karo sing wis kita liwati, kanthi suhu rata-rata 8-9ºC, nanging nganti tanggal luwih cedhak lan model prediksi ora metu, bakal angel dingerteni kanthi kepastian.

Elinga, miturut ramalan, 2016 bakal dadi sejarah sing paling anget, malah ngluwihi 2015, lan fenomena El Niño bakal mbantu merkuri ing thermometers supaya terus meningkat, suhu rata-rata umume tekan 1,14ºC. Iki tegese kita bakal duwe musim salju sing bakal teka tambah anget lan garing, utamane ing wilayah Mediterania.

Nanging, El Niño tetep aktif ing antarane 8 lan 10 wulan, mula yen efek kasebut wiwit ditemokake ing wulan November 2015, bisa uga (durung mesthi) yen ing wulan September 2016 kita bakal pindhah menyang tahap netral. Nanging iki ora ateges manawa suhu rekor ora diarepake, mula pemanasan global minangka fenomena sing ora bakal mandhegKajaba langkah-langkah sing efektif banget kanggo nyuda emisi gas polusi menyang atmosfer, lan manungsa uga ora bakal mandheg ngregeti planet iki saka dina liyane. Lan sanajan mangkono, 10.000 taun isih kudu kliwat planet iki bisa pulih.

Dadi, bisa uga kita ngalami Natal sing garing banget, lan utamane anget, ing sangisore langit biru sing bakal ana konsentrasi gas omah kaca sing luwih dhuwur, kaya karbon dioksida.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

76 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Omar suci ngandika

    PENTING APA PRODUCER KANGGO KANGGO APA? PEMENANG AKAN MUKA
    KANGGO MENGHARAPI PANANGGUNG

    1.    Monica santos ngandika

      Petani, uga para penggemar kebon, kudu ngerti iklim ing wilayah kasebut kanggo ngerti apa sing bisa tuwuh. Kanthi pamanasan global iki, iki luwih bisa ditebak.

      1.    eduard lopez ngandika

        apa perubahan iklim bisa nambah udan ing Spanyol?

        1.    Monica santos ngandika

          Hai Eduard.
          Luwih apik, bisa uga mudhun. Kasunyatane, ing Mediterania, umpamane, dheweke wis mudhun 27% lan dikarepake terus mudhun. Artikel diterbitake ing jurnal Alam babagan pola hujan bakal owah amarga perubahan iklim. Yaiku iki.
          A Salam.

      2.    Satu ngandika

        Monica, aku wis njupuk ukara-ukara kasebut saka artikel sampeyan: «... pemanasan global minangka fenomena sing ora bakal mandheg, kajaba ana tindakan sing efektif kanggo nyuda emisi gas polusi menyang atmosfer, lan uga ora ana manungsa kanggo mungkasi ngrusak planet iki saka dina liyane. Sanajan ngono, isih butuh 10.000 taun supaya planet iki pulih .... ».

        Saka sing sampeyan ujar pungkasane jagad iki wis cedhak amarga buta para pimpinan jagad ora nyuda emisi gas polusi lan suhu rata-rata global bakal saya tambah nganti saya goreng. Segara bakal ilang lan urip ing darat ora bisa ditindakake. Sampeyan uga negesake yen ing kasus hipotetis manawa umat manungsa ora mandhegake gas polusi menyang atmosfer, butuh wektu 10.000 taun bisa pulih.

        Aku ora ngerti apa sampeyan ngerti orane katrangan saka pernyataan sampeyan, nanging kanggo medeni sapa wae. Muga-muga masarakat ora kewatir karo pernyataan sampeyan.

  2.   Jose ngandika

    Cukup ucapake miturut sethithik ilmu lan miturut musim salju pungkasan lan musim panas iki musim salju bakal adhem lan ing sawetara wilayah kita bakal weruh salju

    1.    Monica santos ngandika

      Pancen apik banget, ya. Kita bakal ndeleng.

  3.   Yo ngandika

    Sampeyan kabeh wis adol lan ngapusi, akeh anget global nanging ora ana sing diarani cheamtrails. Kanggo kapan sampeyan bakal mungkasi nggawe masarakat rumangsa salah lan nyalahake pamrentahan sampeyan ....

    1.    THE BROWN ngandika

      Iki minangka web meteorologi dudu politik.

  4.   MTT ngandika

    Aku bakal kaget yen musim salju iki adhem banget, luwih-luwih amarga kita duwe sawetara sing terang ... lan kurang adhem, ing pungkasan kita bakal dadi Mediterania tropis

    1.    Monica santos ngandika

      Halo MTT.
      Rata-rata suhu Spanyol umume mundhak, nanging bakal bisa dideleng.
      A Salam.

  5.   Luis ngandika

    Aja ngowahi cuaca lan sampeyan bakal bisa udan udan deres

    1.    Monica santos ngandika

      Mesthi, yen kita ora nontoni, iklim bakal beda banget. Salam Luis.

  6.   Deborah ngandika

    Muga-muga adhem banget ing Andalusia sing mesthi cerah lan aku wis bosen panas banget

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Debora.
      Sampeyan ora sabar ngenteni musim panas rampung, huh? heh heh Muga-muga paling keren.

  7.   nani ngandika

    Nalika taun 2016 bakal dadi musim panas sing paling monjo ing sejarah? Ya, iki ora bakal kedadeyan, ing taun 2015 kita panggangan ing Murcia nanging taun iki malah ora cedhak karo taun kepungkur, ngilangi sawetara dina suwene kanthi suhu sing luwih dhuwur, nanging kanggo musim panas sing biasane digunakake, aku ora ngerti. apa kowe wis nggatekake.

    1.    Monica santos ngandika

      Ing pirang-pirang poin, malah luwih adhem tinimbang sing sadurunge, bener. Ing panggonku manggon (Mallorca), musim panas uga saya hebat, malah wis pirang-pirang wengi ora ana penggemar. Nanging suhu rata-rata planet iki terus saya mundhak.

      1.    Miquel Vidal Barcelona ngandika

        Halo Monica saka Mallorca, sampeyan pancen bener, musim panas wis entheng nanging wit-witan kasebut bakal ngelak banget!
        Kasihan kanggo kabeh

        1.    Monica santos ngandika

          Yen bener. Sakbenere ora ana udan, lan sawetara tetes sing tiba tiba cepet ngejar. Muga-muga udan saiki lagi tiba.

  8.   jose antonio ngandika

    pitakon apa bakal adhem ing musim salju iki? luwih saka sing sadurunge?

  9.   jose antonio ngandika

    halo, apa musim salju iki bakal adhem tinimbang sing pungkasan?

  10.   Mario ngandika

    Apa salju salju musim salju iki ing Madrid? (Amarga bakal luwih adhem)

  11.   Mario ngandika

    Apa ana kemungkinan luwih salju ing Madrid taun iki? (MUNGKIN SNOW), dakkandhakake amarga kaya sing sampeyan omongake bisa luwih adhem ... Muga-muga SNOW hahahahaha

  12.   gilberto ngandika

    Kepiye musim salju iki ing Dallas Tx?

  13.   Monica santos ngandika

    Halo kabeh.
    Sampeyan ora bisa ngerti kanthi pasti wektu apa sajrone 3-4 wulan. Sing dingerteni yaiku yen kedadean La Niña diaktifake, Amerika Utara bakal adhem. Nyatane, ing kutha-kutha kaya New York bisa uga ana udan salju sing signifikan.
    Ing Spanyol, ora dingerteni babagan pengaruh fenomena iki, yen diaktifake. Nanging sing normal (utawa sing biasa) yaiku sawise musim salju anget adhem utawa adhem banget, luwih-luwih yen suhu musim panas wis nggayuh luwih utawa kurang nilai normal kaya saiki lan ing taun iki.
    Sawise ngerti luwih akeh, kita bakal menehi informasi.
    A Salam.

  14.   Sandra Naharro Gomez ngandika

    Halo, apik banget, kepiye aku Sandra lan aku seneng banget karo tema musim salju sing aku urip ing Barcelona lan aku pengin ngerti yen bakal seger utawa ora? Utawa, yen paling salju luwih saka biasane, saiki kita udan luwih akeh tinimbang umume, aja kuwatir yen sampeyan ora mari amarga kahanane angel banget, salam.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Sandra.
      Paling ora bisa dingerteni cuaca apa, paling ora mesthi.
      Kita kudu ngenteni kanggo ndeleng apa fenomena La Niña diaktifake, lan kanggo ndeleng manawa ing Spanyol kita weruh utawa ora.
      Intine, aku sangsi manawa salju luwih saka biasane ing sisih wétan semenanjung lan Kapuloan Balearic. Angin sing kuwat kudu teka saka sisih Lor (umpamane, Siberia), supaya kita adhem ing Mediterania, sing diarani hawa adhem, yaiku suhu sing kurang saka -4ºC kacathet.
      A Salam.

  15.   Eduardo ngandika

    Deleng, musim salju iki bisa uga adhem, nalika musim panas pungkasan anget sanajan, hawa udakara adhem teka lan salju salju ing permukaan segara, nanging ora kaya ing 2015 aku urip ing sawijining kutha ing Aragon 150 meter saka permukaan segara lan aku duwe katon salju deres ing umur 16 taun ..

  16.   Victor ngandika

    Dheweke akeh ngomong babagan pemanasan global nanging dheweke ora ujar manawa kita isih cilik. Winters saya adhem saben wayah, utamane ing Amerika Utara lan Eropa lan Asia ...

  17.   Victor ngandika

    Salam👋

    1.    Grijander ngandika

      Nanging apa sing sampeyan ujar Victor.
      Sampeyan ora ngerti ... sampeyan elek banget

  18.   Ebun ngandika

    Aku pengin ngerti apa bakal ana akeh udan ing musim salju musim gugur iki. Matur nuwun sanget

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Rocio.
      Sejatine aku bakal ngomong, nanging sampeyan ora bisa ngerti kanthi pasti. Sampeyan bakal gumantung ing bagean negara sing sampeyan urip, ketinggian, angin, lsp.
      Kita bakal menehi informasi 🙂.
      A Salam.

  19.   angel ngandika

    Halo, aku saka Torre Pacheco ing provinsi Murcia lan aku pengin ngerti apa bakal udan biasane. Lan yen suhu ing sangisore rata-rata bakal direkam ing lingkungan musim salju. Lan aku uga pengin ngerti manawa musim gugur iki kemungkinan munculé tetes DANA sing nggegirisi banget, matur nuwun.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Malaikat.
      Sayange, sampeyan ora bisa ngerti kanthi pasti.
      Sampeyan bisa uga bakal seger, lan nilai udan normal utawa rada dhuwur bakal didaftar ing negara kasebut, nanging ora bisa ditemtokake maneh nganti sawetara wektu kliwat.
      Kita bakal menehi informasi.
      A Salam.

  20.   Miguel ngandika

    Prakiraan musim gugur apa sing sampeyan duwe kanggo semenanjung kidul kulon? Huelva Seville Cadiz lan Badajoz

  21.   c ngandika

    Halo, masalah kekeringan lan perubahan iklim saya akeh banget. Aku saka kutha ing Sierra de Huelva, Aroche lan aku pengin ngerti yen bakal udan ing musim gugur sing bakal teka, yen bakal dadi musim salju sing normal utawa kita kudu miwiti sumelang. Salam saka kutha Huelva sing apik iki.

  22.   juanma ngandika

    Halo, musim salju apa sing diarepake ing Sierra Nevada, jaman biyen pancen anget banget ora kaya ing ngisor iki ====

  23.   Jerome ngandika

    Halo, kepiye musim salju iki ing Navarre? Apa bakal udan luwih akeh tinimbang sing sadurunge? Muga-muga bisa kaya ngono

  24.   Cristina ngandika

    Hai Aku manggon ing kutha Sagunto, sawijining kutha ing Valencia. Aku LELES banget ing taun kepungkur lan musim salju ing Chichinabo. Ora adhem uga udan. Paling asor lembab sing nyebabake balung balung. Yen aku dilebokake ing laci konspirator, aku bangga banget! Aku lara karo jalur kimia sing nyebabake udan nalika ana mega ireng sing lagi udan (aku weruh kanthi mripatku) aku kesel banget lan sedhih, utamane kanggo generasi anyar 🙁

  25.   Miguel Angel Sánchez lamuela ngandika

    Halo, aku saka kutha Aragon, khususe Almonacid de la Sierra, lan aku kuwatir bakal ana perubahan iklim sing bisa ditindakake. Udan saya sithik udan, ing taun iki ana kahanan garing banget, sumber dadi garing, palawijine dadi garing. Aku kelingan nalika isih cilik, udan luwih akeh tinimbang saiki, lan salju luwih akeh tinimbang saiki. Sing ora dakkerteni yaiku yen kahanan nalika remaja dadi aturan utawa pengecualian. Aku ora bakal takon babagan ramalan musim gugur amarga aku seneng karo prekara meteorologi iki sing paling apik banget amarga rumit nalika nggawe ramalan jangka panjang. Tin udan deres. Aku seneng yen udan Salam.

  26.   Paco ngandika

    Halo, ing wulan November aku arep nggawe Camino de Santiago, Prancis, apa sampeyan bisa ngerti jam wanci ing sisih lor Spanyol ing wulan November?

  27.   Isabel ngandika

    Halo, aku saka kutha ing Valencia udakara 20 km. Saka pantai ... ..lan yen aku wis krungu babagan ngilangi utawa nyegah udan utawa ngindhari prahara. Aku ora ngerti apa sejatine kasunyatane lan yen sejatine aku ora ngerti kanthi pangertene apa….

  28.   francisco javier perez senjata ngandika

    Kepiye musim salju ing Kepulauan Canary, utamane ing pulau-pulau kulon. Matur nuwun Monica

  29.   Monica santos ngandika

    Halo kabeh.
    Pancen adhem iki luwih adhem tinimbang sing sadurunge ing saindenging negara, lan luwih akeh udan yen La Niña mlebu. Nanging sampeyan ora bisa ngerti kanthi pasti.
    A Salam.

  30.   Salvador Segui ngandika

    Sugeng enjing, ing Valencia musim salju iki kita bakal duwe - 3o 4 derajat, bakal beku jeruk?

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Salvador.
      Sampeyan ora bisa ngerti kanthi nyata. Sing bisa dakkandhani yaiku gumantung saka woh jeruk, kayata jeruk utawa lemon, bisa tahan nganti frosts nganti -4ºC.
      A Salam.

  31.   suaoker gaizto ngandika

    Aku elinga kanthi sampurna yen ing tve1 ing pungkasan mangsa pungkasan, dheweke menehi komentar ing salah sawijining laporan meteorologi sing diwenehake yen miturut aku ora ngerti model sing dikendarai, musim salju mbesuk bakal ngluwihi sing sadurunge, yaiku, musim salju sing bakal teka bakal padha utawa malah luwih panas ……… .. Muga-muga dheweke salah

    1.    Monica santos ngandika

      Muga-muga wae. Nanging kita bakal weruh apa sing kedadeyan.

  32.   monse ngandika

    Halo Ibu: Mónica Sanchez, aku mung arep takon apa taun iki bakal salju kanggo wilayah ing Lagunera
    Aku mung pengen takon 🙂

  33.   Catalina ngandika

    Halo! Ibu Monica, aku seneng amarga ana wong sing seneng karo iklim, aku uga kepengin urip ing Tijuana Baja California Norte lan garing banget amarga panas, udan cilik, suwene sawetara taun durung udan kaya sadurunge lan musim panas iki mundhak luwih saka suhu normal. Muga-muga udan amarga ana banyu sing dibutuhake. Salam.

  34.   Filber ngandika

    Halo Ibu Monica, pitakonku sing serius bakal dadi musim panas iki ing dataran tinggi Peru kita bakal ana udan apa ora

  35.   Isabel ngandika

    Halo, kepiye musim salju ing propinsi cadiz?

  36.   David ngandika

    Sugeng dalu Kita ngalami badai ing Barcelona kanthi akeh peralatan listrik, sing wis statis liwat kutha paling ora 5 jam lan terus. Kasunyatane dihargai sawise September sing panas banget lan garing, kanthi cathetan suhu, sanajan musim panas umume umume durung panas banget.

    Mangsa mbesuk?. Sopo ngerti

    Cetha manawa luwih akeh dingerteni babagan klimatologi, lan saiki kanthi tanpa wates alat sing ana ing web, saliyane informasi sing terus-terusan. Kita ora mandheg ndeleng model iklim kanthi prediksi sawayah-wayah, sanajan ana model iklim sing nyetel tren 9 wulan sadurunge, kanthi evolusi kabeh sistem atmosfer saben 6 jam.

    Nanging kabeh iki ora njamin apa-apa, nyatane mung mbantu kita ngerti utawa prédhiksi luwih lengkap babagan tren iklim ing planet kita, komputer super sing wis diprogram. Nanging iklim ing Bumi ora mung prediksi angka adhedhasar data sing diklumpukake sajrone wektu sing sithik banget. Owah-owahan iklim ya mesthi. Nanging Bumi pancen ngalami owah-owahan iklim suwene 4.500 yuta taun.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo david.
      Bener banget. Perubahan Iklim dudu kedadeyan anyar, kalebu bagean intrinsik ing planet iki.
      Nanging saiki, amarga teknologi, polusi lan kebutuhan kanggo nyerang sawetara ruang ijo sing ditinggalake, manungsa bisa ngowahi iklim.
      A Salam.

  37.   David ngandika

    Good evening.

    Bener, lan sadurunge sejarah planet kita durung ana faktor manungsa sing ngalami perubahan iklim. Kita wis mengaruhi iklim luwih saka satus, saya cepet banget sajrone puluhan taun kepungkur.

    Gabungan manungsa iki karo faktor alami kayata faktor Bocah-Bocah-bocah utawa siklus Solar antara liya, ndadekake iklim cedhak kita ora bisa ditebak, luwih saka umume.

    Akeh teori sing dibukak sing wiwit saka ekstrem nganti liyane, wiwit saka Ice Age nganti iklim ara-ara samun. Nanging sing jelas yaiku faktor manungsa mesthi negatif, kontaminasi Planet kasebut dhewe (Siji-sijine sing ana) Suasana, Samodra, Bumi, kabeh polusi.

    Kita minangka wabah, sing paling cerdas utawa ora akeh, Masyarakat ora bisa mandheg, kita akeh, saya akeh lan saya akeh sing ngonsumsi. Planet kita ora tuwuh, saya suwe saya cilik. Ana ramalan sing ngramal yen ing taun 2050 kita bakal dadi 12.500 yuta manungsa. Saiki kita mung luwih saka 7.000 lan ing taun 1900 kita mung 1.600 yuta. Planet iki ora bisa lestari, masarakat bakal ambruk.

    Kita kudu owah akeh lan aku wedi ora kedadeyan. Kakehan kapentingan.

    Aku nyaranake Ultimatum menyang Bumi.

    A Salam.

  38.   Eduardo ngandika

    Perubahan Iklim minangka fenomena sing bisa nyebabake badai salju, ing musim panas banget lan saben taun sinau, ombak adhem ing musim salju lan kuat, sing ndadekake salju salju ing Spanyol luwih kuwat lan bisa uga ana ing permukaan segara, suhu sithik ing mangsa adhem, lan sampeyan ngerti badai, sing ing Spanyol bisa dadi kuat kaya ing Barcelona, ​​nalika akeh hawa adhem mlebu swasana, nyebabake kahanan ora stabil, saliyane segara panas ...

  39.   Mikel ngandika

    Yen fenomena La Niña nyebabake angin SW ing Penisual Ibérica, apa kita bakal udan ing musim salju, tinimbang salju ing papan sing luwih dhuwur ing Pyrenees?

  40.   Luis ngandika

    Halo, aku pengin ngerti apa suhu bakal mudhun ing provinsi Ciudad Real lan apa udan bakal udan luwih akeh. Wiwit saiki pancen akeh prelu amarga isin yen mlaku liwat gunung lan ndeleng wit-witan sing asat.

  41.   Maria ngandika

    Hai Monica :) Siji pitakonan, aku alergi marang panas lan cahya. Aku manggon ing Turis ing Valencia lan saben taun luwih ora tahan. Mung asor sing nyebarke balung lan bakal ngrusak omah kanthi karat. Sanajan ora ana ing jejere segara.
    Aku lara lan alergis negesake yen sunar srengenge kabeh dina. Ing kene musim panas rampung tanggal 31 ing New York taun iki nalika kita metu kanthi suspender lan 27 derajat lan diwiwiti tanggal 7 Februari kanthi 20 derajat lan saya mundhak. Kajaba sawetara dina suwene sing tiba. Pitakonku yaiku.
    Aku ndeleng ramalan saka Kanton utawa uga musim gugur wis teka.
    Dadi aku kepengin ngerti apa perubahan iklim mung mengaruhi wilayah Mediterania lan sisane ora akeh lan liya-liyane? Ing kene kita karo sisih kulon. Wingi-wingi. Nanging ora ana wong ing ramalan sing ujar kaya ngono. Kuwi biasa? Amarga ora udan ing kene lan wis musim panas lan separo maneh, apa maneh bakal kaya Afrika? Apa pangowahan kasebut sing ora mengaruhi dheweke lan yen udan? Valencia dadi California California. Saka Exo ing Los Angeles, ana wilayah sing diarani Valencia ing Santa Clarita lan ora udan amarga dheweke ora ngerti ... Lan wiwit kaya aki sepi mbaka sethithik. Yen aki banget pengaruhe, kenapa ing Mediterania, kita ora miwiti nandur wit x wong kaya sing wis diwiwiti? Ing wilayah Afrika cokindante lan obviamnte, dheweke mlebu ing sisih lor sing bakal terus diopeni kanthi terus lan penduduk ing kutha-kutha uga banyu sawetara pametune uga kuwatir wit-witan kasebut supaya ora ilang iklim kasebut. Matur nuwun kanthi sanget kanggo kawigatosan. Salam saka Maria 🙂

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Maria.
      Perubahan Iklim mengaruhi kabeh planet, nanging ya, ana sawetara wilayah sing paling mengaruhi. Nyatane, ing blog iki, kita komentar manawa iklim Spanyol bisa saya mirip karo Maroko.
      Napa sebabe wis miwiti musim gugur lan liyane isih duwe suhu panas? Dadi, supaya iklim bisa beda-beda, sawetara faktor kudu melu-melu: lokasi, orografi, dhuwure ndhuwur segara, suhu segara, angin, radiasi surya, lsp.
      Biasane, nalika badai mlebu saka sisih lor utawa sisih lor-kulon semenanjung, tekan Mediterania, lan utamane ing sisih kidul, amarga ing titik kasebut, luwih cedhak karo khatulistiwa, sinar matahari luwih langsung, mula segara Mediterania mesthi luwih anget tinimbang, kayata, Laut Galicia.
      Babagan pitakon pungkasan sampeyan. Aku ora ngerti apa sing arep dakkandhani. Muga-muga wit ditandur ing kabeh kutha lan kutha, lan ora akeh alas. Mesthi wae bakal luwih apik.
      Salam, lan semangat.

  42.   Javier ngandika

    Pengan meteorologi Px ora wani nyalahake sapisan lan fumigasi terus-terusan sing wis pirang-pirang taun diekspos kanthi tujuan, antara liya, ngilangi udan kanthi nyebarake iodida perak, kita sing asma lan Kita tambah alergi amarga kurang banyu sing duweke kabeh

  43.   Antígono Carjedonio ngandika

    Bener manawa iklim saya owah, mesthi wae ditindakake, manawa pengaruh manungsa iku cetha. Saiki, 100% perubahan iklim iku antropogenik, lan kanthi nyuda emisi, kita bisa ngontrol pangowahan kasebut, pancen apik banget. Nalika utama sing tanggung jawab kanggo iklim yaiku srengenge. Apa sing ngasilake gas sing kurang? ya Luwih bisa dianyari? iya Ngganti akeh prekara? ketok. Nanging kita ora duwe kekuwatan kanggo ngatasi cuaca, lan luwih becik aku ora urip yen urip.

    Ngomong-ngomong, CO2 dudu gas polusi, ayo ora salah informasi. Iki minangka gas urip, sing menehi nutrisi kanggo tanduran. Sing nyebabake efek iklim minangka perkara liyane.

  44.   Kilian ngandika

    CO2 dudu gas polusi kaya Nox, Co… iku gas omah kaca.

  45.   Man ngandika

    Bakal salju taun iki ing Soria?

  46.   xavi ngandika

    Matur nuwun Monica kanggo klarifikasi lan pengabdian sampeyan. Kita manungsa wis ngemot planet iki lan kita ngasilake apa sing wis kita nyebar… Aku urip dhewe, karo perusahaan sing paling apik, kucing, ing omah, lan karo tungku geni. Ing 2015, sawetara dina aku kudu murup geni, ing taun iki aku bakal menehi vas sing dakwujudake kanggo hiasan musim panas .... Kucingku dadi meteorologi sing hebat .... dheweke mesthi nyiapake musim salju, nanging wis pirang-pirang taun aku weruh dheweke banget "Ora peduli" karo adhem. Salam saka gunung.

  47.   Oskar ngandika

    Halo ing 2017, kita bakal duwe musim salju luwih akeh tinimbang matur nuwun

  48.   Oskar ngandika

    Kadhemen bakal adhem ing 2017 nanging apa sing ana ing kene. Matur nuwun

  49.   Juan ngandika

    wow prediksi apik banget

  50.   Locario ngandika

    Halo, kapan musim salju bakal diwiwiti? Semprot chemtrail lan polutan ing tanah sing dikasihi, aku seneng adhem adhem ing taun ...

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Locario.
      Dheweke ora duwe sisa. Ing wiwitan wulan Oktober, suhu dijangka wiwit mudhun ing Spanyol.
      Aja kuwatir, kabeh teka. 🙂
      A Salam.

  51.   Pepe ngandika

    PERHATIAN !!!
    Ora padha: duwe, bisa, bisa duwe.
    Apa duwe, duwe POWER

  52.   Yggdra ngandika

    Pancen gampang dingerteni yen arep udan apa ora.
    Yen langite biru, ora bakal udan.
    Yen biru lan mega katon, sampeyan mung kudu ndeleng, yen kontra diwiwiti liwat langit, lan ora ateges kontra cilik sing ditinggalake pesawat komersial sing ilang nalika pesawat maju, nanging kontra dawa bakal mbukak mega tipis lagi mbentuk ,,,,, pamitan udan.
    Yen sampeyan ndeleng manawa ana mendhung lan bakal udan lan sampeyan bisa ndeleng lakune ing antarane bening lan bening, sing dakkandhani sampeyan bakal menehi kondensasi, mesthine mega banyu kasebut bakal ilang. maneh tanpa udan.
    Yen kanggo ngilangi awan, iodida perak, yen kanggo nambah suhu ing wilayah kasebut, aluminium.
    Penasaran, praktik iki luwih katon amarga Castilla la mancha wis ganti budidaya kanggo anggur, nandhang sangsara ing vinalopó saka ngendi aku, lan uga asosiasi para petani, peternak, lan penjaga sipil Murcia, Alicante, Valencia, Rioja, Kepulauan Balearic nolak iki laku.
    Lan nalika ndeleng apa sing dicritakake babagan CO2, ana wektu nalika bumi ngrasakake meh 100% oksigen, (nyebabake kabeh makhluk urip kanthi jumlah akeh), nalika semana suhu planet iki saya akeh, nyebabake geni gedhe. Ora ana sing tuwuh sawise iku. Contone, dikenal minangka Sahara. utawa ara-ara samun, ing wektu akeh CO2, alas gedhe.

    Aku ora percaya. Nanging sampeyan mung kudu nyawang langit.

  53.   Jan ngandika

    Aku ngira ramalan AMT kanggo 2017
    dheweke luwih konservatif tinimbang taun kepungkur.

    Sampeyan ora pengin keprungu driji, normal banget.

  54.   JUAN ANGEL MORENO ngandika

    Burrito! Sadurunge ora nganggep piwulang gedhe sing dileksanakake globalisasi, dokumentasi dhewe!

    Teori Palsu Manipulatif Pemanasan Global! Wis mesthi dadi apus-apus! Iku ngagetake!

    Sampeyan ngidini sampeyan diapusi, sampeyan ora ngerti!

    Bebener wis mesthi dingerteni, para ilmuwan sing jujur ​​mesthi negesake. Agen utama sing ngowahi iklim planet iki yaiku efek sing dideleng saka lintang ing orbit kasebut ing medan magnet.

    Kegiatan surya sing kurang aktif (minimal) nyuda lapangan, sing ngidini sinar kosmik tekan lapisan ndhuwur swasana, ngasilake oksida nitrogen, agen sing ngasilake awan, ngowahi lan nggawe transparan atmosfer, saengga adhem, taun sawise taun, swasana, nyepetake jet-stream lan ngowahi lintasan arus samodra. Daya magnetisme Bumi sing ringkih iki uga menehi efek aktif tumrap pamindahan tektonik, yaiku nambah seismisitas planet, uga kegiyatan vulkanik.

    Fenomena pengurangan transparansi atmosfer sing disebabake amarga aktivitas surya sing kurang katon wiwit 2010. Cukup wektu kanggo ngatasi inersia termal samodra ing skenario anyar. Pungkasan periode anget pungkasan katon jelas lan bakal ditindakake. Iklim ora bakal ana maneh kaya ing abad kaping XNUMX. Wis rampung.

    Wiwit saiki, pendinginan bakal ora bisa dihindari yen, kaya sing direncanakake, siklus surya minima sabanjure kedadeyan, kanthi berturut-turut, sing wis yakin 95%!

    Malah bisa uga diprakirake minangka wiwitan glaciation sabanjure, yen siklus adhem iki wis suwe, suwene ora kurang saka rong abad, sing paling dawa ing Holosen, kecenderungan orbit Bumi sing lemah banget sumbu ora ngidini sinar surya nyawiji salju lan es sing nglumpukake ing wilayah lintang sing dhuwur, amarga iki sejajar banget karo permukaan bumi, lan Bumi dadi GLACIASI 100.000 TAUN DURASI!

  55.   PEDRO ngandika

    Ngapusi kotor, aku wis urip ing Madrid suwene 20 taun, lan swasana elek banget, pisanan ora ana musim semi, loro ora ana musim gugur, telu uga ora ana ing taun iki 2018, ora ana musim panas, ana spring semu, telek, mengko bakal dadi Swedia utawa salah sawijining negara sing beku, sampeyan bakal ngerti, ora ana pemanasan global, ana pendinginan global; (

    lan kabeh konspirasi, Chemtrail lan pendinginan global, jelas aku ndhukung wong-wong sing ninggali wedhi ing aspek kasebut, ujare Pak Juan Angel Moreno, bener banget, maca maneh apa sing dikandhakake
    Jancok NWO!