Apa jinis puting beliung?

tornado

ing tornados Iki minangka fenomena meteorologi sing medeni lan narik kawigatene masarakat. Lan dheweke minangka kekuwatan alam sing paling ngrusak, sing bisa nggayuh 400 kilometer saben jam nalika ngrusak kabeh sing ana ing lakune.

Nanging, sanajan kabeh katon padha, sejatine ana macem-macem jinis puting beliung. Ayo ngerti apa sejatine.

Jinis angin topan

Waterspout

Puting beliung pusaran pirang-pirang

Iki minangka puting beliung ing loro utawa luwih kolom udara sing obah muter ing pusat umum. Iki bisa katon ing sirkulasi udara apa wae, nanging asring dadi angin gedhe.

Waterspout

Uga dikenal minangka selang banyu, yaiku puting beliung sing ana ing banyu. Wangun kasebut ing perairan tropis lan subtropis, ing pangkalan awan diarani Cumulus congestus.

Urut tanah

Uga diarani tornado non-supercellular, tornado utawa corong awan, utawa landpout ing basa Inggris, yaiku puting beliung sing ora ana gandhengane karo mesosiklon. Dheweke duwe umur cekak, lan corong kondensasi kadhemen sing biasane ora kena ing lemah.

Biasane luwih ringkih tinimbang tornado klasik, nanging ora kudu nyedhak amarga bisa nyebabake karusakan sing signifikan.

Kayane kaya angin puting beliung ... nanging ora

Gustnado

Ana pirang-pirang formasi sing katon minangka puting beliung, nanging asline ora:

Gustnado

Iki minangka eddy vertikal cilik sing ana gandhengane karo sisih ngarepan utawa aliran mudhun. Dheweke ora nyambung karo pangkalan awan, mula ora dianggep minangka angin puting beliung.

Debu utawa swirl pasir

Iki minangka kolom udara sing vertikal sing muter nalika gerakane, nanging ora beda karo tornado, formulir ing langit sing cetha.

Swirl swirl

Dheweke sirkulasi sing berkembang cedhak kebakaran liar, lan dheweke ora dianggep minangka puting beliung kajaba dheweke nyambung karo awan kumuliform.

Swirl kukus

Iki minangka fenomena langka banget. Iki digawe saka asap sing digawe dening cerobong asep saka pembangkit listrik. Uga bisa kedadeyan ing sumber banyu panas, yen hawa adhem kepenak karo banyu anget.

Apa sampeyan wis krungu jinis puting beliung iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.