Jam turu kena pengaruh perubahan iklim

Bocah wadon turu ing kasur

Apa sampeyan nemoni masalah turu? Salah sawijining sebab bisa yaiku perubahan iklim, kaya sing diandharake ing panliten sing dipimpin Nick Obradovich saka Universitas Harvard sing wis diterbitake ing Science Advances.

Lan mesthine, sapa sing ora angel turu nalika suhu panase saya dhuwur?

Wong diwasa sing sehat kudu turu nem, pitung utawa wolung jam; yen kurang turu, sampeyan bakal tangi sesuk ing wayah esuk lan bisa uga rada pegel amarga kurang turu. Nanging ora gampang ngaso nalika thermometer ing wayah wengi maca, contone, 28ºC. Dadi ora ngerteni luwih saka siji lan luwih saka loro sing turu nalika awan, nanging ora mung ing lingkungan sampeyan, nanging ing saindenging planet iki.

Obradovich lan tim nyathet hubungane suhu sing mundhak lan turu sing kurang. Nalika mbandhingake jawaban babagan turu karo suhu lokal, wis nemokake manawa musim panas regane turu nganti tikel kaping telu tinimbang ing musim liyane ing taun iki.

Termometer

Sawise ana hubungane turu lan suhu, nggunakake proyeksi pemanasan global kanggo ndeleng kepiye masalah sing turu bakal saya parah ing paruh kaping loro iki, apamaneh tumrap wong tuwa lan miskin. Ilmuwan Solomon Hsiang, saka University of California, Berkeley, nerangake manawa nggawe kesalahan gedhe, kayata nalika njupuk keputusan kerja sing ora apik, kayata, bakal mengaruhi kita nganti ora turu kanthi apik.

Kita kabeh butuh turu sing wengi, mula »pangowahan iklim kanggo pirang-pirang dina saben wulan bakal ngasilake biaya nyata lan penting sing kudu dipikirake». Mula, bisa dingerteni yen, nalika Bumi dadi panas, kita kudu mboko sithik ngowahi sawetara aspek urip saben dinane.

Sampeyan bisa maca sinau Kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.