Jam astronomi

jam astronomi

El jam astronomi kutha minangka salah sawijining obyek wisata sing paling apik amarga duwe sejarah lan fungsi sing apik. Contone, kanggo pengunjung ing Prague, jam astronomi minangka salah sawijining papan sing paling sering dikunjungi. Antarane crita sing diceritakake ana sawetara crita sing luar biasa.

Mula, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo nyritakake kabeh sejarah lan karakteristik jam astronomi.

Jam astronomi sing bisa nampilake wektu

Teknologi lawas

Sejarah jam astronomi Prague duwe akeh rincian sing luar biasa luar biasa. Contone, salah sijine yaiku tekan master sing nggawe jam supaya dheweke ora bisa nggawe sing liyane kaya ngono. Ana wong sing percaya yen jimat kasebut bisa njaga kabeh warga supaya tetep aman. Nalika kamajuan teknologi lan kasunyatan ditemokake babagan mitos sejarah tartamtu, kita ninggalake crita kasebut supaya fokus marang kerjane. Isih pirang-pirang taun, potongan-potongan jam astronomi tetep apik kanggo para pecinta sistem analog.

Lan iku jam sing bisa nuduhake wektu kanthi cara akeh. Desaine yaiku a astrolabe lan kasusun saka 3 gir sing bisa menehi tandha 5 wektu sekaligus. Yen kita ndeleng sisih ndhuwur, kita bakal ndeleng teater boneka sing ana ing antarane rong tirai ing endi para rasul kasebut ditarik. Saben wong metu saben 60 menit kanggo nunjukake kira-kira jam pira. Tokoh kasebut luwih modern tinimbang jam, sanajan wiwit abad kaping XNUMX. Iki tegese tokoh kasebut dikenalake sawise digawe.

Ing sisih ngisor, kita duwe tanggalan sing duwe ilustrasi wulan lan musim. Uga wenehi manawa Santo ing saben dina saben taun. Kaloro pihak duwe minat seni sing narik ribuan turis menyang Prague taun-taun. Permata jam tangan iki minangka badan tengah amarga potongan kasebut asale dirancang ing taun 1410.

Kapasitas jam astronomi

jam prague

Lan jam tangan iki pancen apik banget amarga bisa nuduhake wektu kanthi limang cara sing beda. Sistem potongan-potongan kasebut cukup penasaran. Kita bakal rinci babagan masing-masing. Ing tangan siji, kita duwe srengenge emas sing ngubengi bunderan zodiak. Potongan iki bisa ditampilake telung jam sekaligus. Indikasi kaping pisanan yaiku posisi tangan emas. Dumunung ing angka Romawi lan nyritakake babagan wektu ing Prague. Nalika tangan ngliwati garis-garis emas, nuduhake wektu kanthi jam sing ora padha. Pungkasan, nalika ngliwati dering njaba, dheweke menehi tandha jam sawise sunar srengenge miturut wektu Bohemia.

Kapabilitas jam astronomi liyane yaiku kanggo nuduhake wektu ing antarane srengenge surup lan srengenge surup. Sistem kanggo nunjukake wektu iki dipérang dadi 12 "jam". Kanggo nindakake iki, gunakake jarak antarane srengenge lan tengah bal. Elinga yen langkah iki ganti taun, amarga ora kabeh dina padha dawa. Nalika nyedhaki musim panas, awan-awan luwih dawa lan wektu antarane sunar srengenge surup luwih dawa. Kosok baline, nalika ing musim salju, dawane luwih cekak antara sunrise lan surup.

Katelu, pinggiran njaba jam astronomi nampilake nomer sing ditulis ing jinis Schwabacher ing emas. Nomer kasebut tanggung jawab kanggo nuduhake karya kaya sing ditindakake ing Bohemia lan wiwit ditandhani saka 1 ing wayah sore. Supaya bisa pas karo wektu srengenge, cincin kasebut pindhah sajrone taun saengga bisa diukur kanthi luwih akurat.

Saliyane, kita duwe cincin zodiak. Sing tanggung jawab nuduhake lokasi srengenge ing gerhana. Ekliptik ora liya saka kurva sing bumi obah ngubengi srengenge. Iki minangka garis gerakan gerakan terjemahan darat. Urutan cincin zodiak diterangake minangka basis pesawat elips. Lumayan umum ditemokake ing jam astronomi apa wae. Gerakan kasebut gumantung ing disk sing mindhah cincin zodiak.

Sawetara penasaran

karakteristik jam astronomi

Urutan cincin iki amarga panggunaan proteksi stereografis pesawat ekliptik. Kutub Lor digunakake minangka basis pesawat iki. Kayane kaya bagean sing aneh, nanging pengaturan sing ditemokake ing jam-jaman astronomi. Pungkasane, salah sawijining rasa penasaran yaiku ana lingkup lunar sing nuduhake fase satelit kita. Gerakan ing kene mirip karo jam utama nanging luwih cepet. Umume pinunjul manawa jam astronomi menang ana ing awak tengah.

Penasaran liyane yaiku kasusun saka disk stasioner ing tengah lan sawetara disk puteran sing bisa digunakake kanthi mandiri. Minangka ringkesan, kita bakal weruh manawa duwe cincin zodiak lan pinggiran njaba sing ditulis nganggo tipografi Schwabacher. Uga duwe telung jarum: sing siji yaiku tangan, tangan nomer loro yaiku srengenge sing pindhah saka ndhuwur menyang ngisor lan nomer telu saka lintang sing disambungake karo cincin zodiak.

Dina iki bisa uga katon ing sistem sing cukup sederhana, nanging ing sawijining dina isih ana kehebohan teknis. Kita ngomong manawa potongan pertama dibangun ing taun 1410 lan ora ana liyane sing bisa mbandhingake teknologi wektu kasebut karo saiki. Perlu dielingake yen sistem mekanik alon banget mula ora bisa ngurmati gerakan kanthi mripat manungsa kanthi nyata. Yen kita pengin ndeleng gerakan jam astronomi, kita kudu nyathet banjur maju. Uga ana sawetara model komputer sing bisa nggawe tes sing beda kanggo ndeleng kepiye obah lan cara kerjane.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan jam astronomi Prague lan ciri-cirine.

Durung duwe stasiun cuaca?
Yen sampeyan semangat babagan meteorologi, entuk salah sawijining stasiun cuaca sing disaranake lan gunakake penawaran sing kasedhiya:
Stasiun Meteorologi

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.