Akibat saka fenomena La Niña

Fenomena La Niña

Dadi luwih cenderung yen kedadean Sing wedok, kaya sing diandharake laporan NOAA, nanging apa sing bakal kedadeyan karo cuaca iki? Apa akibat sing kudu diadhepi ing wulan ngarep?

El Niño alon-alon dadi ringkih, sing mesthi ana warta sing apik yen wis paling kuat ing jaman saiki, nanging kita bisa uga ora enggal-enggal seneng. La Niña bisa nyebabake bencana alam gedhe.

Apa kedadeyane La Niña?

Banjir disebabake fenomena La Niña

Fenomena La Niña minangka bagean saka siklus global sing dikenal minangka Osilasi El Niño-Kidul (ENSO). Iki minangka siklus sing duwe rong fase: siklus sing anget sing dikenal minangka El Niño, lan sing adhem, yaiku siklus sing bisa uga ana ing wulan-wulan mbesuk sing diarani La Niña.

Iki diwiwiti nalika angin perdagangan jotosan banget saka sisih kulon nyebabake suhu khatulistiwa mudhun.

Yen kedadeyan kasebut, konsekuensine ora suwe yen bakal dingerteni ing saindenging jagad.

Akibat saka fenomena La Niña

Sing bisa diarepake saka fenomena iki yaiku:

  • Tambah akeh udan ing Asia Tenggara, bagean ing Afrika, Brasil lan Australia, sing bakal dadi banjir.
  • Frekuensi badai tropis lan topan ing Amerika Serikat saya tambah.
  • Salju sing bisa dadi sejarah ing sawetara wilayah ing AS.
  • Bakal ana mangsa garing ing Amerika sisih kulon, ing Teluk Meksiko, lan ing sisih lor-wétan Afrika. Suhu ing papan kasebut bisa uga luwih murah tinimbang biasane.
  • Ing kasus Spanyol lan Eropa umume, udan bisa saya akeh.

Sampeyan bisa maca laporan NOAA Kene (ing basa Inggris).


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   samuel giraldo mejia ngandika

    Kaca iki salah ing gambar sing nuduhake yen dadi fenomena bocah wadon amarga ngasilake kekeringan luwih saka banyu miturut pangerten, deleng wikipedia