Instrumen meteorologi lan fungsine

Stasiun cuaca profesional, salah sawijining instrumen meteorologi sing paling akeh digunakake

Yen sampeyan kepengin banget babagan meteorologi, mesthine sampeyan mikir entuk salah sawijining instrumen meteorologi sing ana utawa Stasiun Cuaca, bebener? Ana macem-macem model, nanging ana sawetara sing luwih lengkap tinimbang liyane, gumantung ing regane kabeh. Kasunyatane, sing paling larang yaiku sing bisa ngukur variabel iklim sing luwih akeh, mula, sing paling cocog kanggo sing pengin ngerti kanthi jero iklim sing ana ing wilayah kasebut, dene sing paling murah luwih akeh kanggo sing tundhuk. kanthi ngerti suhu sing direkam ing awan lan bisa uga ngerteni asor.

Gumantung saka apa sing bakal digunakake, bakal luwih gampang dingerteni jinis instrumen meteorologi apa lan fungsi sing ana ing masing-masing. Dadi, sampeyan bakal luwih gampang milih model sing paling cocog kanggo sampeyan.

Thermometer, salah sawijining instrumen meteorologi sing kita kabeh duwe 

Thermometer merkuri

Yen kita kudu milih salah sawijining instrumen meteorologi kanthi keunggulan, kita kabeh bakal nggunakake thermometer. Alat kasebut minangka instrumen sing paling asring digunakake amarga bisa ngerti suhu apa sing direkam nalika kita ndeleng. Sanajan ngono, kemungkinan sampeyan bakal nemokake sawetara sing mung ngukur suhu maksimal (antarane -31'5ºC lan 51'5ºC) lan kanggo wong liya sing mung ngukur minimal (antara -44'5ºC lan 40'5ºC), sanajan sing paling umum yaiku kalorone katon ing layar stasiun sing padha.

Ana macem-macem jinis termometer: gas, resistensi, klinis… nanging merkuri lan digital digunakake ing meteorologi.

Thermometer merkuri

Iki minangka tabung kaca sing ditutup kanthi merkuri. Volume volume saya owah amarga suhu uga beda. Instrumen iki diciptakake dening Gabriel Fahrenheit ing taun 1714.

Termometer digital

Paling modern. Dheweke nggunakake piranti transduser (kayata merkuri) sing banjur bakal digunakake dening sirkuit elektronik kanggo ngowahi variasi voltase cilik sing dipikolehi dadi nomer. Kanthi cara iki, suhu sing direkam bakal katon ing layar.

Pangukuran udan meteorologi

Pangukuran udan meteorologi

Alat meteorologi kasebut ngukur jumlah banyu sing wis tiba ing area sing diselehake. Saben milimeter nggambarake sak liter, lan nalika dina udan ora mandheg, dianjurake banget kanggo mriksa saben 4-6 jam (gumantung saka intensitas lan kapasitas pangukuran udan kita) supaya cathetan kasebut akurat. bisa uga

Jinis pangukuran udan meteorologi

Ana rong model pangukuran udan meteorologi: manual lan totalizers.

  • manual: dheweke paling murah. Dheweke mung wadhah silinder sing digawe saka plastik biasane wernane ijo kanthi skala lulusan sing diukur kanthi milimeter.
  • Totalizers: pangukuran udan meteorologi total nambah akurasi, amarga kalebu corong lan operator sing nyathet banyu sing tiba saben 12 jam.

Hygrometer

Hygrometer

Hygrometer bakal migunani banget persentasi asor relatif ing udhara apa sing ana ing wilayah kita. Asil kasebut ditulis antara 0 lan 100%. Jumlah iki nuduhake persentase jumlah uap banyu sing ana ing udara.

Jinis hygrometers

Instrumen meteorologi kasebut diklasifikasikake miturut analog utawa digital.

  • Analog: misuwur banget, amarga padha bisa ndeteksi perubahan asor ing lingkungan kanthi cepet. Nanging kadang sampeyan kudu kalibrasi, dadi umume ora adol akeh.
  • digital: obat cerna uga akurat, sanajan rada kurang. Dheweke ora butuh perawatan, lan uga wis siyap digunakake sawise tuku.
Artikel sing gegandhengan:
Sampeyan kudu ngerti babagan hygrometers

Barometer

Barometer

Barometer minangka salah sawijining ngukur bobote hawa ing ndhuwur kerak bumi, sing dikenal kanthi jeneng tekanan atmosfer. Pisanan ditemokake dening fisikawan Torricelli ing taun 1643 sawise nindakake eksperimen sederhana:

Pisanan sing ditindakake yaiku ngisi tabung kaca kanthi merkuri sing ditutup ing salah sawijining pucuk, lan dibalikke liwat ember sing uga diisi merkuri. Menarik, kolom merkuri mudhun sawetara sentimeter, jumeneng isih udakara 76cm (760mm). Mula tuwuh millimeter merkuri utawa mmHg.

Nanging isih ana liyane: tekanan atmosfer normal ing permukaan segara yaiku 760mmHg, mula sampeyan bisa duwe data referensi iki kanggo ngerti yen cuaca bakal apik utawa ora. Piye carane Gampang banget. Yen ambruk banget sampeyan bakal ngerti manawa badai wis nyedhak; Kosok baline, yen munggah alon-alon, sampeyan bisa nyimpen payung kasebut sawetara dina maneh.

Anemometer

Anemometer

Thanks kanggo instrumen meteorologi kasebut, kita bisa ngerti kacepetan angin. Sing paling umum digunakake yaiku sing diarani windlass. Ukurane ngukur kecepatan ing km / jam.

Nalika angin 'nabrak' pinwheel, banjur malih. Giliran sing diwaca diwaca dening counter utawa direkam ing selembar kertas yen ana anemograf.

Heliograf

Heliograf

Heliograf minangka salah sawijining instrumen meteorologi sing ngidini kita ngukur wektu insolasi. Sampeyan kudu diatur miturut garis lintang geografis lan miturut musim ing taun sing ana, amarga srengenge beda-beda ing dhuwur nalika taun.

Sing paling misuwur yaiku heliograf Campbell-Stokes, sing kasusun saka bola kaca sing prilaku kaya lensa konvergensi. Nalika sunar srengenge liwat, kertu rekaman 'diobong' lan kita bisa ngerti jam sunar sing saiki.

Nivometer

Nivometer ngerti jumlah salju

Nivometer digunakake kanggo ngukur jumlah salju sing tiba ing sembarang wektu. Ana rong jinis: laser, sing kudu didorong menyang lemah kanggo ndhaptar, lan akustik sing, amarga panampa pemancar gelombang ultrasonik, ora prelu kontak karo salju.

Umume, stasiun cuaca sing larang regane, bakal luwih jangkep. Gumantung saka panggunaan sing pengin diwenehake, bisa uga ora mbutuhake akeh dhuwit amarga bisa uga luwih murah kanthi sing luwih murah. Kosok baline, yen sampeyan ngerti yen pengin ngerti luwih akeh, aja ragu-ragu lunga tuku sing bisa regane paling dhuwur, nanging mesthine sampeyan bisa ngrasakake luwih akeh.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

29 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   sofia clara gonzales ngandika

    Iki pancen apik banget amarga ing sekolah kita menehi, matur nuwun

    1.    mariel ngandika

      Aku uga apik banget. matur nuwun

      1.    Monica santos ngandika

        Aku seneng banget migunani kanggo sampeyan, mariangel 🙂.

  2.   mariel ngandika

    Aku seneng cuaca.

  3.   HANNAH ngandika

    Kowe ngerti instruksi sing digunakake kanggo ngukur arah angin

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Hana.
      Instrumen sing digunakake kanggo ngukur arah angin yaiku van hawa.
      A Salam.

  4.   ganti kula utawa sing dadi lampu lalu lintas ngandika

    Penjelasan sing apik banget

    1.    Monica santos ngandika

      Aku seneng banget migunani kanggo sampeyan. Salam 🙂

  5.   hector_duran ngandika

    pager informasi sing apik sing dak senengi 😀

  6.   hector_duran ngandika

    kanthi cara kasebut minangka endometer yaiku HELP ME !!!

    1.    Monica santos ngandika

      Hector Hector.
      Aku seneng amarga wis dadi kapentingan kanggo sampeyan.
      Endometer sing aku ora ngerti apa, nuwun sewu. Aku wis nggoleki internet kanggo nemokake manawa aku nemokake apa-apa lan ora ana sing nuduhake; mung tembung endometrium, sing ora ana gandhengane karo cuaca (yaiku mukosa sing nutupi area dununge uterus).
      A Salam.

  7.   hector_duran ngandika

    ok matur nuwun monica Sanchez Aku uga entuk endrometrium utawa mesthine bisa uga nyenyet nanging uga matur suwun lan salam

    1.    Monica santos ngandika

      Salam kanggo sampeyan 🙂

  8.   isai burgos ngandika

    Halo, nuwun sewu, aku pengin ngerti babagan anemocinemographer ????

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Isai.
      Minangka piranti sing nggabungake tempur cuaca (kanggo ngukur arah angin), anemometer (kanggo ngukur kacepetan angin), kanthi unit pusat sing ngolah lan ngrekam data.
      Salam 🙂.

  9.   Juan Manuel ngandika

    Halo, piye kabare Aku duwe pitakon. Apa bener hygrometers digital dikalibrasi kanthi dhuwur ing permukaan segara? Contone, yen aku ana ing 500 meter ing ndhuwur segara, apa maca manawa hygrometer bisa menehi akurat?

    Matur nuwun kanthi rumiyin!

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Juan Manuel.
      Ya, pancen: hygrometers digital ngukur tekanan atmosfer.
      A Salam.

  10.   Jose Manuel Carrasco Nalvarte ngandika

    halo monica pengen ngerti cuaca iku penting kenapa ??

    1.    Monica santos ngandika

      Halo José Manuel.
      Meteorologi iku penting amarga ngidini kita ngerti variasi suhu, arah lan kacepetan angin, macem-macem fenomena meteorologi, lsp., Lan kepiye kabeh pengaruhe beda karo ekosistem.
      A Salam.

  11.   hhjhjhjh ngandika

    halo apa piranti meteorologi sing ana ing ndhuwur menara lonceng

  12.   karang ngandika

    informasi sing apik banget, kanggo wong lanang, kepiye babagan sawetara video, bakal dadi hebat

  13.   Camila damian ngandika

    Aku seneng banget, matur nuwun kanthi sanget, materi sing apik banget nulungi aku

  14.   CARLOS ngandika

    HELLO NAMU IKI KARO AKU SAKING PERU AKU NGerteni Yen Kowe BISA NULUNGI INGKANG Gawe INSTRUMEN METEOROLOGI KANGGO GOLEK INGKU NENG KENE, INGGRU KENEH KENEH KANGGO KLIMI.

    1.    jesus ngandika

      pus Aku saka Peru uga, salam yen aku bisa nulungi sampeyan

  15.   Franco ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo informasi

  16.   Victor M Lopez B ngandika

    Sampeyan kudu nemtokake manawa 1 (siji) mm banyu sing tiba nggambarake jumlah 1 (siji) liter banyu ing jembar sak meter persegi (m2)

  17.   francis alejandra lameda molleda ngandika

    Halo dina iki, aku sinau karo anak-anakku kabeh sing ana gegayutane karo meteorologi

    Matur nuwun, kita wis duwe apa sing digunakake saben thermometer

  18.   Carlos Daniel ngandika

    Matur nuwun sanget amarga aku wis nglayani akeh lan luwih akeh amarga kita lagi ndeleng ing sekolah

  19.   Celtuky ngandika

    Aku pancen apik banget amarga kita menehi ing sekolah menengah lan aku ora mbukak kertu digital ing IPad mbah kakungku (iki) lan kertu diwenehi sesuk dadi aku saiki ora bisa ndeleng.
    Matur nuwun kanthi sanget lan salam kanggo sapa sing ngirim.