Ing taun 2050, tekanan panas bakal nyebabake 350 yuta wong tambahan

Termometer kayu

Awak manungsa bisa adaptasi banget: suwe-suwe, bisa aklimatis manawa ana ing wilayah sing adhem banget utawa panas banget. Amarga iki, kita bisa koloni kanthi praktis ing saben pojok planet iki. Nanging, kita ora bisa lali manawa uga duwe wates.

Ekstrim kasebut mbebayani banget, lan sabenere bakal dadi aturan sing bakal ngwasani urip ing Bumi kajaba kita ora bisa mungkasi pemanasan global. Miturut panaliten anyar, ing taun 2050 tekanan panas bakal mengaruhi 350 yuta wong luwih akeh tinimbang saiki.

Klimatologis ing Universitas Liverpool John Moores jenenge Tom Matthews, panulis utama riset bebarengan karo kolaborator liyane, wis nganalisa 44 saka 101 "megacities" sing paling padhet ing saindenging jagad, saengga nyritakake manawa stres panas tikel kaping loro kanthi dadi panas 1,5 derajat Celcius.

Yen kita ngerteni manawa suhu rata-rata planet iki samesthine bakal nambah nganti 2ºC, luwih saka 350 yuta wong tambahan bakal ngalami stres panas ing taun 2050, amarga planet iki dadi panas, jumlah lan intensitas gelombang panas uga bakal saya gedhe.

Wong ngombe banyu

Kanggo nggayuh kesimpulan iki, para peneliti nggunakake model iklim lan ndeleng kepiye proyeksi stres panas bisa nyebabake pangowahan suhu. Mula, dheweke bisa nyimpulake, sanajan pemanasan global bisa mandheg, Megacities Karachi (Pakistan) lan Kolkata (India) bisa uga ngalami kahanan taunan padha karo sing dialami ing 2015, nalika gelombang panas mateni 1200 wong ing Pakistan lan luwih saka 2000 ing India. Nanging dheweke ora mung siji-sijine.

Megacities ing donya bisa diancam banget amarga ngemot aspal akeh, sing nyedhot panas sing nggawe suhu ing inti kutha luwih dhuwur tinimbang ing wilayah pedesaan.

Sampeyan bisa maca sinau Kene (Ana ing basa Inggris).


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.