Sajrone 12 taun, kita bakal ngerti apa bisa ngatasi perubahan iklim

Pangowahan iklim

Efek saka perubahan iklim dirasakake ing saindenging planet. Sanajan ditrapake kanggo ngatasi efek, kasunyatane yaiku emisi gas omah kaca wis saya tambah, amarga iki, suhu rata-rata global terus saya mundhak lan cair saya akeh.

Kita wis ngilangi rekor udakara telung puluh taun, nanging ing limang perubahan iklim pungkasan saya cepet. Karo kabeh, kita ora kudu ngenteni maneh kanggo ndeleng manawa Perjanjian Paris bakal mbantu utawa ora: ilmuwan Ricardo Anadón ngandika yen sajrone dasawarsa sabanjure, kita bakal ngerteni.

Kita asring ngomong babagan perubahan iklim kaya-kaya kedadeyan sing saiki kedadeyan, nanging sejatine wis ana sadurunge lan bakal ana kedadeyan ing mbesuk. Bedane mung yen saiki lagi digawe manungsa saya parah. Deforestasi, salah ngatur sumber daya alam, polusi, ... kabeh iki nyepetake cair, pertanian sing ngancam, lan mbebayani jutaan wong ing saindenging planet iki.

Yen ngomong babagan emisi karbon dioksida, 400 bagean saben yuta wis ngluwihi ing swasana, nalika jaman pra-industri yaiku 280 ppm. 12.000 taun kepungkur, ing dina sing adhem, konsentrasi gas 180 bagean saben yuta; Kanthi munggah dadi 280 ppm, suhu planet mundhak udakara pitung derajat, jlentrehe Anadón.

Pangowahan iklim

Senadyan kabeh, konsumsi batubara, minyak lan gas saya tambah. Kita dadi luwih sadar yen ora bisa nerusake kaya iki, nanging kanggo sementara, sayange, energi terbarukan ora duwe kalungguhan sing pantes dienggo. Bebek mikir yen »kita bakal menyang kahanan sing paling ala, utawa luwih becik, ing kahanan sing paling ala sing wis dipikirake".

Apa mangsa ngarep? Kita ora bisa ngerti kanthi nyata, nanging yen terus kaya ngono, mesthine bakal akeh masalah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.