Iklim Portugal

Iklim Portugal

Dina iki kita bakal ngobrol Iklim Portugal. Minangka papan sing dipengaruhi dening Samodra Atlantik, duwe iklim sedheng sing nyenengake. Hawane luwih adhem lan udan ing sisih lor, nanging mbaka sethithik dadi luwih anget lan cerah nalika sampeyan mangetan. Ing sisih kidul sing ekstrem, kita duwe Algarve sing duwe iklim mikro sing garing lan cerah.

Ing artikel iki, kita bakal nyritakake babagan kabeh ciri lan variabel iklim Portugal.

Karakteristik utama

musim panas kanthi suhu sing nyenengake

Salah sawijining prekara sing ora apik babagan papan bedane iklim yen sampeyan ana ing sisih lor utawa ing sisih kidul. Ing wilayah pedalaman cedhak tapel wates karo Spanyol dadi iklim sing rada luwih bawana. Ing sisih tengah lan sisih lor ana sawetara rentang gunung sing ngowahi iklim. Sierra de la Estrella bisa diluncurake ing musim salju amarga suhu mudhun nganti salju nganti salju.

Nalika ngrujuk srengenge ing iklim Portugal, kita bakal sumunar ing endi wae nalika musim panas. Ing musim iki Portugal direksa dening antijamur Azores. Nanging, ing sawetara kesempatan, kita nemokake buntut gangguan Atlantik sing ngliwati sisih lor lan ngasilake cuaca sing ala. Sajrone suwene taun, ora ana kekurangan udan amarga luwih asring lan akeh banget nalika kita maju ing sisih lor. Amarga iku, kita ndeleng sisih lor banget ijo lan mbaka sethithik dadi garing nalika ngidul.

Algarve minangka wilayah paling garing lan kualitas ing kabeh Portugal. Hujan tahunan, sing ana 1.450 mm ing Braga lan 1.100 mm ing Porto, tekan udakara 900 mm ing Coimbra, 700 mm ing Lisbon, lan udakara 500 mm ing Algarve. Musim paling udan yaiku musim salju.

Musim salju lan musim panas ing iklim Portugal

cuaca panas ing musim panas

Ayo ndeleng ciri khas musim salju lan musim panas ing iklim Portugal. Musim adhem entheng ing pesisir uga ing wilayah lor wiwit suhu rata-rata ing wulan Januari wiwit 9.5 derajat ing Porto, nganti 11,5 ° C ing Lisbon, nganti 12 ° C ing Faro. Ing mangsa adhem, ana cuaca kanthi cuaca sing apik amarga anticyclone Azores bisa tekan negara iki ing musim iki. Nanging, kita uga bisa nemokake gelombang cuaca, udan lan angin sing ala. Angin biasane nyebul kanthi kuat saka squall, apamaneh saka wilayah lor.

Posisi Portugal ing babagan samodra njamin papan perlindungan sing apik saka hawa adhem lan es wengi. Nyatane, arang banget yen arus adhem kaya ngono. Cathetan suhu ing pesisir sawetara derajat ngisor nol ing sisih lor lan udakara nol derajat ing sisih kidul. Saliyane, ing wilayah interior rem rada luwih kuat amarga Iklim bawana. Ana area bukit lan gunung sing asring dipimpin.

Babagan musim panas, kita duwe dina sing cerah ing endi wae kanthi iklim sedheng utawa uga adhem lan pesisir Lor lan luwih anget ing wilayah tengah lan kidul. Ing sawetara panggonan lan suhu rata-rata 21 derajat, kayadene Porto, ing endi kita nemokake maksimal saben dina 25 derajat. Ing wilayah sing paling akeh kena angin segara, biasane adhem lan sanajan musim panas. Pesisir Algarve luwih dilindhungi lan duwe suhu sing padha karo ing Lisbon. Panas dadi saya kuat ing wilayah pedalaman, utamane ing wilayah tengah lan kidul ing dataran lan lembah. Ana sawetara dina sing bisa dadi deras lan suhune saya ketara.

Sing paling normal yaiku kabeh Portugal kena pengaruh gelombang panas saka Afrika. Ing sawetara kahanan, kita bisa nemokake suhu ing nganti 37 derajat ing pesisir, dene ing pedalaman bisa ngluwihi 40 derajat.

Dene zona penengah, luwih adhem ing sisih lor lan sedheng ing sisih kidul. Ing kene udan asring banget, apamaneh ing sisih lor biasane luwih adhem.

Bentenipun ing iklim Portugal ing sisih lor lan kidul

pesisir portugal

Kita bakal bisa ndeleng apa bedane ing iklim Portugal yen menyang sisih lor utawa sisih kidul.

Sisih sisih lor luwih akeh udan nalika musim salju, nalika musim panas jarang lan langka. Ing sisih lor pesisir, kita duwe segara sing adhem lan sanajan musim panas. Ing sawetara wilayah, bisa nganti 18 derajat ing wulan Juli. Gegayutan karo wilayah sisih lor interior, musim salju dadi luwih adhem, luwih-luwih yen kita nambah dhuwure. Ketinggian mundhak saben-saben kita pindhah saka segara menyang ombone sing bisa ditindakake.

Bagean sing ana ing sisih lor-kulon sing ekstrem cocog karo Bragança. Dununge ana ing dhuwure 700 meter ing sadhuwure segara lan suwene adhem luwih kuat. Ing kene suhu bisa nganti -10 derajat. Musim panas luwih panas lan luwih cerah, sanajan wengi adhem. Kadhangkala aku bisa ndeleng panas ing kene. Ngluwihi zona kidul, ing sisih lor mangulon saka Coimbra, kita duwe jajaran gunung sing pucuke pucuke 1.993 meter. Ing kene suhu bisa udakara -15 / -20 derajat.

Kapasitas tengah lan sisih kidul, kita duwe mangsa sing luwih sedheng kanthi gangguan saka Samodra Atlantik. Gangguan kasebut kedadeyan kurang asring lan dina sing rame uga ora asring kedadeyan. Musim panas luwih anget, nanging ora ing pesisir udhara Don Ocean rasane panas banget.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan iklim Portugal lan ciri khas kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.