Iki bakal dadi musim topan 2016 ing Atlantik miturut NOAA

Badai

Musim badai Atlantik 2016, sing diwiwiti tanggal 1 Juni lan resmi dipungkasi tanggal 30 November, bakal ana udakara 10 lan 16 badai tropis sing bakal dingerteni kanthi jeneng amarga kekuwatan sing diarepake, miturut Administrasi Nasional. Oseanik lan Atmosfer (NOAA). Saka antarane, antara 4 lan 8 bisa dadi topan, lan 4 dheweke bakal dadi kuwat banget.

Miturut ramalan, musim iki bakal diwiwiti kurang luwih normal.

Ing 20 taun pungkasan abad kepungkur, antarane taun 1980 lan 2000, ana rata-rata 12 badai tropis; enem dadi angin topan, lan telu intensif banget. Nanging, taun kepungkur musim iki rada entheng, 12 badai mbentuk, 4 ing antarane dadi angin topanKaya Joaquín, sing tekan Spanyol kaya badai.

Ing taun iki, 2016, Topan Alex dibentuk tanggal 14 Januari, saéngga dadi peringkat paling dhuwur ing dhaptar angin topan wiwit taun 1938. minangka sing paling durung wayahe ing pirang-pirang dekade pungkasan. Amarga alasan iki, sanajan musim topan diarepake bakal normal, lan sanajan ana kemungkinan 25% yen bakal luwih entheng, penting kanggo nggatekake peringatan cuaca, amarga mung pengaruh sing bisa nyebabake korban jiwa.

Saka Pusat Topan Nasional ujar manawa badai tropis ngundang Bonnie Mlaku menyang South Carolina kanthi kecepatan 16km / jam, kanthi angin gedhe nganti 65km / jam tanggal 29 Mei. Untunge, lemah lan dadi depresi tropis.

Jeneng kanggo musim 2016

Iki bakal dadi jeneng kanggo musim 2016:

  • hake
  • Danielle
  • Earl
  • Fiona
  • Gaston
  • Ermine
  • Ian
  • Julia
  • Karl
  • Lisa
  • Matthew
  • Nicole
  • Otto
  • Paula
  • Richard
  • Suwe
  • Tobias
  • Virginia
  • Walter

Hawane wujud angin topan?

Hurricanes minangka sistem tekanan rendah sing bisa muter kanthi jarum jam ing Hemisphere Lor. Dheweke mbentuk liwat segara banyu anget, cedhak Khatulistiwa, mangan hawa sing anget lan lembab ing wilayah kasebut.

Badai ing Florida

Badai minangka fenomena alam sing nyengsemake, nanging bisa nyebabake kerusakan sing signifikan, mula yen sampeyan manggon ing wilayah sing biasane tekane, sampeyan kudu ngati-ati.

Sampeyan bisa maca laporan kasebut Kene (ing basa Inggris).

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Victor ngandika

    Meteorologi sing apik banget, sampeyan bakal ngerti apa tegese cuaca ing jagad iki.

    1.    Monica santos ngandika

      Bener banget.