Icicles

es ing atap

Klasik musim salju sing nggambarake film, seri, kartun lsp. Apa sing esik. Iki minangka potongan es sing meksa atap ing atap, cabang wit, jajaran medan lan akeh unsur lanskap liyane. Biasane kedadeyan ing musim salju amarga suhu sithik lan salju udan deres. Kadhangkala, bisa digawe tanpa mbutuhake salju, lan bisa nyebabake masalah serius tumrap masarakat nalika tiba.

Ing artikel iki, kita bakal menehi katrangan babagan cara nggawe es, ciri khas apa lan apa bebaya sing bisa diwakili.

Icicles ing mangsa adhem

tatanan carambanos

Kita wis mesthi ndeleng es ing film, seri, kartun, kertu pos lan akeh panggonan. Sampeyan ora prelu ndeleng wong kasebut supaya ngerti apa sejatine. Iki minangka klasik musim salju sing adhem lan utamane amarga netes banyu cair terus-terusan digabungake karo frosts kuwat khas taun iki taun. Kita sumurup, yen suhu mangsa mudhun kanthi dramatis, utamane ing wayah wengi. Tetes banyu cair terus-terusan liwat atap nalika episode udan nyebabake esikel.

Minangka asil penurunan suhu sing tiba-tiba nganti kisaran sangisore 0 derajat, kita bisa nemokake kahanan sing ideal kanggo pembentukan es. Yaiku, nalika suhu lingkungan kurang saka 0 derajat lan udan utawa udan, esikel bisa wujud saka netes banyu cair sing terus-terusan. Iki minangka stalaktit es sing diarani es.

Pembentukan es

stalaktit es

Biasane ing kutha-kutha, bahan es mbentuk ing atap atap. Sampeyan prelu sadurunge wis nggawa. Kanthi cara iki, kita bakal njamin manawa suhune sithik banget. Banyu uga biasane diklumpukake ing ndhuwur payon, sing banjur bentuk es. Leleh salju sebagean sing kedadeyan sajrone jam tengah awan nganti ngasilake akeh aliran banyu ing sangisore salju putih. Nalika suhu mudhun ing wayah wengi lan garis banyu iki pungkasane ana ing pojokan atap, mula bakal adhem nganti dadi es.

Nalika wayah wengi, adhem dadi adhem nyebabake kerak es ing salju ing atap lan sisih njero jubah kasebut pancen diisolasi saka kali. Mangkene carane bagian njero terus mili ing sangisore. Tetes sing diasilake pungkasane cair utawa ngliwati langsung tekan beku maneh. Lan dheweke bisa kontak karo udara njaba sing suhu sithik banget lan bisa dibentuk kanthi lumaku wektu. Mangkene jarum es sing landhep dadi ciri khas musim salju.

Kahanan lingkungan

hems pati

Umume umume yen awan bisa dibersihake lan suhu kanthi cepet. Kanthi cara iki, sawetara jarum es sing dibentuk ing atap atap bisa dicopot nalika disinari srengenge utawa nyawiji amarga panas. Iki nggawe bebaya kanggo wong sing liwat ing atap. Kadhangkala, dheweke malah nggawe pati amarga tiba saka es ing wong sing mlaku ing ngisor nalika tiba. Warta jinis iki kedadeyan ing meh saben musim salju ing negara sing adhem banget kaya Rusia ing endi kadhemen sing adhem biasane ngasilake jinis formasi ing atap.

Ora mung dikenal kanthi jeneng es, nanging gumantung saka dununge, bisa dingerteni kanthi jeneng liya. Gumantung ing lokasi sampeyan, ana dhaptar jeneng sing bisa ditemokake spiers, chipiletes, pinganiles, candelizos, calambrizos, rencellos, ngisep utawa ngisep. Ing kene, Spanyol ing pedalaman Cantabria diarani cangalitu utawa cirriu nalika ing lembah Roncal diarani churro sanajan tembung paling aneh yaiku calamoco. Iki nuduhake lendir sing tiba kaya irung mudhun. Iki uga khas saka seri kartun ing endi lendir ing irunge wong beku nalika adhem banget.

Bisa uga ana bebaya

Icicle ora mung kawangun ing area atap kutha, nanging uga asipat alami. Kita bisa ndeleng ing sawetara tebing, watu, cabang wit, lsp. Cara nggawe jarum es kasebut. Pungkasane, kita bakal nemokake bebaya tartamtu saka es saka es yen ana ing kutha-kutha. Ing lingkungan alami kita duwe formasi lanskap sing apik sing bisa disimpen ing foto.

Nanging, ing kutha-kutha bisa duwe bebaya. Kanthi akumulasi salju ing atap lan cairan sabanjure sing wis dibahas ing ndhuwur, tetes refreeze amarga suhu kurang. Yen ana kenaikan suhu maneh, jarum es kasebut wiwit tiba lan nalika iku bakal nyebabake bebaya kanggo wong sing mlaku. Ing negara kita, kedadeyan kanthi cara sing terpencil amarga kita biasane ora duwe suhu sithik ing musim salju. Nanging, sawise badai musim salju kaya taun filomen iki, bebaya kasebut bisa uga kedadeyan.

Kira-kira udakara 100 saben taun ing Rusia tilar donya amarga ngeculake es. Ing sawetara negara kaya Finlandia ana pratandha ing bangunan sing ngelingake bahaya anane fenomena iki. Ing sawetara panggonan, dianggep minangka es saka pati amarga uga duwe varian. Dheweke wiwit nyritakake babagan kasebut ing taun 1947 nalika ana kedadeyan penasaran ing segara jero. Kedadeyan banyu sing adhem banget ing Arktik utawa Samodra Antartika ing suhu nganti -20 30 °. Suhu segara luwih dhuwur amarga banyu ing lumahing beku. Kanthi cara iki, uyah ora katut ing proses iki lan kecelup amarga kerapatane luwih dhuwur. Banyu ing sacedhake beku lan kolom sing diasilake yaiku stalaktit sing beku ing banyu nalika kontak.

Iki diarani es saka pati amarga beku kabeh sing disentuh ing lakune. Yen dheweke nemokake kewan sing alon, pungkasane bakal beku.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan es lan ciri khas kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.