Gelombang kadhemen ing Jepang: negara kasebut ndhaptar suhu paling ngisor ing 48 taun

Badai salju ing Jepang

Gambar - Sputniknews.com

Musim salju biasane padha karo es, salju, lanskap putih, lan sandhangan anget. Nanging yen sampeyan ora biasa banget ing suhu sithik, sampeyan ora mung bisa ngalami wektu sing ala, nanging uga kudu nganggo jaket sing apik supaya sampeyan anget. Ing Jepang, sanajan saben taun presipitasi biasane tiba ing bentuk salju, Wis 48 taun wiwit pedunung ndeleng negarane putih banget.

Wiwit dina Senen kepungkur, 22 Januari, dheweke ngalami gelombang adhem sing katon kaya nalika iki dheweke ora pengin lunga.

Sing dadi pelaku yaiku mlebu udara adhem saka Siberia lan efek salju ing tlaga sing nutupi Jepang salju. Nanging saiki masalahe dudu salju dhewe, nanging suhu sing sithik amarga hawa Siberia sing terus tekan negara saiki. Amarga iku, ing ibukota Tokyo, dheweke ndhaptar -4ºC, suhu paling murah sajrone 48 taun kepungkur, nanging ing papan liya dheweke saya parah.

Iki kedadeyane wong-wong sing manggon cedhak utawa pengin golek Gunung Fuji (Fujisan). Ana suhu saka -26'6ºC dina iki, 26 Januari. Nilai sing sithik banget nganti nutupi gunung sing megah ing putih kaya sing wis arang dideleng.

Sayange, yen ana kedadeyan sing ora biasa sampeyan, umume sampeyan nyesali kerusakan. Udan salju sing abot ing Tokyo nyebabake kerusuhan ing transportasi umum, uga atusan wong cilaka. Saliyane, jeblugan Gunung Mtoshirane lan longsor sabanjure ing tengah negara nyebabake siji tiwas lan selusin korban ing Resor ski.

Agensi meteorologi negara kasebut ngarepake salju salju nganti 40 sentimeter ing wilayah Hokkaido sisih lor nganti Setu, dadi yen sampeyan ana ing wilayah kasebut, ati-ati.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.