10 taun sawise kacilakan Fukushima

10 taun fukushima

Tanggal 11 Maret 2011 kepungkur mesthi eling karo kabeh wong, apamaneh wong Jepang. Minangka dina gempa bumi paling kuat ing kabeh sejarah negara kasebut. Ukuran 9.1 ing skala Richter lan nggawe tsunami 15 meter sing nyerang kabeh pesisir barat laut Jepang. Amarga gempa bumi kasebut parah, Pabrik tenaga nuklir Fukushima Daiichi entek kekuwatan lan nyebabake kedadeyan inti 3 saka 6 reaktor kasebut.

Ing artikel iki, kita bakal mriksa sepuluh taun wiwit kacilakan Fukushima

Cedera parah

korban kacilakan nuklir

Sanajan kita wis sinau saka kegagalan sajrone sejarah, isih akeh luka serius sing bakal ditutup. Fukushima ditandhani karo sisa sejarah kekuwatan nuklir sing dadi bencana sing digawe manungsa. Isih ana wilayah sing kontaminasi sing butuh pirang-pirang dekade kanggo diresiki, tanduran sing dibongkar ngasilake pitakon babagan kemungkinan masalah lan ewu meter kubik sampah beracun sing nglumpukake tanpa solusi. Uga ana masalah hukum lan rasa kurang percaya ing populasi babagan energi nuklir.

Meh 2.500 wong isih ilang kanthi resmi. Korban korban ditambahake 6.000 wong kanthi cilaka lan kerusakan serius udakara 235.000 milyar euro ora kalebu kabeh reresik Fukushima Daiichi lan sakiwa tengene. Nalika semana, setengah yuta warga dievakuasi saka kalebu ing wilayah kosong kosong 20 kilometer ing sekitar pembangkit listrik tenaga nuklir. Saiki ana 36.000 wong sing isih ora bisa bali, sanajan akeh sing nganggep tokoh sejatine bisa luwih dhuwur tinimbang tokoh resmi.

Bantuan negara kanggo kabeh wong sing kudu budhal lan pembicaraan operator pabrik kanggo kabeh pengungsi wis kesel. Kerusakane isih serius sanajan dasawarsa sawise bencana kasebut. Salah sawijining kutha yaiku radius evakuasi wajib yaiku sing paling nandhang sangsara. Meh ora ana wong sing bisa mbangun urip sawise bencana iki.

Sawise kacilakan nuklir Fukushima

tingkat jatah dhuwur

Buktine manawa bencana nuklir kasebut ngasilake konsekuensi psikologis sing akeh, dene penyakit fisik liyane kayata hipertensi utawa diabetes wis dadi produk stres sing luwih umum. Ing zona pengecualian ana 2.4% sing isih dadi wilayah sing angel ngasilake amarga ana sampah radioaktif sing akeh sing bisa nyebabake pati. Ana uga curiga babagan kesehatan wilayah sing lagi dibukak ing wektu iki.

Greenpeace negesake manawa 85% saka kabeh wilayah dekontaminasi sing dadi tanggung jawab pamrentah isih nuduhake level cesium sing beracun sing bisa mbebayani tumrap masarakat sing manggon ing kana. Nanging, pamrentah Jepang njamin manawa kabeh risiko kesehatan bisa dikendhaleni lan wilayah sing dibukak pancen aman. Dheweke nyoba nggawa pesen ketenangan menyang game Olimpiade saengga bisa dadi pertunjukan sing sampurna kanggo pamulihan wilayah kasebut. Obor Olimpiade bakal diwiwiti wulan iki ing Fukushima. Perjalanan menyang Tokyo, Fukushima dadi tuan rumah sawetara lomba. Para ahli ngandhakake yen ora ana efek sing mbebayani tumrap kesehatan warga sing bisa disebabake amarga kena radiasi.

Solidaritas sosial

banyu sing reget ing fukushima

Iki dadi solidaritas sosial. Penting, supaya ana solidaritas saka pihak sing durung ngalami bencana iki. Pengungsi kudu didhukung supaya bali menyang Tokyo Wis nandur modhal udakara $ 27.000 milyar kanggo dekontaminasi bangunan, dalan, lan permukaan liyane. Uga kalebu ngilangi jutaan meter persegi saka lemah ndhuwur lan vegetasi sing wis nglumpukake ing pegunungan tas plastik ireng sing isih durung dingerteni kepiye cara nyimpen ing jangka panjang.

Kabeh panguwasa nyoba narik perusahaan ing sektor teknologi lan mancing, lan liya-liyane. Mbangun maneh Tohoku penting banget kanggo revitalisasi kabeh Jepang. Kita kudu ningkatake pemulihan kabeh ekonomi lan populasi. Bisa uga, masalah sing paling serius yaiku nyingkirake Fukushima. Lan iku sing paling kontroversial yaiku proses ngilangi bahan bakar cair saka reaktor. Regane udakara $ 750.000 milyar lan ora bakal rampung nganti taun 2050.

Sawetara panliten lan tinjauan nemokake tingkat radiasi sing luwih dhuwur tinimbang sing diarepake ing sampul sementara saka rong reaktor. Isih ora ana penilaian nyata babagan kondisi bahan bakar cair puing-puing, nanging kabeh rencana sing bisa ditindakake cukup mbebayani. Akeh wong mikir yen kabar kasebut nggawe riasan supaya penduduk luwih tenang.

Saiki masalah sing paling cepet yaiku ora dingerteni apa sing kudu ditindakake banyu sing wis kontaminasi. Banyu sing wis kontaminasi digunakake kanggo adhem reaktor lan banyu sing bocor ing lemah sanajan ana alangan es. Pabrik nuklir duwe sistem pangolahan sing mbantu ngilangi sebagian besar unsur radioaktif sing mbebayani. Nanging, ora bisa mbusak tritium, yaiku isotop hidrogen sing kedadeyan alami ing lingkungan.

Pamrentah menehi saran supaya mbuwang perairan sing tercemar menyang Pasifik mboko sithik sajrone sawetara dekade sabanjure, sanajan proposal kasebut ditentang kanthi nyata manawa sektor nelayan wiwit mundhak ing wilayah iki. Yen banyu sing reget dibuwang bisa ana bencana liyane sing luwih parah.

Kanthi kabeh iki, kita nggawe ringkesan warta sawise 10 taun kacilakan Fukushima.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.