Frasa wektu

Jarak wektu

Gambar - Ambrosero Forges

Apa sampeyan pengin ngerti kahanane, nanging ora duwe dhuwit? Yen mangkono, aku nyaranake sampeyan entuk hygrometer sing diarani »Frasa wektu». Meter wektu penasaran iki duwe luwih saka satus sejarah, nanging saiki isih misuwur.

Mesthine, sanajan ora akurat kaya hygrometer digital, sing sejatine bisa dadi orientasi. Orientasi sing kaget casi persis sing. Ngerteni.

Sapa sing nggawe The Friar of Time lan kepiye sampeyan nggawe ide kasebut?

Friar

Gambar - Pancut kodhok

Hygrometer iki digawe dening Agapito Borrás Pedemonte, saka Calella (Catalonia, Spanyol), sing dadi pendiri toko dolanan Tot Ideas ing taun 1894. Napa dheweke nggawe? Ya, kita duwe wangsulan kanggo pitakon kasebut lan katon ing rambut. Pranyata nduweni kemampuan kanggo kontrak lan ngembang gumantung ing asor lingkungan. Dadi, dheweke mikir manawa nggunakake rambut bisa nggawe instrumen sing bakal ngukur asor udhara, sing bakal digunakake kanggo prédhiksi swasana sesuk.

Nganti saiki, ana 40 model sing beda-beda sing digawe, lan ing sawetara model kasebut, sampeyan ora bisa ndeleng Fransiskan ing kursi kasebut, nanging luwih becik para biarawati, prajurit abad pertengahan lan uga Christopher Columbus. Ing »Frekuensi wektu» sampeyan bakal weruh wong sing lungguh, nyelehake lengen kiwa ing meja sing ana buku sing mbukak lan ing ngisor iki ana jagad iki. Ing tangan kiwa, dheweke nyekel tongkat, sing bakal menehi katrangan manawa wayahe bakal »garing»,»scrambled», Ya bakal»viento»,»apik»,»aman»,»angin»,»udan»Utawa yen bakal»udan".

Carane ora?

Kepiye kahanane sesuk?

Friar bakal ngandhani.
Tongkat sampeyan kanthi tliti
saben dina sampeyan bakal mirsani.
Yen dheweke menyang ndhuwur,
cuaca garing sampeyan bakal nemokake.
Yen mudhun,
sampeyan mesthi bakal udan.
Lan delengen kanthi apik,
ojo teles.

Nggawe instrumen iki bisa digunakake kanthi gampang banget, nanging ora kudu meri karo alat modern. Nyatane, iki minangka salah sawijining sing paling disaranake kanggo pamula, utawa kanggo sing seneng peninggalan meteorologi. Kajaba iku, kaya sing wis dakkandhakake sadurunge, iku ngirit banget, bisa larang regane Euros 20.

Hygrometer iki, sing digawe saka karton, nggunakake ketegangan rambut sing dipasang ing pita elastis kanggo ngukur kelembapan; mula, amarga dawane rambut beda-beda ing lingkungan sing lembab utawa garing, pandhita bakal nyuda utawa ngunggahake lengen, lan bakal nyopot utawa dipasang ing tutup. Ora mung rambut apa wae, nanging sing akurat bisa uga saka wanita nom-noman pirang-pirang asal Slavia, sing luwih sensitif marang asor lan mulane bisa prediksi cuaca luwih apik. Sanajan rambut jaran uga asring digunakake.

Kanggo nyiyapake, yaiku, yen dicocogake ing musim, cukup yen kita metu ing wayah awan sing cerah lan angin ora kenceng, Ayo nyelehake lengen »Apik» lan nyopot tutup yen dheweke nganggo, twirling tongkat ing mburi.

Kudu disimpen ing endi lan apa fungsine?

Hygrometer

Gambar - Francisco Rebollo

Supaya biarawan kita ora dadi edan lan bisa nindakake pakaryan kasebut kanthi bener, perlu golek papan sing adoh saka asor sawetara kamar ing omah, kaya sing ana ing pawon utawa jedhing. Sing ideal yaiku duwe, kayata ing njaba, nanging ing ngarep lawang, direksa udan, amarga digawe saka karton yen udan wis ngrusak.

Pilihan liyane yaiku kalibrasi ing sawijining dina yen langit cetha, ing njaba, banjur lebokake ing ruang tamu utawa ing ruangan liyane sing asor ora dhuwur, lan njupuk maneh saben sampeyan pengin ngerti apa cuaca sing bakal ditindakake.

Lan mesthi, sampeyan kudu ngowahi rambut kanthi asring, amarga saya suwe saya garing lan garing, utamane nalika musim panas amarga, ya, manungsa uga ngalami "musim ngeculake", nalika rambut tuwuh luwih cepet ... lan dheweke ilang luwih cepet uga amarga ana ing njaba wektu luwih suwe, ing sangisore sinar srengenge, sing luwih kuat tinimbang musim liyane, lan kita "ngobong" yen ora nganggo topi utawa yen ora dilindhungi kanthi cara apa wae.

Nanging ayo bali menyang jaman Biyen. Sepira kerepe sampeyan kudu ngganti rambut? Iku gumantung ing musim, nanging umume, seminggu, utawa nalika katon wiwit asring gagal, nemplekake, kayata, "Udan" yen sejatine minangka dina sing apik banget, tanpa mega.

Sampeyan uga dianjurake banget bandingke loro hygrometers iki, paling ora sawetara dina, kanggo ngerti yen bisa kanthi apik lan, yen ora, sing endi sing butuh rambut anyar.

Apa sampeyan nate krungu babagan "The Friar of Time"? Apa sampeyan wani duwe?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Luis ngandika

    Halo kanca, delengen yen sampeyan bisa nulungi aku.
    Aku tuku frasa dina Selasa kepungkur. Nalika dheweke teka, dheweke nggawa tangan lan tutup kudung, dina Selasa adhem, nanging dina sing apik banget, srengenge metu, mula sing daklakoni yaiku tangane sing nuduhake PAKUS.

    Sajrone dina Selasa wengi lan Rebo mudhun saka angin menyang angin sing aman lan meh udan udan. Hood wis nyedhaki sirah nanging dicopot saka endhas. Intine dina Kemis awan wiwit udan ing kene lan apa sing dakkandhakake yaiku nyelehake tanganku menyang udan lan nyelehake tutup kasebut kanthi gagang saka mburi.
    Dadi normal amarga kudu diatur, nanging sing dadi kuwatirku yaiku dina Minggu iki mundhak maneh kanthi lengen ora aman lan kudung kasebut rampung nalika kabeh salju lan diarepake sesuk terus salju.
    Frame mesthine kanggo menehi tandha wektu sesuk sing bakal ditindakake, dudu sing saiki, bener? Wingi uga ditandhani kaya iki lan dina iki salju kabeh.
    Aku ora ngerti yen wis rampung kanthi apik utawa kepiye carane kudu diatur kanggo ngatur, nanging ora ngira yen bisa. Aku nulis kanggo sampeyan saka provinsi Ciudad Real.

  2.   Moisés ngandika

    Lan endi sampeyan njaluk rambut iku ...?
    🤔